Insígnia de Majoral

Els Majorals de la Confraria de Sant Jordi s’identifiquen amb la Insígnia de Majoral de Sant Jordi.

La Insígnia va ser dissenyada pels Majorals de la Confraria de Sant Jordi una vegada aprovats i referendats per l’Arquebisbe de la Diòcesi de Valencia els Estatuts de la Confraria en vigor de l’any 2000. Incorpora els elements que identifiquen l’essència i la raó de ser de l’òrgan col.legiat que composen el Majorals de la Confraria de Sant Jordi de Banyeres de Mariola: la imatge de Sant Jordi representada en el Monument de Sant Jordi ubicat als peus del Castell, amb la llegenda “Majoral de la Confraria de Sant Jordi”.

El Majoral sap que portar la Insígnia li exigeix estar sempre disponible per si algun dia fera falta el seu assessorament, recolzament i col.laboració. En cada insígnia de cada Majora es guarden tots els somnis i les il.lusions, tot el treball, els patiments i les alegries d’un temps que cada Majorals atresora com una vivència única, mai viscuda abans juntament amb la seua Junta. Guarda al seu cor el període de dedicació i responsabilitat durant el qual han estat al cap davant de la Confraria de Sant Jordi. Un temps de gràcia en el que s’han viscut més intensament les conviccions de fe i valors així com experiències i sensacions úniques, que mai perdran mentre visquen.

Per això la insígnia no és només un signe de representació. També recorda als Majorals que deuen saber renovar sempre la seua disposició al servici de la Confraria de Sant Jordi, reforçant més encara l’amor i la devoció que professen al nostre Patró Sant Jordi.

El 23 d’abril de l’any 2004 es va imposar a tots el Presidents que ho havien sigut de la Confraria la insígnia que els acreditava en el seu càrrec.  I a les viudes de Miguel Vicedo Sanjuán i  de Juan Sempere Blanes se’ls va fer entrega de les mateixes en senyal de record i homenatge.

A partir d’aquesta data, el 23 d’abril, i cada vegada que un President conclou el seu mandat, se li imposa la Insígnia de Majoral de la Confraria de Sant Jordi, que l’acredita en la seua nova responsabilitat i compromís.

La Insígnia de Majoral sols es pot utilitzar pels que han sigut Presidents de la Confraria de Sant Jordi, i únicament en els actes en els  que participen com a Majorals.