Austausch von Drucken des Heiligen Georg des Märtyrers zwischen den Inseln Malta und Gozo und der Bruderschaft des Heiligen Georg 14-09-2022

Wie wir wissen, Sant Jordi ist einer der am meisten verehrten Heiligen der Welt, i no per això deixem de sorprendre’s quan veiem en altres països com celebren la seua festivitat i com és la seua iconografia. Un exemple el tenim en la ciutat de Mòdica (Ragusa) Sicília, d’on pel mes d’abril de 2022 circulava pels nostres whatsapps un vídeo de la processó que cada 23 d’abril recorre els carrers d’aquesta ciutat. El que més ens va impressionar és la manera de portar la imatge, mit anderen Worten das ist, el recorregut el fan a pas ràpid i a vegades inclús corren, simulant el pas a galop. La banda local que els acompanya interpreta una marxa alegre i festiva anomenada: The King (Archibald Mizzich), una altra particularitat és que els portadors van vestits amb una samarreta de color roig i tot el món allí reunit entona la marxa.

Des de la Confraria de Sant Jordi ens posàrem en contacte, via correu postal, mit San Giorgio Martire Patrono di Modica, mit l’Associazione dei portarori di San Giorgio, també amb San Giorgio Martire Patrono de Ragusa i amb un senyor de l’illa de Malta anomenat Neville Attard, devot i portador de la imatge de Sant Jordi a la ciutat de Qormi, per poder intercanviar estampes i informació de les celebracions en honor del Megalo-Màrtir Sant Jordi. Nosaltres els enviàrem estampes dels Gojos i de l’Himne a Sant Jordi, el llibre de “Sant Jordi kommt nach Banyeres de Mariola” entre altres i ells han fet el mateix amb nosaltres. Des de les illes de Malta i Gozo, ens hi ha remet una bona col·lecció d’estampes, Briefmarken, adhesius, algun clauer, imants i inclús un programa de les seues festes i que a partir d’ara formen part de l’arxiu de la Confraria de Sant Jordi.

A YouTube podem trobar una gran varietat de vídeos de les diferents celebracions que al llarg de l’any organitzen en honor de Sant Jordi a les illes de Sicília, Malta i Gozo. Realment afirmem que són molt interessants i enriquidors.

Agraïm l’atenció rebuda i l’interés per compartir amb nosaltres la devoció per Sant Jordi, manifestada en cada una de les estampes que ens hi ha remet.