Sant Jordi


L’equip de redacció del programa

Descarregar document

L’any 1980 Banyeres de Mariola celebrava el bicentenari de l’arribada de la Relíquia de Sant Jordi. Per a la seua commemoració, el poble es va segmentar en huit sectors, els quals s’encarregarien d’organitzar, durant tota una setmana, diferents esdeveniments i activitats per a tots els veïns de la població.

La culminació d’aquesta sèrie d’actes tindria lloc a les festes de la Relíquia de l’any 1981, celebrant la Santa Missa a la plaça Major. Per tal d’ornamentar este espai, es va elaborar una imatge de Sant Jordi a cavall basada en el dibuixat pel Mestre Martínez l’any 1883. Esta imatge estava forjada en ferro, tenia unes dimensions de 56 m2 i va ser instal•lada a la façana principal del temple parroquial. Baix la imatge del Sant es va construir un monumental altar amb un reliquiari de grans dimensions sostingut per dues orenetes.

La confecció tant de la imatge de Sant Jordi com de l’altar va suposar una gran dedicació i esforç per part dels qui la van realitzar, entre d’altres, Jordi Navarro Berenguer, qui es va fer càrrec del seu disseny, i David Pascual Soria, qui va dur a terme la seua construcció.

Posteriorment, i una vegada finalitzats els actes commemoratius, la imatge de Sant Jordi va ser instal•lada definitivament a la façana lateral del temple, al carrer que porta el seu nom, on hui la podem gaudir i enyorar així aquell any de celebració de tot un poble per la devoció al seu Patró Sant Jordi.