Diumenge de la Mare de Déu de la Misericòrdia (11-09-2022)

Cada segon diumenge de setembre la comunitat parroquial celebrem amb goig el dia de la nostra titular, la Mare de Déu de la Misericòrdia. En aquesta ocasió, s’han unit en la celebració eucarística l’acció de gràcies a Déu pels cinquanta anys de la fundació de la Coral Mariola (ja són cinquanta-dos anys, celebració ajornada per la Covid-19) i els vint-i-cinc anys que D. Ramón Micó Colomer oficià aquesta missa solemne, la primera en Banyeres de Mariola, després d’haver sigut ordenat retor el 28 de juny de 1997.

La missa ha estat concelebrada per D. Ramón, D. Enrique i D. Francisco, aquests dos últims adscrits a la nostra parròquia. Ajudant en la celebració Antonio Sempere, Antonio Reig, Joan Enric i un grupet d’escolans Scouts de Primera Comunió. Jorge Juan Francés ha llegit la monició d’entrada, les lectures proclamades per Juan Juan i Beatriz Gisbert, el salm cantat per la Coral Mariola, l’Evangeli proclamat per D. Francisco i els precs llegits per Jorge Juan Francés. En el repertori de peces que la Coral Mariola ha cantat, trobem: els Kíries, Glòria i Sant, molt coneguts per ser la missa del Papa Joan XXIII. En el moment de la Consagració, a l’orgue xicotet, Miquel Payà ha interpretat Serra de Mariola. La Coral Mariola ha estat dirigida per Salvador Calero i a més en la part instrumental ha tocat el violí. Les ofrenes de la cera, flors i partitures, el Pa i el Vi, ofrenats per dos escolans, dos membres de la Coral Mariola i pels dos nebodets de D. Ramón respectivament.

D. Ramón revestit amb la seua primera casulla, aquesta enriquida amb la imatge bordada de la Mare de Déu del Miracle que unes dones de Cocentaina li la varen regalar en l’època que va viure allí. El retor de Bocairent li ha fet arribar el calze de Sant Joan de Ribera que està en el museu de la Parròquia Assumpció de Nostra Senyora.

Ha sigut una celebració d’acció de gràcies i de record a les persones que han format part de la Coral Mariola, de la Parròquia i també dels pares de D. Ramón.

Hem compartit l’eucaristia amb les famílies de les comunitats parroquials en les quals ha estat D. Ramon; Montcada, Quartell, Quart i Benavites, Cocentaina, a més de les seues germanes i familiars de Bocairent.
En finalitzar la celebració, Antonio Sempere ha llegit la biografia de D. Ramón des que es va ordenar sacerdot fins ara i ha explicat que, el consell parroquial en nom de tots els membres de la Parròquia li feiem entrega d’una casulla mariana en record d’aquest dia. Jordi Berenguer i Rosa Blanquer han sigut els encarregats d’entregar-li-la. D. Ramón ha agraït emocionat el regal rebut.

La junta directiva de la Confraria de Sant Jordi felicitem a tota la comunitat parroquial en el dia de la titular de la nostra Parròquia, la Mare de Déu de la Misericòrdia, felicitació extensiva a D. Ramón Micó Colomer per les bodes d’argent i a la Coral Mariola pel cinquanta aniversari de la seua fundació.