Un vitrall a l’església de la Mare de Déu de la Misericòrdia

Amb l’anim de seguir engrandint el patrimoni devocional i patrimonial que la Confraria de Sant Jordi custodia i administra en nom de tots el banyerencs, sent President Germán Ribera Domenech, decideix realitzar una vidriera amb la Imatge de Sant Jordi aprofitant la finestra que remata la façana principal del temple parroquial de la Mare de Déu de la Misericòrdia, que recau a la Plaça Major de Banyeres de Mariola.

Finalitzats els llargs mesos d’estudi, disseny i valoracions economiques del projecte, la Confraria decideix que la vidriera seguira l’estil clàsic de l’iconografia de Sant Jordi a cavall lluitant amb el drac, i que la proposta més interesant una vegada valorats tots el dissenys i presupostos era la de l’empresa Vidriarte, S. L. – Artesanía en Cristal y Vídrio, de la veïna localitat de Villena. Proposta en la que es conjunten diverses técniques de fabricació de vitralls, combinant la tecnica de l’emplomat i els vidres decorats, resultant un magnífic conjunt artístic, plé de matisos de color i textures. A més el vitrall, estarà protegit per la part excterna per un vidre blindat, per guanyar seguritat i perdurabilitat al llarg dels futurs anys.

El 23 d’abril de 1985 una vegada finalitzada la Missa Major de Sant Jordi es va procedir a beneir per part del Bisbe Auxiliar de València Exm. i Reverendíssim Sr. D. José Vilaplana Blasco, qui havia presidit la celebració, e inaugurar per part del Senyor Alcalde del nostre poble D. Alberto Molina i pel President de la Confraria D. Germán RiberaDoménech, el vitrall de Sant Jordi que presidirà a partir d’aquesta data la façana principal de l’Església Parroquial de la Mare de Déu de la Misericòrdia de Banyeres de Mariola, que havia sigut col.locat el dia 13 del mateix mes.