L’il•lustríssim Sr. D. Vicente Fontestad Pastor, serà el Predicador de la Missa Major de la Festa de la Relíquia

Vicente Fontestad Pastor va nàixer a la localitat valenciana de Foios en 1957, i va rebre l’ordenació sacerdotal a Montcada en 1981.

Entre altres responsabilitats abans del seu nomenament en 2009 com a Vicari General de la Diòcesi de Valencia, podem ressaltar la seua labor pastoral com arxipreste de Sagunt, on també va exercir com a professor d’ensenyament, vicari de la parròquia Santa María, així com administrador parroquial i rector La nostra Senyora del Bon Succés, també a Sagunt, i superior del Seminari Major «La Inmaculada», a Montcada, etc.

Va ampliar els seus estudis a Roma. És llicenciat en Teologia en l’especialitat de matrimoni i família pel Pontifici Institut Juan Pablo II en la seua seu de València, és doctor en Teologia en la especialitat de matrimoni i família per la Universitat Lateranense de Roma en la seua seu central del Pontifici Institut Juan Pablo II, amb la tesi «El matrimoni com a sagrament permanent: significat i valor d’un desenvolupament teològic». També està en poder del títol de Declaració Eclesiàstica d’Idoneïtat, que, al costat del llicenciat en Teologia, el faculta per a impartir l’ensenyament de la Religió Catòlica en centres de secundària i batxillerat.

La seua àmplia preparació formativa li ha portat a ser professor convidat en el Pontifici Institut Juan Pablo II i en la Universitat Catòlica Sant Vicent Màrtir de València. També és professor de la facultat de Teologia Sant Vicent Ferrer de la capital valenciana.

Actualment és Vicari general – moderador de la Cúria i Ecònom, vicepresident i director de l’Institut Diocesà de Ciències Religioses de València i canonge de la Santa Església Catedral Metropolitana de València.

Compta amb diverses publicacions com «El desenvolupament de la teologia sacramental i la seua repercussió en el matrimoni» de la qual és coautor al costat de Juan Miguel Díaz Rodelas, Rafael Calatayud Gascó i Joaquín Pascual Torró; i també ha publicat “Credere et celebrés”, un homenatge al professor Emilio Aliaga Girbés.