Cronologia Junta Directiva 2008 – 2011 (part 1)

Irgendein 2009

8 de gener Sa Santedat Benedicto XVI ha acceptat la renuncia del govern pastoral de l’Arquebisbat de Valencia presentada per monsenyor Agustín GarcíaGasco Vicente y ha nomenat Arquebisbe Metropolità de la Seu valenciana a Carlos Osoro Sierra.

6 de febrer es tanca l’acord de prestació de servicis amb el compositor local Francisco José Molina Rubio per a la composició de la “Missa de Sant Jordi de Banyeres de Mariola”.

27 de febrer es tallen els topalls antigir en la base dels canelobres de l´Anda de Sant Jordi “El Xicotet”, per a evitar el trencament dels cables de la instal•lació elèctrica.

2 de febrer al 25 març és duen a terme els treballs de restauració del Cambril de Sant Jordi, situat al fons de la Capella de la Comunió, al Temple Parroquial de Santa Maria de la Misericòrdia; Consistents en la compactació dels paraments, sòcol i sostre, allisat i decorat de les motllures existents, neteja i restauració de les pintures de les parets i sostre i canvi de l’aparell d’il•luminació, així com el repàs de la porta corredissa de ferro i cristall, així mateix es canvia el sol, de formigó hidràulic per un de nou en marbre “blanc macael” a joc del de la Capella de la Comunió.

6 de març Mª Pilar Belda Ferre, en memòria del seu iaio José Mª Ferre, per a increment del seu fons documental el “Programa de las Fiestas que celebra la Villa de Bañeras en honor a S. Jorge Martir” de l’any 1912.
Jordi Esteve Belda fa donació a la Confraria de les partitures escrites a mà de l’himne a Sant Jordi, i unes fotocopies de la harmonització, instrumentalització y arreglaments del mateix, realitzades pel music Miguel Villar González.
Maria Esteve Belda dona a la Confraria una carpeta amb el “Proyecto de hornacina para las andas de SAN Jorge en Bañeres“, actual cambril de Sant Jordi en el Temple Parroquial.

18 de març es col•loca, a la façana del campanar del Temple Parròquia de Santa Maria de la Misericòrdia, la pancarta publicitària per anunciar la presentació del conte “Ja arriba Sant Jordi a Banyeres de Mariola”.

5 d´abril Diumenge de Rams, es presenta al Teatre Principal el conte infantil editat per la Confraria “Ja arriba Sant Jordi a Banyeres de Mariola”. Amb la participació del Sr. Alcalde, President de la Comissió de Festes, Rector de la Parróquia, el adaptador del text i el dissenyador gràfic, així com el President de la Confraria de Sant Jordi. Acte durant el qual s’ha entregat un exeplar del conte als xiquets batejats este any amb el nom del nostr Patró: Jordi Roca Serra i Jordi Martínez Molina. Finalitzant l’acte amb un Vi de Honor, que es serveix a la Seu de la.

7 d’abril es posa a la venda la primera edició del conte de Sant Jordi amb una tirada de 500 exemplars, esgotant-se tota l’edició en unes poques hores, ja que dies antes s’havien organitzat llistes de reserva de exemplars en diversos comerços. Editant-se una nova edició que es posaria a la venta uns dies després.

12 d'abril, s’estrenen les noves banderes nacional, regional, de les filaes i els escuts, a l’Ermita de Sant Jordi i en els roda balcons de la seu social, realitzats amb impressió digital.

15 d’abril la Junta Directiva de la Confraria de Sant Jordi visita la Residència de Majors per desitjar a tots els residents unes bones festes de Sant Jordi i els entrega la targeta que periòdicament edita amb una nova Imatge de Sant Jordi en commemoració del dia del nostre Patró, així com la invitació per a que puguen vorer els actes religiosos a través del circuit local de televisió. Així mateix a través dels col•laboradors parroquials, s’ha fet arribar a tots els malalts i impedits del nostre poble la mateixa targeta i invitació.

18 d’abril pren possessió de la Diòcesi de València el Arquebisbe Carlos Osoro Sierra, fent immediatament la seua entrada en la Ciutat.
A les 12,30 h al Saló de la Seu de la Confraria de Sant Jordi, Vicent Berenguer Micó i la seua filla Clara Berenguer Revert firmen un Conveni d’Edició amb la Confraria de Sant Jordi per la cessió dels drets sobre l’adaptació del text per a la publicació del conte “Ja arriba Sant Jordi a Banyeres de Mariola”.

21 d´abril abans del Trasllat de baixada i sobre l´Altar de la Ermita de Sant Jordi, el nostre Consiliari i Rector de la Parròquia beneeix les insígnies que identificaran a la Junta Directiva a partir de este moment, i el Consiliari li imposa la Insígnia al President, als peus de Sant Jordi, i este les imposa a tots els membres de la Junta.
Disseny que és proposarà a la Assemblea General de Confrares que per a que s’aprove com a distintiu de totes les directives a partir d’aquest moment.

23 d'abril, presideix la Missa Major de Sant Jordi Enrique Pérez Asensi, rector de la veïna població de Aielo de Malferit.
Arriba un exemplar del Conte de Sant Jordi al Monestir de Montserrat, Barcelona, i més concretament al germà benedictí Josep Miquel Bauset.

10, 17 ich 24 Mai, es realitzen les XXX Jornades Musicals de l´Octavari de Sant Jordi. La Confraria comença a repartir a tots els Confrares la fulletaoctavilla anunciadora i invitació per assistir a les Jornades Musicals de l´Octavari de Sant Jordi.

10 de maig finalitzen els treballs de restauració del Pal•li: Reparant-se i adreçant-se els pals, espàrrecs i remats que per l’ús, caigudes i colps estaven molt deteriorat. Arribant inclús a estar diverses barres totalment soltes, tan sols subjectes per la funda de tela del propi Pal•li. S’ha netejat la tela adomassada i brodada amb els escuts de les 10 filaes, recuperant-se el color original de la tela i dels dibuixos, així com les diferències tonals dels escuts brodats.

5 de juny, s’inicien els treballs per als estudis previs i necessaris per al disseny i creació de la pàgina web de la Confraria de Sant Jordi.
José Antonio Blanes Verdú, fa donació a la Confraria de una oli pintat a má sobre tela, que representa Sant Jordi a cavall. Obra original pertanyent a la escola “cusqueña” del Perú.

6 de juny finalitzen els treballs de reparació i millores en l’Ermita de Sant Jordi, referents al tapat de forats i rejuntada de marcs i esquerdes de la pedra. Una vegada seca la coberta, i passat l’estiu, s’estudiarà la viabilitat de repintar les voltes interiors de la mateixa, les quals estan afectades per humitats, i desperfectes en la pintura, iniciats a finals de l’any 2008 i inicis de 2009.

14 de juny la Junta Directiva de la Confraria de Sant Jordi participa en la Processó del Corpus, juntament amb els altres estaments de la Parròquia de Santa Maria de la Misericòrdia, presidida pel Guió de Sant Jordi.

21 de juny la Junta Directiva celebra un dia de convivencia amb una excursió a l´Alt de la Barcella.

17, 18 ich 19 de juliol, Bruderschaft St. George, i més concretament els membres de la Junta Directiva juntament amb els seus fills, participa per primera volta en la FiraMercat Medieval de les festes de la Malena, amb una paradeta, en la que s’ofereixen tots els articles que la Confraria de Sant Jordi comercialitza per generar ingressos pel seu sosteniment.

25 d’agost la Junta Directiva de la Confraria de Sant Jordi realitza la primera audició de les peces que fins el moment estaven acabades de la composició de la Missa de Sant Jordi.

28 d’agost conclouen els treballs de restauració i neteja dels faldons de vellut de la Carrossa de Sant Jordi.
Així mateix conclouen els treballs de restauració del Guió de Sant Jordi: el masteler és repassa i s’ajusta per complet i l’estendard és neteja per recuperar la riquesa del colorit, es folra interiorment i s’ajusten les varetes que fan de contrapès.
Es tanca l’acord de col•laboració amb el President i el Director de la Stat. Musical Banyeres de Mariola per a la estrena de la Missa de Sant Jordi.

6 setembre amb la celebració de la Festa de la Relíquia s´ inicia el projecte de pertinença a la Universalitat de Sant Jordi, en el que es relaciona al poble de Banyeres de Mariola i a la nostra Confraria amb institucions i associacions germanes en la devoció al nostre Patró Sant Jordi.
Presideix la Missa Major de la Festa de la Relíquia l´Ex Deán de la Catedral Metropolitana de Valencia Juan Pérez Navarro, i assisteix com a invitat el Tinyent d´Alcalde de l´Ajuntament de Valencia Miguel Domínguez Pérez. Excusant la seua assistència l’Honorable Sr. Juan Gabriel Cotino Ferrer, vicepresident tercer i Conseller del Govern Valencià
Mentres s´inicia la Solemne Processó de la Relíquia, se li fa entrega del conte de San Jordi al xiquet Jordi Estruch Molina, batejat este any, amb el nom del nostre Patró. Processó de la Relíquia que es veu afectada pel síndrome de la “Grip A”, davant de l’alarma social creada des dels mitjans de comunicació les últimes setmanes. Avent-se demanat informació als coordinadors metge i d’infermeria del Centre de Salut de Banyeres de Mariola, a fi d’informar-nos de les recomanacions en referència a la transmissió de la tan temuda Grip A. I per al que a nosaltres com a responsables de la Confraria ens competeix, al realitzar-se la veneració de la Relíquia de Sant Jordi com últim acte dels quals es realitzen en honor del nostre Patró al finalitzar la Processó, amb el besamà per part de tots els fidels. Se’ns informa que “A data de hui podem dir que en contraposició d’allò que s’ha succeït en algunes comunitats autònomes, la Generalitat Valenciana no ha dictat cap norma o recomanació respecte d’això d’este tema”. So, en principi la Confraria donarà a besar el reliquiari, com sempre ha sigut tradicional, a totes aquelles persones que desitgen venerar la Santa Relíquia i per a les persones que no vulguen besar el reliquiari se’ls farà entrega d’una estampa amb la Imatge de la nostra Relíquia de Sant Jordi i que en cada cas particular podran venerar o no.

8 al 12 de setembre es realitza la neteja, revisió i reparació de tota la teulada del Temple Parroquial de Santa Maria de la Misericòrdia, i més exhaustivament la que recau al Creuer de Sant Jordi, aprofitant per a llevar els casquijos de teula i es repassa la coberta de tot el Temple Parroquial. La sorpresa ha sigut majúscula a l’aparèixer una biga de fusta de la teulada totalment partida, i desfeta per la humitat, la qual cosa va provocar l’enfonsament de dos cavallons de la coberta, motiu pel qual entrava una gran quantitat d’aigua de forma ininterrompuda durant les últimes pluges i tronades.
Es reparen la biga de fusta i els desperfectes ocasionats per l’enfonsament dels dos cavallons afectats, repassant 200 m2 de coberta i canviat les teules trencades, així com netejat els enderrocs allotjats sobre la coberta de tot el Temple Parroquial provocats per la caiguda de teules trencades de la cúpula.

29 de setembre es convoca a una reunió als membres en actiu de la Coral Mariola per a explicar-los el projecte de la Missa de Sant Jordi i demanar-los la seua col•laboració per a la estrena de la Missa de Sant Jordi.

3 d’octubre es convoca a una reunió als membres no actius de la Coral Mariola per a explicar-los el projecte de la Missa de Sant Jordi i demanar-los la seua col•laboració, al no estar en actiu en la Coral Mariola, per a la estrena de la Missa de Sant Jordi, i que puga ser la Missa de tot el nostre poble. Comença la venda de les participacions i dècims de loteria per al sorteig de Nadal 2009, amb el Nº 42.823. Enguany per a la imatge de la papereta, seguint la línia marcada l’any passat d’utilitzar imatges del nostre Patró al sorteig de Nadal, optem per utilitzar l’element central del nostre Guió de Sant Jordi.

6 d’octubre comencen les labors i treballs per a la reclassificació, segellat, catalogació, registre i arxiu de tot el material gràfic i documentació de la Confraria de Sant Jordi. Jobs, que una vegada conclosos, permetran a tots els Confrares i persones interessades consultar d’una forma ràpida i eficaç les bases documentals que el componen: iconografia de Sant Jordi, documentació històrica, llistes de socis, Juntes Directives, Consiliaris, Majorals de Sant Jordi, àlbum fotogràfic, usw.

27 Oktober, el nostre President participa com a membre del jurat del Concurs del Cartell anunciador de la cavalcada de Reyes del 5 Januar 2010.

15 de novembre visiten la Parròquia de Banyeres de Mariola el Vicari Episcopal de la nostra demarcació de l’Alcoià i els assessors d’art religiós de l’Arquebisbat de València per a realitzar una primera preselecció de les obres del nostre poble que seria interessant exposar en la propera exposició que està organitzant la Fundació La Llum de les Imatges, i que a primers del 2011 es celebrarà a la ciutat veïna d’Alcoi. Pel que fa a la Confraria de Sant Jordi se’ns ha pre seleccionat el Monument a Sant Jordi i davant de la impossibilitat de traslladar-lo, se’ns ha sol•licitat la cessió temporal de la nostra reproducció del Monument a escala, obra de Manolo Boix. Esta peça estarà exposada junt amb altre material de l’esmenta’t escultor, durant aproximadament 10 Monate, a partir del mes de gener de 2011.

1 de desembre la Junta Directiva de la Confraria de Sant Jordi felicita als seus confrares, col•laboradors i a tots els veïns el Nadal 2009, i els remet el nou calendari per a l’any 2010, patrocinat com en anys anteriors per l’empresa local Deformac S. L.
En esta ocasió s’ha utilitzat una Imatge de l’autor italià Vittore Capaccio, titulada “Sant Jordi matant el drac”, sent l’obra original una pintura a l’oli de grandària 1410 mm X 3600 Millimeter.

5 de desembre la Confraria de Sant Jordi ha iniciat la comercialització de les participacions i dècims de loteria per al sorteig tradicional deel Niño” 2010, amb el Nº 52.023. La venda de participacions i dècims es durà a terme per tots els comerços locals que habitualment col•laboren amb la Confraria, pels membres de la Junta Directiva i en la nostra seu social.

14 de desembre l’Arquebisbe de la Diòcesi de Valencia Carlos Osoro, en compliment dels nostres Estatuts, ha ratificat com a President de la Confraria de Sant Jordi a Jorge Enrique Esteve Romero, qui va ser elegit com a President el passat de febrer de 2008, per al període 2008/2011.

Durant el mes de desembre es munta un aparell de aire condicionat composat per una bomba de calor i el seu “split” en el Salo de la Seu Social de la Confraria de Sant Jordi.
Finalitzen les labors de restauració de totes les estructures metàl•liques que la Confraria utilitza en els distints actes que organitza (Trasllats, Missa Major, Processons, usw.), sent ajustats i repintats pels membres de la Junta Directiva.
S’inicien els treballs per restaurar el Pal•li al complet, es reparen, restauren i ajusten les barres, fixacions, cargols i remats, així com també es neteja la roba del pal•li.
Es col•loca un armari al Arxiu de la Seu de la Confraria de Sant Jordi per guardar la roba litúrgica (casulla, albes, capa pluvial, usw.).

Irgendein 2008

1 de març és celebra la 3ª Assemblea General de la Confraria de Sant Jordi. En la que és elegit com a nou President per al període 2008 – 2011 EN Jorge Enrique Esteve Romero, Vice President: Juan Vicente Martínez Valero, Sekretärin: Jorge Sempere Avellán i Tresorer: Ernest Berenguer Pont.

23 d'abril, la Missa Major de Sant Jordi ha estat presidida per EN Juan Francisco Castelló Colomer, natural de Bocairent, catedràtic de Teologia en la Universitat San Pau C. E. U. Valencia. Al finalitzar la celebració Eucarística es fa publica la llista del membres de la nova Junta Directiva de la Confraria de Sant Jordi per al període 2008 – 2011 EN Jorge Enrique Esteve Romero, com a President, Juan Vicente Martínez Valero com a Vicepresident, Jordi Sempere Avellán com a Secretari i Ernest Berenguer Pont com a Tresorer.

3 Mai, es duu a terme el Trasllat de Sant Jordi desde el Temple Parroquial de Santa Maria de la Misericòrdia a la seua Ermita en el que participa per primera vegada la nova Junta Directiva i, al finalitzar el mateix, es celebra el Sopar de Canvi de Juntes Directives al Maset de la Filà de Marrocs, juntament amb els membres de les diferents directives i acompanyants que es celebra tradicionalment cada tres anys.

24 de maig es sol•licita la concessió d’un equip informàtic a la Diputació Provincial d’Alacant, ja que la institució provincial periòdicament substitueix els seus equips per altres nous, i els equips retirats els adjudica a associacions sense ànim de lucre de la província.

25 de maig la Junta Directiva de la Confraria de Sant Jordi participa en la Processó del Corpus, juntament amb els altres estaments parroquials, presidida pel Guió de Sant Jordi.

27 de maig El M. ich. Ajuntament de Banyeres de Mariola ha iniciat, mitjançant un acord unànime del ple en sessió de 27 Mai 2008, l’expedient per a sol•licitar la declaració de l’Acte del Cementiri com Bé d’Interès Cultural, B. ich. C., de caràcter immaterial, a la Conselleria de Cultura i Esport. Davant de la invitació de l’Ajuntament, la Confraria de Sant Jordi s’ha adherit oficialment, després de l’assessorament oportú amb l’assessor legal de la Parròquia, als tràmits que està realitzant l’Ajuntament per a aconseguir que la missa del dia 25 d’abril que es celebra al Cementiri puga ser declarada B. ich. C. amb caràcter immaterial

2 de juny, la Confraria de Sant Jordi és inscrita en el Registre Municipal d’Associacions Veïnals del Ajuntament de Banyeres de Mariola.

3 de juny l´Ajuntament sol•licita la adhesió i el material de la Confraria de Sant Jordi juntament a altres associacions, per a la declaració de Bé d’Interès Cultural de caràcter immaterial dels actes del 25 April, sol,licitada a la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana.

5 de juny, es signa l’adhesió de la Confraria a la sol•licitud de de declaració de Bé Interès Cultural en la Secció d’Immaterial, sol•licitada per l’Ajuntament per als actes del cementeri i Sant Crist que Banyeres celebra cada 25 d'abril.

10 de juny la Junta Directiva de la Confraria de Sant Jordi ha iniciat les labors d’estudi i anàlisi per a la catalogació i la reorganització del seu arxiu documental. Treballs que de dur-se a terme, permetran dotar al nostre arxiu d’una estructura organitzada per a l’atenció als nostres Confrares. També s’inicien els estudis preliminars per a la creació, disseny i el desenvolupament de la seua pàgina web, que permetrà als confrares i veïns en general aportar informació i consultar la nostra història, arxiu, iconografia i documentació, tenda on-line, usw.

14 de juny és du a terme el traspàs i relleu oficial de la Junta Directiva de la Confraria. Encara que la nova directiva, ja havia començat a treballar.
Cedint el seu càrrec En Tello Navarro Albero al nou President En Jorge Enrique Esteve Romero.

10 de juliol es tanca el Llibre d´Actes escrit manualment amb la corresponent diligencia, de la Confraria de Sant Jordi. A partir d’aquest moment es realitzarà de forma informatitzada legalment, amb paper oficial de l´Estat i fulls numerats, en compliment de la llei vigent.

16 de juliol comencen els treballs per al disseny, creació i fabricació de la Insígnia de la Junta Directiva, amb la intenció de que la Assemblea General de Confrares l´aprove i quede per a sempre com distintiu de totes les juntes directives.

19 de juliol, el President de la Comissió de Festes de Sant Jordi informa a la seua Junta del començament dels treballs per a redactar un nou Reglament de la Comissió de Festes.

21 de juliol, la Diputació concedeix de forma gratuïta a la Confraria de Sant Jordi un equip informàtic complet, ordinador, pantalla, teclat i ratolí.

11 d’agost s’inicien les feines per la restauració de tot el material que la Confraria utilitza en els muntatges i preparatius de les festes.

1 de setembre s’inicia el repartiment de l’estampa dels Gojos a Sant Jordi a tots els malalts, majors i impedits del nostre poble, així com als interns en la Residència de la 3ª Edat.

7 September, presideix la Missa de la Relíquia de Sant Jordi el Reverendíssim Sr. Juan Melcior Seguí Sarrió, Titular-Priester der Pfarrei Santa Maria Ontinyent. Al finalitzar l´acte de la firma del Predicador en el Llibre d´Or de la Confraria a la seu de la mateixa, ha sigut anomenat com Majoral de Sant Jordi Tello Navarro Albero President de la Confraria de Sant Jordi durant el període 2005 – 2008, i se li ha imposat la Insígnia de Majoral. Durant la Solemne Processó de la Relíquia de Sant Jordi es recupera la eixida de la Santa Relíquia baix el Pal•li desde dins del Temple Parroquial seguit de la Escolta de festers; s’estrena el nou model de caputxa per als ciris, i així mateix es fa un agraïment per escrit, en el que a més s’inclou la estampa del Gojos, a les autoritats municipals i festeres, filaes, presidents, Comissió de festes, lectors, escoltes y porta Pal•li, portadors del banderins i totes les persones que col•laboren amb la Confraria.

1 d’octubre La Confraria de Sant Jordi en commemoració del 80é aniversari de la seua fundació edita un facsímil de l’última làmina de “l'acapte”, en la que es reprodueix la imatge de Sant Jordi que va presidir l’altar del Sant des de 1841 ein 1936, any en què va ser cremada a causa de la guerra civil. Cal destacar que el dragó reproduït no és el que figurava en la dita imatge. das Bild, es war das Werk des valencianischen Bildhauers Antonio Esteban Romero, i es venerava a Banyeres de Mariola en 1928, Jahr der Gründung der Bruderschaft von St. George. Die Platte wird auf Bütten gedruckt Natur 250
grs /m2.

3 Oktober, s’inicia l’horari d’atenció al Confrare en la Seu Social cada primer divendres de mes, von 20,00 ein 22,00 Stunden; per acostar la labor de la Junta Directiva i les instal•lacions de la Seu Social als confrares i veïns del nostre poble. S’inicien els treballs de restauració de totes les estructures metàl•liques que la Confraria utilitza en els distints actes que organitza (Trasllats, Missa Major, Processons, usw.) pels membres de la Junta Directiva.

4 d’octubre s’inicia la comercialització de les participacions i dècims de loteria per al pròxim sorteig de Nadal de 2008, amb el Nº 76.323. Cal destacar que enguany per a la imatge de la papereta s’ha recuperat la làmina, que representa la imatge que presidia antigament l’Altar Major de Sant Jordi. Imatge que va arribar a Banyeres amb una celebració especial en 1841 i que va ser cremada el 27 Juli 1936, a causa de la Guerra Civil.

10 d’octubre Agueda Enrique Belda dona a la Confraria, un quadre pintat al oli original, pintat per ella, sobre la iconografia de Sant Jordi.
José Luís Vañó Ponta dona a la Confraria per a l’increment del fons editorial la seua obra-estudi sobre el terme municipal de la nostra localitat: “Documentos sobre el término municipal de Banyeres de Mariola.

23 de novembre, amb motiu de complir-se el 80é Aniversari de la fundació de la Confraria, és celebra una Missa en acció de gràcies i un concert commemoratiu a càrrec de l´ Ensemble de Vents de la Societat Musical de Banyeres de Mariola, en el transcurs del mateix Benjamín Francés Luna obsequia la Confraria de Sant Jordi, la seua obra original, composta expressament per aquesta efemèride, “Diferencies breus sobre l’ himne a Sant Jordi”. Obsequiant la Junta Directiva al compositor i a la Stat. Musical Banyeres de Mariola de una làmina facsímil amb la imatge de Sant Jordi, que va ser cremada al juliol de 1936, emmarcada.

1 de desembre La Junta Directiva de la Confraria de Sant Jordi felicita els seus confrares, col•laboradors i a tots els veïns el Nadal 2008 i envia el nou calendari per a l’any 2009. En esta ocasió s’ha utilitzat una imatge de Sant Jordi a cavall defenent a la donzella i lluitant amb el dragó, del segle XIX, cedida pel nostre Confrare J. M. S. E.

6 de desembre a iniciat la comercialització de les participacions i dècims de loteria per al sorteig tradicional de “El Niño” 2009, amb el Nº 42.823.

7 de desembre la Diputació entrega a la Confraria de Sant Jordi l´ equip informàtic adjudicat el passat mes de juliol.

Durant el mes de desembre es munta un aparell de aire condicionat composat per una bomba de calor i el seu “split” en l’Oficina de la Seu Social de la Confraria de Sant Jordi.
Es realitzen les primeres labors, en l’Ermita de Sant Jordi, de reparació de goteres i canalons de la coberta, repàs de la teulada, reparació i millora de les fixacions dels mastelers i anelles per a enganxar les banderes institucionals i de les filaes.