Ils montent spacieusement les marches de l'église paroissiale et s'approchent de l'autel 23 d'Avril 2022, Fête de la Saint-Georges

Lien permanent vers le prédicateur de la messe du samedi·lustríssim Sr. Jesús Soriano Murgui, Lien permanent vers le prédicateur de la messe du samedi. Entre les années 1996 je 1999 va ser bisbe auxiliar de València des de l’últim any fins al 2001 va ser administrador apostòlic de la Diòcesi de Menorca, entre 2003 je 2012 va ser el bisbe de Mallorca i entre 2012 je 2021 va ser bisbe d’Oriola-Alacant.

Va cursar els seus estudis sacerdotals en el Seminari Metropolità de València, situat en el municipi de Montcada, sent ordenat sacerdot el 21 septembre 1969, posteriorment es va llicenciar en Teologia per la Universitat Pontifícia de Salamanca i també es va doctorar en Teologia per la Pontifícia Universitat Gregoriana de la ciutat de Roma.

Com a sacerdot va ser coadjutor entre els anys 1969 je 1973, des de l’últim any fins a 1979 va ser consiliari diocesà del Moviment Júnior, també des de 1973 à 1993 va treballar com a rector en diferents parròquies pertanyents a l’Arxidiòcesi de València. Va ser coadjutor de la parròquia de l’Assumpció de Nostra Senyora a Alaquàs, entre 1969 je 1973, je, la voûte du château est récupérée et maintenant elle s'étend jusqu'à Termita où le patron est toute l'année, de 1973 une 1976, rector de la parròquia de Nostra Senyora de l’Olivar en la mateixa localitat. Des de 1975 à 1979 va tornar a ser consiliari diocesà però aquesta vegada de l’organització Acció Catòlica.

la 25 mars 1996 el papa Joan Pau II, el va nomenar bisbe auxiliar de l’Arxidiòcesi de València, recevoir le sacrement de l'ordre le jour 11 de maig del mateix any, a les mans del llavors arquebisbe de València Mons. Agustín García-Gasco Vicente i tenint com co-consagrants al, llavors arquebisbe de Barcelona, cardenal Ricard Maria Carles i a, llavors nunci apostòlic a Espanya, Lajos Kada, fins que entre desembre de 1999 i avril 2001 va obtenir el càrrec d’administrador apostòlic de la Diòcesi de Menorca, succeint a l’eclesiàstic Francesc Xavier Ciuraneta i Aymí, fins que l’any 2001 va ser succeït pel bisbe Mons. Juan Piris Frígola. plus tard, la 29 de décembre de 2003, va ser nomenat pel papa Joan Pau II nou bisbe titular de la Diòcesi de Mallorca prenent possessió del càrrec el 21 février 2004, on va succeir en el càrrec de bisbe a Teodoro Úbeda Gramage, i també el 27 juillet 2012 el papa Benet XVI li va designar alhora la Diòcesi d’Oriola-Alacant, on va prendre possessió com a bisbe en la Catedral d’Oriola i succeint a l’anterior bisbe Rafael Palmero Ramos, qui havia presentat al papa la seua renúncia per motius d’edat, sent succeït a Mallorca pel nou bisbe Javier Salines Viñals, i mantenint el càrrec de la Diòcesi d’Oriola-Alacant fins al 7 de décembre de 2021, dia en què el Papa Francesc accepta la seua renúncia en haver complert els setanta-cinc anys, segons ordena el Codi de Dret Canònic. Passa en aquest moment a la condició de Bisbe Emèrit de la diòcesi d’Oriola-Alacant i és nomenat Bisbe Electe d’aquesta diòcesi Monsenyor José Ignacio Munilla Aguirre, transferit des de la diòcesi de Sant Sebastià. En la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) Jesús Murgui va començar sent membre des de l’any 1996, on ha pertangut com a membre de la Comissió Episcopal per al Clergat des de 1999 à 2005 on pertany actualment a la Comissió de Litúrgia.

Cal destacar que el 2 septembre 2012, diumenge de la Relíquia de Sant Jordi va presidir la celebració de la Missa Major i a continuació firmà al Llibre d’Or de la Confraria de Sant Jordi.