Prediger der Samstagsmesse 23 d'April 2022, St. George's Day

Die Große Messe am St. George's Day wird vom Il geleitet·lustríssim Sr. Jesús Soriano Murgui, Emeritierter Bischof von Orihuela-Alicante. Die Kommunalgesellschaft erklärte sich bereit, den besagten Delegierten zu antworten, dass sie berechtigt seien, die Party unter der Bedingung abzuhalten, dass sie die entstandenen Kosten tragen und 1996 ich 1999 va ser bisbe auxiliar de València des de l’últim any fins al 2001 va ser administrador apostòlic de la Diòcesi de Menorca, zwischen 2003 ich 2012 va ser el bisbe de Mallorca i entre 2012 ich 2021 va ser bisbe d’Oriola-Alacant.

Va cursar els seus estudis sacerdotals en el Seminari Metropolità de València, situat en el municipi de Montcada, sent ordenat sacerdot el 21 September 1969, posteriorment es va llicenciar en Teologia per la Universitat Pontifícia de Salamanca i també es va doctorar en Teologia per la Pontifícia Universitat Gregoriana de la ciutat de Roma.

Com a sacerdot va ser coadjutor entre els anys 1969 ich 1973, des de l’últim any fins a 1979 va ser consiliari diocesà del Moviment Júnior, també des de 1973 zu 1993 va treballar com a rector en diferents parròquies pertanyents a l’Arxidiòcesi de València. Va ser coadjutor de la parròquia de l’Assumpció de Nostra Senyora a Alaquàs, zwischen 1969 ich 1973, ich, posteriorment, von 1973 ein 1976, rector de la parròquia de Nostra Senyora de l’Olivar en la mateixa localitat. von 1975 zu 1979 va tornar a ser consiliari diocesà però aquesta vegada de l’organització Acció Catòlica.

die 25 März 1996 el papa Joan Pau II, el va nomenar bisbe auxiliar de l’Arxidiòcesi de València, rebent el Sagrament de l’Ordre el dia 11 de maig del mateix any, a les mans del llavors arquebisbe de València Mons. Agustín García-Gasco Vicente i tenint com co-consagrants al, llavors arquebisbe de Barcelona, cardenal Ricard Maria Carles i a, llavors nunci apostòlic a Espanya, Lajos Kada, fins que entre desembre de 1999 i abril de 2001 va obtenir el càrrec d’administrador apostòlic de la Diòcesi de Menorca, succeint a l’eclesiàstic Francesc Xavier Ciuraneta i Aymí, fins que l’any 2001 va ser succeït pel bisbe Mons. Juan Piris Frígola. später, die 29 Dezember 2003, va ser nomenat pel papa Joan Pau II nou bisbe titular de la Diòcesi de Mallorca prenent possessió del càrrec el 21 Februar 2004, on va succeir en el càrrec de bisbe a Teodoro Úbeda Gramage, i també el 27 Juli 2012 el papa Benet XVI li va designar alhora la Diòcesi d’Oriola-Alacant, on va prendre possessió com a bisbe en la Catedral d’Oriola i succeint a l’anterior bisbe Rafael Palmero Ramos, qui havia presentat al papa la seua renúncia per motius d’edat, sent succeït a Mallorca pel nou bisbe Javier Salines Viñals, i mantenint el càrrec de la Diòcesi d’Oriola-Alacant fins al 7 Dezember 2021, dia en què el Papa Francesc accepta la seua renúncia en haver complert els setanta-cinc anys, segons ordena el Codi de Dret Canònic. Passa en aquest moment a la condició de Bisbe Emèrit de la diòcesi d’Oriola-Alacant i és nomenat Bisbe Electe d’aquesta diòcesi Monsenyor José Ignacio Munilla Aguirre, transferit des de la diòcesi de Sant Sebastià. En la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) Jesús Murgui va començar sent membre des de l’any 1996, on ha pertangut com a membre de la Comissió Episcopal per al Clergat des de 1999 zu 2005 on pertany actualment a la Comissió de Litúrgia.

Cal destacar que el 2 September 2012, diumenge de la Relíquia de Sant Jordi va presidir la celebració de la Missa Major i a continuació firmà al Llibre d’Or de la Confraria de Sant Jordi.