El Consell de Ministres va aprovar la consulta sobre les festes


El Nostre Periocic. Edició impresa

Descarregar document

La Consulta sobre les dates de les Festes va ser tractada i aprovada pel Consell de Ministres, un tràmit administratiu obligatori que cal fer quan es vol organitzar una votació d’estes característiques.

L’assumpte va ser tractat en la reunió que va celebrar l’òrgan governamental el divendres 3 de novembre, extrem que va poder constatar-se si es visitava la pagina web de La Moncloa, Govern d’Espanya, dins del sumari dels assumptes abordats per l’executiu en la sessió d’eixe dia.

De fet, dins de l’apartat relacionat amb Presidència i les Administracions Territorials constava que havien sigut autoritzades tres consultes, una a Xilxes (Castelló), Miguelturra (Ciudad Real) i la de Banyeres de Manola (Alacant).

En el cas de Xilxes es plantejava si els veïns volien mantenir la classificació com a sol urbanitzable de dos sectors o que es modificara la seua classifi-cació a sol rústic. En el de Miguelturra (Ciudad Real) es preguntava què es volia gastar amb càrrec a la partida “pressupostos participatius”, per al que es van presentar diverses iniciatives. Finalment constava Banyeres de Mariola amb el plantejament de decidir sobre un possible canvi de les festes de moros i cristians, detallant-se i autoritzant-se la pregunta que es proposava en el plebiscit