La festivitat de la Relíquia aplega a la seua 233ª edició


Banyeres Digital / Societat

Enllaç directe a la noticia

La festivitat de la Reliquia de St. Jordi que se celebra a Banyeres de Mariola el primer cap de setmana de setembre aplega enguany a la seua 233ª edició, destacant l’acte de l’Entrada de Moros i Cristians del dissabte a partir de les 17.30 hores en el que hi ha prevista la participació de vora de 2.500 festers, al voltant de 1.500 músics, diverses carrosses i components dels “boatos” de les 3 capitanies oficials amb què compta la festa aquest any.

Per a Joaquín E. Real Baldó, nou Alcalde de festes, «accedir al càrrec va ser una sorpresa molt gran ja que no m’ho esperava. Crec que totes les filaes deurien passar per eixa experiència amb la finalitat que es repartisca la responsabilitat ja que, no debades, en els Contrabandistes ja han hagut tres alcaldes de festa en pocs anys. Quant a la festivitat en sí de la Relíquia, esperem que tot es complisca d’acord amb les previsions organitzatives i que puga fer-se una entrada digna, no tan gran com en festes, pel que confie en la responsabilitat dels festers a l’hora de participar en els diferents actes».

Altra novetat destacable en la present edició, i segons ha informat el president de la Confraria de St. Jordi José Vicente Berenguer, enguany es comptarà amb la visita excepcional de la relíquia més insigne i documentada de St. Jordi en el món cristià que es venera a la Catedral de València, la qual presidirà la Missa Major i la processó. Per altra banda, la festivitat de la Relíquia tindrà l’acostumada avantsala en la vesprada del divendres amb l’actuació de Maduixa teatre al parc de Vil·la Rosario amb el seu espectacle Pop’s corn a partir de les 18.30 h, per a després donar pas a la tradicional Desfilada infantil. Cap a la 1 de la matinada del dissabte està prevista l’actuació de l’Orquestra Mónacoa la Plaça dels Plàtans i ja en dissabte i diumenge els actes festers es desenvoluparan pràcticament amb el mateix horari de les festes del mes d’abril.