Felicitació de Nadal i Calendari 2022

 

La Junta Directiva de la Confraria de Sant Jordi felicita els seus confrares, col·laboradors i a tots els veïns, les festivitats de Nadal, Sagrada Família, Any Nou i Reis.

Així mateix informa els seus confrares que ja se’ls ha enviat el nou calendari per a l’any 2022, patrocinat com en anys anteriors per l’empresa local Albero Forte Composite, S.l. (Plàstic Forte).

En aquesta ocasió la imatge de Sant Jordi escollida, és una pintura a l’oli de 40 cm per 60 cm, sobre un llenç de cotó amb les mesures de 43 cm per 63 cm, representant a Sant Jordi lluitant amb el drac. L’obra original està situada a l’Església de Sant Blai de Cusco, al Perú.

Obra pictòrica amb la imatge de Sant Jordi que predomina i ocupa quasi tot el llenç, representat el Sant a cavall en posició rampant i elevat sobre el drac al qual està a punt de llancejar. La característica fonamental, i que singularitza aquesta obra és el seu origen. Doncs es tracta d’una obra d’estil cusqueny, de marcada influencia colonial, a l’estil del Perú, d’on és originària i que la seua singularitat radica en les decoracions en relleu amb tons daurats.

Aquesta obra va ser donada a la Confraria de Sant Jordi, per part de José Antonio Blanes Verdú el 5 de juny de 2009, després de viatjar al Perú. Actualment està penjada a l’arxiu de la Seu.

En el calendari, estan en blau els dies assenyalats per a la Confraria de Sant Jordi i com en l’edició passada, s’han afegit els dies de misses per als difunts de la Confraria que passen del dia 23 de cada mes, al quart dissabte de cada mes.

Des d’ací volem agrair la inestimable col·laboració de la família Albero Forte, en la nostra tasca de continuar ampliant la divulgació de la iconografia de Sant Jordi i de la devoció que el nostre poble sent cap al nostre Patró.

Descarregar document »