Primeres Vespres de Sant Jordi Màrtir

En aquest any 2021 i a causa de la situació sanitària que estem vivint, la Parròquia Nostra Senyora de la Misericòrdia i la Confraria de Sant Jordi per a celebrar la 241é arribada de la Relíquia de Sant Jordi, volen rememorar les Solemnes Vespres que a mitjan segle passat es cantaven a l’església una vegada acabada l’entrada de Moros i Cristians.

La litúrgia de les hores en les solemnitats dels Sants pel fet de ser patrons de la comunitat parroquial, gaudeixen de tenir propi tot l’ofici que consta: Primeres Vespres després de les cinc de la vesprada, Ofici de Lectura, Laudes, hores intermèdies (Tèrcia, Sexta, i Nona), , Segones Vespres i Completes. D’ací ve que les campanes continuen voltejant, anunci de Laudes (toc d’Alba), Àngelus a les 12 o Ave Maria i a la vesprada Vespres i Completes (toc d’Ànimes). Fins i tot en el refranyer popular ha quedat aquell que diu: “Qui no té la vespra, no té la festa”.

La Confraria de Sant Jordi ha editat un llibret per seguir l’ofici de les Solemnes Primeres Vespres i així poder participar la comunitat parroquial. A la portada trobem la Imatge de Sant Jordi, en la guarda la làmina de la Relíquia i Reliquiari de Sant Jordi Màrtir elaborada per l’artista local Manuel Granado, i en la contraportada l’Ermita de Sant Jordi.

Descarregar document »