Decoració dels sostres de l’Ermita

A principis del mes d’abril de 2011 la Confraria de Sant Jordi, Sent President Jorge Enrique Esteve Romero, amb l’anim de seguir cuidant i engrandint el seu patrimoni devocional i patrimonial, i haventse cumplit casi 13 anys desde que l’ ermita fora reconstruida i beneida per allotajar i custodiar l’Imatge de Sant Jordi “el Xicotet”, inici i final dels Trasllats de Sant Jordi, al principi i cloenda de les festes que celebrem en honor al nostre Patró Sant Jordi, ha procedit a la decoració dels sostres de l’ ermita, ja que anteriorment tant sols estaven pintats amb un color llis de tons grocs.

L’empresa encarregada per la decoració dels sostres de l’ ermita ha estat Art i Restauració d’ Algemesí, S.L., i al seu front Xavier Ferragut, qui ja realitzaren la restauració de l’ Imatge de Sant Jordi i la seua anda, així com la restauració del Reliquiari de fusta i el seu platejat amb plata fina.

Els treballs de decoración dels sostres han durar dos setmanes, i han comportat les seguentes actuacions: Preparació dels paraments, rascat, masillat, compactació i reforç amb 1 ma de fixador. Base de color per a la decoració amb 2 mans de pintura, de tons terra, per donarli més calidesa al conjunt i propiciar que la pedra de sillería blanca destacara molt més. Encintat amb or fi al mixtió, dels paraments marcant recuadres delimitats pels nervis de silleria del sostre. Decoració de les cantoneres dels recuadres dels paraments i l’arranc de les lampares dels sostres, penjades del centre de cadascuna de les 3 bovedes de la nau. Perfilat de la decoració, per donarli més resalt al conjunt.

Els treballs van estar totalment conclosos en vespres de les festes de Sant Jordi, sent visitades per tot el poble el dia 28 d’abril, celebració del Trasllat de baixada.