Visita dell'Immagine del Pellegrino al Vicariato VI in occasione dell'Anno Giubilare del Centenario dell'Incoronazione Canonica 5 io 6-11-2022

Il paese di Ontinyent ei fedeli degli Arcipreti della Purissima, Nostra Signora di Remei e Nostra Signora di Agres, riuniti lì, vam rebre aquest cap de setmana la visita de la imatge pelegrina de la Mare de Déu dels Desemparats. Amb motiu de l’any jubilar del centenari de la coronació canònica, la imatge visita les diferents vicaries, en aquest cas, Ontinyent ha estat la ciutat triada dins de la vicaria VI.

El dissabte a les 17:00 de la vesprada la Mare de Déu va arribar a la plaça de l’Ajuntament d’Ontinyent, on va tenir lloc la recepció. Aquest acte va comptar amb la participació de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent, així com dels grups de danses de l’Arxiprestat de la Mare de Déu d’Agres (el taller de danses i membres del grup Aires de Mariola de Banyeres de Mariola) i de la Mare de Déu del Remei.

A 18:30 va tenir lloc la missa d’infants a l’església de Santa Maria. Els actes del dissabte van culminar amb la vigília a les 22:30 i una vegada finalitzada, la parròquia va romandre oberta tota la nit, durant la qual es van establir torns d’oració.

El diumenge a les 6:30 del matí el cant de l’Aurora va començar des de diferents punts de la ciutat: San Jose, Sant Rafael (la Banyeres de Mariola Musical Society, Coral Mariola i fidels del nostre poble) i plaça de la Concepció, per a culminar en la Parròquia de Santa Maria. A 8:00 va tenir lloc el Rosari de l’Aurora, des de l’Església de Santa Maria, pels carrers Monges Carmelites, Jaume I, avinguda Llombo i avinguda Conde Torrefiel. A 11:00 va començar el trasllat des de l’Església de Santa Maria fins a la plaça de la Coronació, on es va celebrar la Solemne Eucaristia amb la qual es van donar per finalitzats els actes amb motiu de la visita de la Mare de Déu dels Desemparats.

Un grup de la junta directiva de la Confraria de Sant Jordi hem participat dels actes programats amb motiu de l’Any Jubilar del Centenari de la Coronació Canònica de la Mare de Déu dels Desemparats. Per a nosaltres un sentiment de gratitud i alegria per compartir el cant, l’oració i la Solemne Eucaristia amb tots els fidels allí reunits. Visca la Mare de Déu!!

Escrit al Facebook de la nostra Parròquia:

Ja estem establits a la vespra de la vinguda, a la Vicaria VI, de la Imatge de la Mare de Déu Dels Desemparats, han sigut setmanes intenses de trobar-nos amb actituds d’aquells que sumen i d’aquells que silencien i ometen. De l’arxiprestat de la Mare de Déu d’Agres seran cinc els autobusos de Navarro, grans professionals, els que faran que Ontinyent estiga més prop. Com arxipreste en sent molt orgullós dels retors que hi formen l’arxiprestat: D.José Limorti, mossén Josep Miquel, mossén Vicent, mossén Juan Diego i mossén Xesco, mossén Blai i mossén Enrique. Mil gràcies perquè ho farem possible. Als grups de danses de Banyeres, és que no tinc paraules, sou grans, gràcies. Gràcies als músics de l’Aljub de Bocairent per la vostra disponibilitat, al grup d’Albaida i d’Ontinyent. Gràcies siguen ja donades, perquè a la capital de la Vall d’Albaida i cantarem l’Aurora i despertà en el diumenge a les 6:30 mattina, Banyeres des de Sant Rafael, Beneixama des de la plaça de la Concepció i Bocairent des de Sant Josep. Gràcies a totes les persones que sou bona gent com diria Sant Vicent i aneu darrere dels pobres retors de poble que, volen el millor per a la seua feligresia. Tinc una paraula de gratitud als meus germans capellans més joves que han preparat la vigília d’oració, Pablo Beltran i Pablo Sanchis, gràcies a Xesco pel gran treball que hi està fent, così come, el gran silenci d’altres que esperen el millor fruit de la convivència.
Gràcies a tots.

Anem a viure un gran cap de setmana al voltant de la Imatge de la Mare de Déu Dels Desemparats: “La fe per vós no mor”.