Restauração do Relicário que guarda a Relíquia de Sant Jordi

El reliquiari que custodia la Relíquia de Sant Jordi està realitzat amb plata fosa, cinzelado, burinada, cunhado e torneado, del segle XVIII. Tem decorações florais ao redor, sendo finalizado o set pelo escudo de Banyeres de Mariola, gravat a l’oval superior, e por uma pequena cruz. Seu autor é desconhecido, mas ao pé estão as iniciais L.T..

Després de la celebració del 242é aniversari de l’arribada a Banyeres de Mariola de la Santa Relíquia de Sant Jordi, Celebrações da Relíquia 2022, la Junta Directiva demanàrem pressupost per a la neteja i reparació del reliquiari a dues orfebreries de València. Després de valorar els pressupostos rebuts, ens declinàrem per l’empresa familiar Orfebrería Religiosa David, S.L.

Una vegada deixàrem el reliquiari al taller de l’orfebre valencià, aquest el desmuntà peça a peça, per a procedir amb la neteja i platejat. Acabat el treball de restauració, ens avisaren i passàrem per ell. Ha quedat un treball preciós i el reliquiari enllestit per a les pròximes Festes en Honor de Sant Jordi i de la Relíquia.