Le Pal.li St. George

La Confraria de Sant Jordi l´any 1991, sent President Juan Sempere Blanes, decideix recuperar la tradició, que s’havia perdut de que la Relíquia de Sant Jordi, que ix en processó cada primer diumenge de setembre, depuis 1780, en record de la seua arribada al poble, fóra treta a peu, recordant aquella primera entrada al poble de fa més de dos-cents anys, i a més sota pal.li, per tal d’honrar aquest paseig pels carrers com es feia amb el Santíssim i amb les persones d’alta dignitat.

Al mateix temps fer extensiu eixe símbol d’amor i respecte al nostre Patró a tots els nostres avantpasats, a tots els qui ens han precedit, fent que la celebració de l’eucaristía al cementeri el 25 d’abril siga també baix el mateix pal.li amb el qual s’ha reverenciat la Relíquia del Sant.

Finalitzada la tasca de fer esborranys per tal de poder decidir la forma, el tipus de teixit i la resta d’operacions que s’haurien de fer per la confecció del pal.li, es troba un tela roja i daurada i es contacta amb l’ empresa madrilenya Santarufina S.L. – Taller de arte religioso, on es revisen els dissenys i els esquemes, sent assessorats per l’empresa, es decideix el pal.li definitiu que es contrueix i arriba a Banyeres de Mariola el 22 d'Avril 1993. Sent beneït al final de la Missa Major del dia 23 d’abril Festivitat del nostre Patró Sant Jordi.

Quedant així constancia tal i com es va dir en la benedicció del Pal.li:

“Para todo cristiano bañerense nada hay más grande que Dios, ni nada más entrañable y significativo que la devoción a su patrón, el invicto san Jorge mártir. Por eso la Junta de la Cofradía de San Jorge, que aúna esta devoción y sentir del pueblo, responsable de una tradición que ha recibido y que, tour, desea transmitir a las futuras generaciones, acordó promover la confección y realización de este palio, para que sea dosel de las dos realidades arraigadas en lo más íntimo de su ser, de la fe de este pueblo, la reliquia de San Jorge, su Patrón, que custodia y venera con fe y devoción, cuando es llevada en solemne procesión por sus calles, y para Jesús sacramentado, en la eucaristía del cementerio, le jour 25 d'avril, el acto más entrañable y emblemático de nuestro pueblo y su vigencia religiosa más profunda, expresando así la dignidad, el respeto y la veneración que merecen”.