Donació del mestre Antonio Lillo Pérez i obsequi de la Confraria de Sant Jordi de les partitures digitalitzades de l’Himne a Sant Jordi 26/06/2020

  • IMG_2965
  • IMG_2942
  • IMG_2947
  • IMG_2949
  • IMG_2951
  • IMG_2953

El mestre Antonio Lillo Pérez dona a la Confraria de Sant Jordi les partitures arranjades i la digitalització de l’Himne a Sant Jordi i la Confraria de Sant Jordi edita cinc enquadernacions del nomenat himne.

El director de l’Agrupació Musical “La Nova” de Banyeres de Mariola, Antonio Lillo Pérez, ha digitalitzat l’Himne a Sant Jordi que s’interpreta durant els Trasllats del Sant, la Processó de Sant Jordi i la Processó de la Relíquia.

L’any 1971, D. Manuel Villar González va fer els arranjaments de l’Himne a Sant Jordi per a ser interpretat en les processons. En l’actualitat, les partitures que tenien els músics de les dues bandes eren fotocòpies de fotocòpies amb correccions fetes a mà per ells mateixos. El que ha fet Antonio Lillo Pérez és digitalitzar i adaptar la partitura als nous instruments que ara toquen en les bandes i que fa cinquanta anys no ho feien servir (fagot, clarinet baix…). El mestre ha considerat que era la Confraria de Sant Jordi l’entitat receptora i depositaria d’aquest treball i així ho ha fet. En abril de 2019 va donar a la Confraria les partitures arranjades i la digitalització de l’Himne a Sant Jordi.

Posteriorment al mes de juny, la Confraria de Sant Jordi, ha obsequiat a les dues bandes del poble amb les partitures de tots els instruments perquè feren còpies per a tots els músics. També s’han editat cinc enquadernacions, obsequiades per als arxius de la Comissió de Festes, l’Agrupació Musical “La Nova”, la Societat Musical Banyeres de Mariola, la Confraria de Sant Jordi, i un d’agraïment al mestre Antonio Lillo Pérez per la seua donació.

El 26 de juny de 2020, el president en funcions de La Confraria de Sant Jordi, Rafael Evaristo Belda Doménech, ha fet l’entrega a tots ells d’un exemplar, en un acte senzill al saló de la Confraria de Sant Jordi.

D’es d’este línies, la Confraria de Sant Jordi fa un agraïment públic al mestre Antonio Lillo Pérez i reconeix el seu esforç i dedicació pel bé de la festa, del patrimoni músic-cultural del nostre poble i per l’exaltació del nostre Patró Sant Jordi.