Script

O roteiro de Sant Jordi, precedeix les manifestacions religioses que la Confraria de Sant Jordi organitza i que enarbora com ensenya que tots els veïns seguim.

Va ser sufragat pel banyerenc Gregorio Molina, per tal de restituir l’antic Guió del Sant que vaser destruït a conseqüència de la Guerra Civil, o 27 Julho 1936, i beneït el 27 maio 1945 després de la Missa de les 12,00 h., dins del actes de les festes del Carrer La Creu.

“Al terminar ésta, os moradores de rua e toda a cidade em geral abordarão, acompanhado pela banda de musica, à Cruz das Missões para dar graças a Deus por nos ter libertado dos imensos horrores da guerra e rezar para que com a sua infinita Sabedoria e Poder guie e proteja o nosso Caudillo. Em seguida, toda a cidade se dirigirá à rua La Cruz onde se realizará a bênção da bela escritura de São Jorge que nosso admirável e generoso conterrâneo Dom Gregorio Molina dará a Bañeres.. Depois dessa cerimônia, quando o roteiro chega na igreja, o coro que conduz o D. Godofredo Garriguez entonará el himno del Santo y Mártir Patrón.”

El primer diumenge de setembre de 1945, va eixir per primera vegada en la Solemne Processó de la Santa Relíquia de Sant Jordi, portat pel tio Micaletel del Bovar”.

Està confeccionat en tafetà de seda, de formes asimètriques i profusament brodat a mà a l’estil barroc. Per la part davantera destaquen les sanefes de flors i rocalles multicolors, així com el medalló central amb la imatge de Sant Jordi, i en la part posterior la inscripcióGloria a Sant Jorge”.

Como é tradicional, sempre que ix al carrer, és portat per un membre de la Filà de Cristians i a cada un dels seus costats, un xiquet de la mateixa Filà subjecta cadascun dels dos cordons, acompanyant i escoltant el portador del Guió de Sant Jordi.