Cronologia Junta Directiva 2005 – 2008

2008

A principis d’any es realitzen i s’acaben les obres en la façana que dóna al carrer San Francesc i que és mitjanera amb les cases del costat pertanyents a la Parròquia, amb morter monocapa, d’iguals característiques a l’utilitzat en la façana que dóna al pati de la Casa Abadia. S’aprofiten les obres per reparar la terrassa de la Seu de la Confraria de Sant Jordi; obres que realitza una empresa local i que es financen amb les aportacions de 2/5 parts per la Confraria de Santa Llúcia, 1/5 part pel grup de Catequistes i 2/5 parts per la Confraria de Sant Jordi.

1 de març: es celebra la 3ª Assemblea General de la Confraria de Sant Jordi. En la què és elegit com a nou President per al període 2008 – 2011 En Jorge Enrique Esteve Romero, Vicepresident: Juan Vicente Martínez Valero, Secretari: Jorge Sempere Avellán, i Tresorer: Ernest Berenguer Pont. Aprovant-se els compters i la gestió de la Directiva que en breu finalitzarà el seu mandat al front de la Confraria de Sant Jordi.

22 de febrer: el Saló de la Seu Social de la Confraria s’utilitza per a la recepció del Cardenal Agustín García – Gasco Vicente, que visita el nostre poble per a beneir i inaugurar el nou aulari del Col•legi Fundació Ribera.

S’acaben de pagar les obres i la decoració realitzades anys enrere en el Creuer de Sant Jordi, al Temple Parroquial de Santa Maria.

12 d’abril: la Comissió de Festes de Sant Jordi acorda, de manera provisional, que a l’acte de l’Ofrena puga eixir gent de paisà, darrere de la Societat Musical Banyeres de Mariola, que es la que obri la comitiva.

23 d’abril: abans de finalitzar la Missa Major de Sant Jordi que ha estat presidida per D. José F. Castell.

3 de maig: es duu a terme el Trasllat de Sant Jordi des del Temple Parroquial de Santa Maria a la seua Ermita en el què participa per primera vegada la nova Junta Directiva. Al finalitzar el mateix, al Maset de la Filà de Marrocs, juntament amb els membres de les diferents juntes de la Confraria de Sant Jordi, té lloc el Sopar de Canvi de Juntes Directives que es celebra tradicionalment cada tres anys.

14 de juny: és du a terme el traspàs i relleu en la Junta Directiva de la Confraria. Cedint el seu càrrec el President ixent Tello Navarro Albero al nou President Jorge Enrique Esteve Romero.

2007

Es reparen diferents parts del tractor de la Carrossa de Sant Jordi (maneguins, frens, etc.)

23 d´ abril: Durant la Missa Major de Sant Jordi ’estrena el nou conjunt de roba litúrgica composat per: Mitra, Capa Pluvial, Casulla per al oficiant amb estola i dos Dalmàtiques am les seues estoles per als diaques.

29 de setembre: la Comissió de Festes de Sant Jordi acorda avançar l’Ofrena al nostre Patró Sant Jordi, que es celebra el dia de l’entrada del mes d’abril, a les 10:30 h.

2006

Es confeccionen els roda balcons nous per a la Seu de la Confraria de Sant Jordi, amb els escuts de les filaes i un més gran amb els símbols de la creu i la mitja lluna.

Es canvien les rodes al tractor de la Carrossa de Sant Jordi.

Es realitza la rampa d’accés a la Seu de la Confraria de Sant Jordi i altres, que serà costejada entre tots els grups que utilitzen l’edifici (Catequistes, Confraria de Santa Llúcia i Confraria de Sant Jordi).

Es compra l’escala d’alumini, de tres trams, que s´utilitzarà en els treballs que la Confraria realitza al Temple Parroquial.

Es restaura la porta d’entrada i una de les finestres circulars de la façana de l’Ermita de Sant Jordi.

Es col•loca una antena de TV a l’edifici on està ubicada la Seu de la Confraria de Sant Jordi, que serà costejada juntament amb la Confraria de Santa Llúcia.

2005

Es celebra la 2ª Assemblea General de la Confraria de Sant Jordi, en la què és elegit com a nou President per al període 2005-2008 Tello Navarro Albero.

17 de febrer: comencen els treballs per a la segona restauració i decoració de l´Altar del nostre Patró Sant Jordi, per la empresa madrilenya Talleres de Arte Granda, S. A., al Temple Parroquial de Santa Maria.

5 de març: es realitza la II Assemblea General de Confrares de la Confraria de Sant Jordi, al Saló de la Seu Social. El Grup de Dolçaines i Tabals Ressons realitza un concert, de musica festera, a benefici de la Restauració de l´Altar de Sant Jordi.

18 al 28 de març: es realitza una exposició d’obres realitzades per artistes locals, qui cedeixen el benefici obtés amb la venda de les seues obres a la Confraria, per col•laborar en sufragar la restauració de l´Altar de Sant Jordi.

2 d´abril: mor al Vaticà Sa Santedat Joan Pau II.

L´Ajuntament realitza les obres d’enjardinament, il•luminació i col•locació de les banderes institucionals i de les filaes al voltant del Monument de Sant Jordi.

10 d’abril: es rifa una Imatge de Sant Jordi representat al Monument, realitzada en resina.

11 d’abril: es conclou la segona restauració, policromat i daurat de l’Altar de Sant Jordi, ubicat a al Temple Parroquial de Santa Maria.

11 al 18 d´abril: es repinta la volta i els desperfectes existents en el Creuer de Sant Jordi.

19 de abril: Joseph Ratzinger és proclamat Papa de l’Església Catòlica, amb el nom de Benedicto XVI.

20 d´abril: es rifa una Imatge del Monument de Sant Jordi realitzada en resina, aprofitant el sorteig de la ONCE.

23 d´abril: presideix la Missa Major de Sant Jordi José Antonio Varela Ferrandiz. Al finalitzar es fa publica la nova Junta Directiva de la Confraria de Sant Jordi per al període 2005 – 2008. En Tello Navarro Albero com a President, José Martínez Sempere com a Vicepresident, Octavio García Sempere com a Secretari i Jordi Silvestre Beneyto com a Tresorer.

7 de maig: es realitza el Trasllat de Sant Jordi i, a continuació, en el Maset de la Filà de Moros Vells, es duu a terme el Sopar de Canvi de Juntes Directives de la Confraria de Sant Jordi.