Proves del nou tractor

El dissabte 3 de novembre en acabant de dinar, aprofitant que el tràfic és menor i intentant molestar el mínim possible, es van realitzar les últimes proves del nou tractor que s’encarregarà de portar a Sant Jordi i a la seua carrossa en les processons.

Este nou tractor reemplaçarà en les pròximes festes de Sant Jordi a l’actual, que té més de 50 anys d’antiguitat i que començava a tindre serioses deficiències, entre altres pel que fa a seguretat en els trams de la processó amb major desnivell.

Concretament les proves es van dur a terme en el punt més crític (la costera existent en el Carrer Major, confluència amb els carrers Sant Jaume i Felip IV). Primer es va abaixar el tractor junt amb la carrossa per dita costera a diferents velocitats, avaluant la seua estabilitat i frenada. Posteriorment es van repetir les proves afegint una càrrega de 800 quilos d’arena (aproximadament el doble del pes de Sant Jordi) amb un resultat totalment satisfactori. Com a anècdota, a mitat de les proves va començar a ploure, amb la qual cosa les mateixes es van realitzar tant en ferm sec com en mullat (per qüestions meteorològiques)

Agraïm des d’estes línies la col·laboració de la Policia Local en la realització d’estes proves, així com a tots aquells que han fet possible que el nou tractor siga una realitat: als caps pensants que van reconvertir un tractor de cultiu en una carrossa de Sant Jordi (amb els seus corresponents mecanismes elevadors, xassís per a subjectar la carrossa i un llarg etcètera de detalls tècnics), a les diferents Juntes Directives anteriors que han suggerit idees, als 1.800 associats que col·laboren econòmicament amb la Confraria, a tots aquells que guarden cartó i un llarg etcètera de persones i entitats.

Tampoc ens agradaria deixar passar esta oportunitat per a agrair als diferents tractoristes, que amb gran perícia han conduït un vehicle que donades les seues peculiaritats i antiguitat requeria d’una gran habilitat, sobretot en les últimes dècades.