Recuperação do flutuador

em 1976 Brotherhood of St. George, sent President Miguel Vicedo Sanjuan, va assumir el el projecte de recuperar i construir la antiga carrossa de Sant Jordi, en aquesta ocasió, per evitar posibles problemes tecnics derivats de l’utilització de mitjans eléctrics, mecanitzada amb un tractor.

La nova carrossa va ser beneïda el 23 d'abril 1977, sent estrenada en la Solemne Processó de Snt Jordi. El tractor estaba decorat amb una estructura metálica, forrada amb vellut de color roig per tal de que no es veguera el vehicle. Sent decorat el vellut amb els següents brodats: la Creu de Sant Jordi, al davant; l’escut de la Comunitat Valenciana, darrere; I els escuts de Banyeres de Mariola i de la Comissió de Festes, um de cada lado.

Sent un éxit la seua recuperació, ja que la Imatge de Sant Jordi “el Xicotet”, ja no hi hava que portarla als muscles per la Filà de Cristians, sino que anava acoblada al damunt de la Carrossa, i els Cristians li feien l’escolta al nostre Patró, durant tot el recorregut de la Processó.

Cuatre anys després, em 1980, sendo o presidente Octavio García Payá, es fan les millores necesaries a l’Altar del Sant , per la part de darrere i a lapeanya de la Imatge, per a que aquesta puguera novament eixir a la Processó, portada per la nova carrossa.

Aconteiximent que va suposar un gran acert, gratament valorat per tot el poble de Banyeres de Mariola, ja que desde 1943 la nostra Imatge de Sant Jordi, a pesar de presidir el seu Altar, no pasejava pels carrers on habiten els seus fills i devots.

Cinc anys més tard, al desembre de 1985, sent President Jorge Enrique Belda, es concreta un contracte amb D. Germán Elías Zapatero de València, per a fer una talla en fusta, daurada en pa d’or fi brunyit, per tal de engalanar i millorar la Carrossa de Sant Jordi. I El 23 d'abril 1986, al finalitzar la Missa Major, es va beneïr, i els banyerencs van poder contemplar aquesta magnífica obra d’art que dignifica la imatge del nostre Patró quan recorre els carrers en processó.

Desde aleshores tots els fills i veïns de Banyeres de Mariola, esperem cada 23 d'abril, per tornar a vore com Sant Jordi recorre els nostres carrers, els que ompli de benediccións i com forme va pasant va arreplegant les intencions dels seus devots. I més encara, si cap, poder estar a l’interior de l’esglèssia de Santa Maria, per acompanyarlo cantant els seus Gojos i l’Himne a Sant Jordi, mentre el Sant va pujant lentament al camerí del seu Altar, on romandrá fin l’any vinient.