die Leuchter

Un dels elements més característics en els llocs de culte són els lampadaris a través dels quals els fidels poden manifestar les seves intencions i devoció.

in Bañeres, com a conseqüència de les normes de seguretat marcades governativament des de fa ja bastants anys, s’havia suprimit la possibilitat que els fidels i devots del nostre Patró Sant Jordi pogueren manifestar les seves intencions amb el signe devocional d’encendre un ciri.

Per aquest motiu la Confraria va creure oportú instal•lar al costat de l’Altar de Sant Jordi dos lampadaris electrics amb la peculiaritat que els mateixos havien de seguir la normativa vigent per als espais de culte, on no poden situar-se lampadaris de velons de cera i flama, al tractar-se d’un espai tancat, per l’alt risc d’incendis i per la brutícia que generen. Per això, els lampadaris havien de ser de llum artificial, i si podia ser amb mecanismes i perilles d’estalvi energètic.

Així es van adquirir dos lampadaris electrics bàsics, per a posteriorment preparar un disseny de decoració que aconseguira seva integració en el conjunt artístic i patrimonial de l’Altar de Sant Jordi i el seu creuer.

die 12 rund um die Uhr tauchte ein neues Problem auf 2011 Präsident Jorge Enrique Esteve Romero zu sein, es van situar i es van posar en funcionament els dos lampadaris de 72 veles amb el sistema de “perilles led” un a cada costat de l’Altar de Sant Jordi. Prèviament van ser folrats i decorats amb panells, motlures i mènsules de fusta pels germans Belda Blanquer de Banyeres de Mariola. I una vegada acabats els treballs de fusteria, el pintor i decorador de la veïna localitat de Bocairent, José Cerdà, els va decorar i daurar seguint les pautes marcades en la decoració del propi Altar.

A resultes dels treballs de catalogació de l’arxiu de la Confraria, es descobrí que en l’any 1928, any de la fundació de la mateixa, tots els dies 23 de cada mes es feia una “Missa i ofici en honor i per a major Glòria de Sant Jordi”, pel que a l’haver col•locat els lampadaris per a les intencions dels confrares començà a celebrarse el dia 23 Februar 2011 una Missa mensual per les intencions dels confrares i de la pròpia Confraria de Sant Jordi, sufragada amb part dels ingressos que els lampadaris podrien arribar a generar, així com realitzar un donatiu a la parròquia per a sufragar els costos de llum elèctrica derivats pel fet d’estar connectats al corrent elèctric de forma permanent.