re. Vicente Juan Segura Obispo de Ibiza será el Predicador en la Misa Mayor del día de Sant Jordi

L'Excel • lentíssim i Reverendíssim Sr. re. Vicente Juan Segura Obispo de Ibiza nació el 22 de mayo de 1955 en Tavernes de la Valldigna (Valencia).

Va cursar els seus estudis eclesiàstics en el Seminari Metropolità de València i en el Real Col•legi Seminari del Corpus Christi, sent ordenat sacerdot el dia 24 d’octubre de l’any 1981. posteriormente, en el mateix any, es va traslladar a Itàlia on es va doctorar en Dret Canònic en la Universitat Pontifícia de Sant Tomás dAquino de la ciutat de Roma en 1988 i l’any 1989 va tornar a Espanya on es Va doctorar en Dret Civil per la Universitat de València, també entre 1985 yo 1988 va realitzar estudis diplomàtics en l’Acadèmia Pontifícia Eclesiàstica ingressant l’1 de Julio de 1988 en el Servei Diplomàtic de la Santa Seu.

Entre los años 1981 yo 1985 va ser Vicari parroquial en la Parròquia de Sant Antonio d’Abad de Cullera pertanyent a l’Arxidiòcesi de València, durant el seu pas pel Servei Diplomàtic de la Santa Seu va ocupar els càrrecs de Secretari de les Nunciatures Apostòliques a Costa Rica entre els anys 1988 yo 1990, al Marroc fins a 1991 i a Mozambique fins a 1994, des d’aquest any va passar a ser Conseller de Nunciatura i Cap de la Secció de la llengua espanyola en la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, al servei de Sa Santedat, i també durant aquesta època va ser cooperador parroquial en la Parròquia de Sant Melchiade de Roma i Capellà de l’Ordre religiosa de les “Hermanitas de los Ancianos Desemparados”.

Posteriorment el dia 22 de gener de l’any 2005, el papa Juan Pablo II el va nomenar Bisbe Titular de la Diòcesi d’Eivissa, rebent el Sagrament de l’Ordre el dia 14 de maig del mateix any de mans del cardenal argentí Leonardo Sandri i tenint en la celebració de presa de possessió com a consagrants al cardenal Ricard Maria Carles i al (llavors Arquebisbe de València) Mons. Agustín García – Gasco Vicente, succeint en el càrrec a Mons. Agustín Cortés Soriano, càrrec que Vicente Juan manté en la actualitat.

Pertany a la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), en la que va començar sent membre de la “Subcomisión Episcopal para la Familia y la Vida” entre els anys 2005 yo 2008, fins que va passar a pertànyer a la “Comissión Episcopal del Apostolado Seglar” fins al 2011, que actualment pertany a la “Comisión de Patrimonio Cultural”.

Li uneix una estreta relació amb el nostre poble, en haver sigut l’artífex de l’arribada de la segona Relíquia de Sant Jordi i la Relíquia de Saint Lucia a Banyeres de Mariola.

A més ha visitat la nostra localitat en diverses ocasions, sent les més destacades el 14 de diciembre de 2003 amb motiu de presidir l’Eucaristia de la Festa de Saint Lucia, y el 5 de septiembre de 2004, per a presidir la Solemne Eucaristia de la Festa de la Relíquia.