Médaillon de Sant Jordi tuant le dragon (tout 1418)

(Pere Joan) Medalló de Sant Jordi matant al drac a la façana del Palau de la Generalitat de Catalunya

A la façana del Palau de la Generalitat de Catalunya que dona al carrer Bisbe podem veure una gran ornamentació d’estil gòtic tardívol. Un grand et magnifique médaillon sculpté par le Père Joan se détache. És la representació més antiga d’un sant Jordi de tota la confederació catalano-aragonesa.
Gràcies a la seua reconeguda labor en la seua època, PERE JOAN rep l’encàrrec d’aquest important treball que a nivell arquitectònic havia realitzat MARC SAFONT. Entre 1416-1418, es construeix, en el Carrer del Bisbe, una portada molt rica amb l’ajuda escultòrica de PERE JOAN i la col•laboració més secundària de ALIOT DE LA FONT. Unes escultures fetes amb pedra de Montjuïc disposades en un mur rectangular apaïsades amb una àmplia porta d’arc i coronada en tot el conjunt per arquets cecs, una balustrada calada i rematada amb gàrgoles i pinacols.
La porta està centrada i acabada amb un ric medalló circular de gran qualitat d’un “Sant Jordi matant al drac” fet íntegrament per PERE JOAN. Destaca el caràcter flamíger del conjunt i sobretot el coneixement de les tendències de l’escultura flamenca borgonya. Està considerat un dels millors relleus monumentals gòtics del segle XV.