En Vicente Esplugues Ferrero, sacerdot missioner del “Verbum Dei” i vicari de la Parròquia Nuestra Señora de las Américas, a Madrid, serà el predicador en la Missa Major del 23 d’abril de 2021, dia de Sant Jordi

Vicente Esplugues Ferrero (València, 1970) i amb arrels a Banyeres de Mariola. D’ací són els seus pares i els seus germans majors. És sacerdot missioner del “Verbum Dei”. Ha desenvolupat la seua activitat pastoral en destins tan dispars com Veneçuela (a la ciutat de Barquisimeto), Camerun o Palma. Actualment és el vicari de la Parròquia Nuestra Señora de las Américas, a Madrid.

De la seua vida en un barri marginal de València va nàixer una sensibilitat social i un desig de justícia que van trobar en l’Evangeli de Jesús i en l’anunci de la Paraula de Déu els canals a través dels quals viure la bellesa enmig de les dificultats diàries.

Té el seu propi canal de YouTube, “01Americas’”, on publica vídeos amb les seues homilies dominicals i altres reflexions que comparteix en la seua parròquia. També participa en el programa ‘Esto me suena’, de Ràdio Nacional d’Espanya, amb  una secció anomenada “ Sotana metálica en la qual posa música de rock i heavy metall, i parla de diferents dimensions de la vida.

El 13 d’agost de 2020, Vicente Esplugues Ferrero oficiava una celebració Eucarística al temple parroquial de Nuestra Señora de la Misericòrdia de Banyeres de Mariola, per a celebrar el seu 25 aniversari d’ordenació sacerdotal. A la cerimònia l’acompanyava En Ramón Micó Colomer, mossén de la nostra parròquia i les seues germanes, nebots, familiars que viuen a Banyeres, amics i fidels.