Smantellamento delle campane della parrocchia di Nostra Signora della Misericordia

 

Venerdì 24 febbraio 2023, fra loro 8:30 ci sono 9:00 h sono stati capovolti, per l'ultimo giro, nel campanile del tempio parrocchiale di Nostra Signora della Misericordia, les campanes que, al llarg de més de setanta anys, ens han acompanyat en moments d’alegria i festius, com bodes, batejos, Domenica di Gloria, dies de Sant Jordi, Santa Maria Magdalena, Santa Llúcia, altrui, també en moments de dolor com són els acomiadaments dels nostres familiars, amici, veïns i veïnes del nostre poble. Primer, de manera individual, sonaren cada una d’elles, per ordre, des de la més xicoteta a la més gran, per acabar revoltant totes juntes. Eren uns instants molt emotius per als qui ens trobàvem en aquell moment a la Plaça Major.

Seguidament, els germans Vicente i César Tomás Calatayud d’Electro Recamp, S.L. d’Atzeneta d’Albaida i Rafael Ballester i Gandia, president de la Colla de Campaners d’Ontinyent, començaren els treballs de preparació i col·locació d’arnesos de subjecció al campanar i cinc quinals, per garantir la seguretat durant el procés de despenjar les campanes, i així deixar-les dipositades en els repeus de les troneres de cada una de les campanes.

L’ordre de desmuntatge i depòsit als repeus va ser el següent: primer Santa Úrsula-381 kg, a continuació La Purísima-199 kg, seguidament San Jorge-683 kg, que era dipositada a les 13:30 h i per últim Nuestra Señora de la Misericordia-881 kg a les 14:30 h. I va quedar, come questo, finalitzat el treball de desmuntatge.

 

default

default

default

default

default

default