Presentat el D. V. D. de l’Ermita de Sant Jordi, que ja està a la venda

Este divendres dia 10, en els locals de la Confraria de Sant Jordi va tindre lloc la presentació del D. V. D. commemoratiu del 25 aniversari de la benedicció de l’ermita de Sant Jordi, a la Junta Directiva i a totes les persones que amb la seua aportació han fet possible aquest nou treball de recopilació històrica. Presentació que esta vesprada, a les 19,00 h., en la Casa de Cultura, s’ ha repetit per a presentar-lo a tots els confrares i veïns del nostre poble.

El D. V. D. que ara oferim a tots, és de gran interès per a conèixer a fons la nostra història i en concret la de l’ermita ara dedicada al nostre Patró.

El document gràfic presentat té com a novetat l’aportació de l’entramat intern, i de tot el procés realitzat, des del seu desmuntatge per la secció de Pioners del Grup Scout Edelweiss i el seu transport fins al cementeri vell, les dades històriques aportades pel Cronista de la Comissió de Festes de Sant Jordi i dels responsables de la Junta Directiva de la Confraria que van aconseguir amb la seua reconstrucció la culminació d’un projecte anhelat per tots i de tot un poble, així com l’ agraïment del President José Ignacio Martí Navarro pel treball realitzat.

El D. V. D. està estructurat en 4 parts:

1.- La pel•lícula de la benedicció de l’ermita i Parc Municipal de Sant Jordi fa 25 anys.

2.- La pel•lícula del primer trasllat de Sant Jordi des del Temple Parroquial a la seua Ermita.

3.- Àlbum fotogràfic del procés de desmuntatge i transport de la ermita des del vell molí Sol a l’antic cementeri parroquial situat al final del carrer Sant Jordi.

4.- Les entrevistes realitzades a diferents persones que en nom propi i en representació de tots els equips de treball que van participar en la recuperació i reconstrucció de l’actual ermita de Sant Jordi.

Un document que recopila el que tot banyerut ha de conèixer, posseir i guardar com un testimoniatge històric del nostre poble, perquè puga ser transmès a les generacions futures.

El D. V. D. Es podrà adquirir en la pròxima Fireta Medieval de la Malena, que tindrà lloc els dies 11 i 12 del corrent, en la paradeta de la Confraria de Sant Jordi, en els locals de la pròpia Confraria, demanant-lo a qualsevol membre de la Directiva o en el despatx parroquial, al preu de 15,00.- €. I tot el que es recapte es destinarà sufragar la restauració de la decoració del creuer de S. Jorge.

Desde la Junta de la Confraria de Sant Jordi, la de tot el poble, volem agrair per endavant el suport rebut i que segueixen donant a la Confraria, així com la seua inestimable col•laboració, sense la que no podríem seguir desenvolupant la nostra labor.