En Pablo Sanchis Cano, Vicari de la Parròquia San José d’Ontinyent, serà el predicador en la Missa Major del 5 de setembre de 2021, dia de la Relíquia

Pablo Sanchis Cano, de 27 anys i natural de Xàtiva (València), és vicari de la Parròquia de San José d’Ontinyent (València).

Des de la seva infantesa ha estat sempre vinculat a la Parròquia del Carmen de Xàtiva. Amb 16 anys, en acabar 4t d’ESO, era responsable del grup de nens d’aquesta parròquia; havia guanyat un premi extraordinari de la Fundació per a la Qualitat de l’Ensenyament. Va ser llavors quan va començar una cerca molt forta del Senyor, una cerca que li va portar a un convent en l’Aguilera (Burgos). Li va marcar trobar-se amb 180 monges, la majoria joves, que havien lliurat la seua vida al Senyor i que tenien una alegria que ell no havia vist en cap lloc. Ell va voler llavors tenir aquesta alegria. Va acabar el Batxillerat Científic, i durant el primer curs va començar a acudir a tot alló relacionat amb el Senyor. El que realment li va marcar va ser, en la beatificació del Papa Joan Pau II, llegir una frase seua: “No tingueu por, obriu de bat a bat les portes a Jesucrist”. Va veure llavors que el Senyor li estava mostrant el camí, que era entrar en el Seminari. Encara que la seva idea llavors era casar-se i estudiar Matemàtiques o Magisteri, va anar veient com el seu cor vibrava amb la vocació sacerdotal. En 2012 va entrar en el Seminari Major de València per a estudiar Teologia i després va cursar un Màster en Teologia Bíblica. Es va ordenar sacerdot el 29 de juny de 2019 i és el seu primer destí la parròquia anteriorment citada.