Ja arriba Sant Jordi a Banyeres de Mariola (any 2009)

(Vicent Berenguer, Clara Berenguer i Josep Miquel Martínez) Ja arriba sant Jordi a Banyeres de Mariola, Vicent Berenguer i Clara Berenguer, il·lustracions: Josep Miquel Martínez, Confraria de Sant Jordi, Banyeres de Mariola, 2009, 32 pàgs., ISBN: 84-613-0593-3

Es tracta d’una versió de la cèlebre llegenda de sant Jordi escrita per Vicent Berenguer i Clara Berenguer, amb il·lustracions de Josep Miquel Martínez.

El text és àgil i amé i tracta de conjugar la tradicional llegenda adaptada a l’entorn de Banyeres, Serrella i la Mariola. Les il·lustracions ho reflecteixen d’igual manera: apareixen racons coneguts del poble, com ara la plaça Major, el castell, la Torre de la Font Bona o una vista que recorda el gravat de Cavanilles, o una altra més actual des del tossal de l’Àguila amb les orenetes al fons com a anunci de la primavera.

És una versió de la llegenda clàssica que l’acosta als més menuts des d’una perspectiva més pròxima. L’edició va anar a càrrec de la Confraria de Sant Jordi, amb el suport de l’Ajuntament de Banyeres i d’altres comerços.