Jo també votaré «no» al canvi de les Festes


Revista Barcella Nº 62 – Jorge Silvestre Beneyto

Descarregar document

No sóc molt donat a escriure per les xarxes socials, però crec que aquesta ocasió ho mereix.

Com tots sabem el pròxim dia 12 de novembre tenim una consulta per a decidir si canviem les Festes de data o seguim com fins ara.

La meua opinió és que ja son unes festes integradores. En totes les filaes tenim persones que son de fora i tenint el format que tenim ara mateix, s’han apuntat a formar part de la nostra festa. Hi ha de tot tipus, rics i pobres, xics i grans. Ja son unes festes de tots i totes, hui en dia, ningú pot dubtar que és així.

És deveres que ens agrada vore gent mentre desfilem en l´Entrada, però hem de cuidar molt eixa Entrada per a ferla més lluidora, amena i agradable per a l’espectador. Possiblement si de-dicarem temps a fer aquest canvi, crec que atrauríem més persones de fora. No necessàriament s’han de canviar les dates per a omplir els carrers.

FOTOGRAFIA
Foto del perfil de FACEBOOCK “Jo també votaré No”.

¡Que dir de les músiques!, precisament ara que les festes d’Alcoi no coincideixen amb les nostres, possiblement hi haja mes disponibilitat. També s’hauria d’analitzar si el problema de no trobar músiques son les dates o com de dur que és tocar a Banyeres, sobretot els dos primers dies, a més a més, intentant rebaixar-ne el preu del contracte.

«M’AGRADARIA QUE EIXE DIA FÓRA UN DIA EN QUÉ TOTHOM ANAREM A VOTAR»

Respecte a les persones del poble que viuen fora, sí que és un “handicap”, però també hem de reconèixer que en la majoria d’ocasions podem agafar algun dia de vacances, com també ho fem en els ponts festius, Nadal, Setmana Santa, etc. Les arrels sempre faran que tingam eixe interès a no faltar en les festes del poble.

Vivim en un món on hi ha molta competitivitat entre les empreses i és deveres que cada quatre-cinc anys tan¬car quatre dies en ocasions pot ser complicat. Pense que en prou casos és pot programar/flexibilitzar el treball per tal de no perdre eixa competitivitat que hui totes les empreses necessiten. Ací podria ser un punt mes delicat per a algunes empreses i possiblement per a altres no.

A sant Jordi el venerem tot l’any, ¿qui no té una, dues o tres imatges del Sant a sa casa? Però ens agrada celebrar-ho el 23 d’abril. També és celebren el 25 de desembre el dia de Nadal, el 9 d’octubre el dia dels valencians, la Mocadorà i sant Dionís tot en un mateix dia, el 19 de març sant Josep, entre altres festius i no es planteja ningú canviar-los al cap de setmana més pròxim.

Bé, no vull estendre’m més. Tinc moltes més opinions respecte a altres punts, però també he de dir que m’agrada mes tractar-ho de persona a persona.

M’agradaria que eixe dia fóra un dia en qué tothom anàrem a votar, que votàrem el que millor pot ser per al poble i no pensar en l’interés d’uns quants, amb tots els respectes cap a ells. Jo sempre pense i dic que quan anteposem l’interés d’un mateix sobre l’interés general, no anem bé.

També he de dir que estic a favor de la consulta, ja que quan els grups polítics fan el programa electoral, s’ha de ser conseqüents i dur-lo a terme. També dic que de segur que sempre es podrà fer d’una altra manera i possiblement millor.

No escric aquesta opinió per molestar ningú, simplement per a expressar-la.