Cronologia anterior a 1923

1922

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Rector de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Gerardo Alexandre Juan.

6 Februar, Achille Damiano Ambrogio Ratti es elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de Pío XI.

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Vicari de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Valero Carbonell Vañó.

1920

22 April: Sa Santedat Pío XI anomena com a Arquebisbe de València al valencià Enrique Reig Casanova.

24 de juny: pren possessió de la Diòcesi de València l’Arquebisbe Enrique Reig Casanova per mitjà de l’Arxipreste de la Catedral Mariano Herrera Sanz, fent l’entrada en la ciutat de València tres dies després.

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Vicari de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Vicente Llorca Gomis.

1916

14 de desembre, el Papa Benedicto XV anomena com a Arquebisbe de València José Maria Salvador y Barrera.

23 März: pren possessió de la Diòcesi de València l’Arquebisbe José Maria Salvador y Barrera per mitjà de l´ Arxipreste de la Catedral Mariano Herrera Sanz. Fent l’entrada en la ciutat de València tres dies després.

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Vicari de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Miguel Ribes Gilabert.

1915

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Rector de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot José Belda Martínez.

1914

28 Mai: el Papa Pío X anomena com a Arquebisbe de València Valeriano MenéndezConde Álvarez.

6 September: Francesco Giacomo Della Chiesa es elegit Papa de l’Església Catòlica, amb el nom de Benedicto XV.

8 de desembre: pren possessió de la Diòcesi de València l’Arquebisbe Valeriano Menéndez-Conde Álvarez per mitjà de Dean de la Catedral José Navarro Darás, fent l’entrada en la ciutat de València la vespra de la Festa de la Inmaculada.

1913

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Vicari de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Emilio Ferre Pastor.

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Vicari de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Joaquín Berenguer Castelló.

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Vicari de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Francisco Pellicer Aranda.

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Vicari de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Emilio Berenguer Ribera.

1912

Es duu a terme la venda del retaule de l´ Altar Major de l’antiga església, obra de Joan Reixach, per restaurar l’Ermita de Santa Maria Magdalena amb els beneficis obtinguts.

12 de novembre: es assassinat el President del Consell de Ministres i diputat per Alcoi, D. José Canalejas Méndez.

1910

El Sr. José Canalejas, diputat pel districte d’Alcoi, en una de les seues visites a Banyeres de Mariola, obsequia al Rector Joaquín Sorolla amb un Tern roig per a la festa del Patró Sant Jordi, conegut anys després com a Tern de Sant Jordi. leider, a conseqüència de la Guerra Civil, va desaparèixer quasi en la seua totalitat, salvant-se tant sols la capa pluvial. Completant-se anys més tard.

1909

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Rector de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Joaquín Sorolla Piñón.

1906

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Rector de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot José Ramón Sanz Gonzálbez.

1905

14 de desembre: el Papa Pío X anomena com a Arquebisbe de València Victoriano Guisasola y Menéndez.

10 Mai: pren possessió de la Diòcesi de València l’Arquebisbe Victoriano Guisasola y Menéndez per mitjà del Bisbe Auxiliar Francisco García López, fent la seua entrada en la ciutat de València dos dies després.

1903

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Rector de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Vicente Martí Jabado.

4 de agost, Giuseppe Melchiorre Sarto es elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de Pío X.

1899

3 September: Festa de la Relíquia de Sant Jordi. Es beneeix la Capella de la Comunió al Temple Parroquial, celebrant tres dies de festes extraordinàries que van posar de manifest la gran fe i la pietat sense límits que practicava el poble de Banyeres de Mariola.

1898

24 März: el Papa León XIII anomena com a Arquebisbe de València Sebastián Herrero y Espinosa de los Monteros.

16 de juny, pren possessió de la Diòcesi de València i fa la seua entrada en la ciutat de València el Arquebisbe Sebastián Herrero y Espinosa de los Monteros.

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Rector de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Manuel Nicolau Peris.

1897

17 de juny: festa del Corpus Christi. Es col•loca la Primera Pedra de la Capella de la Comunió al solar que està junt al Temple Parroquial de Santa Maria, que recau al carrer La Malena.

1893

Es tanca l’ anomenat Cementeri Vell, o antic Cementeri Parroquial, al final del carrer Sant Jordi i s’inaugura el nou cementeri municipal.

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Rector de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot José Maria Sais Molina.

1892

6 Oktober: el Papa León XIII anomena com a Arquebisbe de València Ciriaco Maria Sancha y Hervás

14 de novembre: pren possessió de la Diòcesi de València el Arquebisbe Ciriaco Maria Sancha y Hervás per mitjà del Dean de la Catedral José Cirujeda. Fent la seua entrada en la ciutat de València el dia 20 des Monats.

1888

23 April 1888: es beneïda l´ anda per a la Imatge de Sant Jordi realitzada pel taller de fusteria del nostre poble regentat pel fuster Miguel Ribera; sent l’encarregat de les directrius artístiques i decoratives D. Victoriano Martínez “el mestre Martínez”, qui a més es va encarregar del daurat de la mateixa. El cost total de la seua construcció i decoració va ser de 6.000 “reales de vellón”.

1881

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Vicari de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Remedio Aguilar.

1878

20 Februar: Vincenzo Gioacchino Raffaele Luigi Pecci es elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de León XIII.

22 de juny: el Papa Pío IX anomena com a Arquebisbe de València a Antolín Monescillo y Viso.
5 Oktober: pren possessió de la Diòcesi de València i fa la seua entrada en la ciutat de València l’Arquebisbe Antolín Monescillo y Viso.

1875

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Vicari de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Joaquín Miralles Silvestre.

1869

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Vicari de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Carmelo Martínez Zerezuela.

1864

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Vicari de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Mossèn José Pascual.

1861

El Papa Pío IX anomena com a Arquebisbe de València Mariano Barrio Fernández.
26 März: pren possessió de la Diòcesi de València l’Arquebisbe Mariano Barrio Fernández per mitjà del Vicari Capitular Calixto Castrillo. Fa l’entrada en la ciutat dos dies després.

1858

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Rector de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Vicente Nicolás Alfaro Barrachina.

1857

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Rector de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Manuel Domingo.

1848

17 Januar: el Papa Pío IX anomena com a Arquebisbe de València Pablo García Abella.

16 de juliol: pren possessió de la Diòcesi de València l’Arquebisbe Pablo García Abella per mitjà del seu Procurador. Fent l’entrada en la ciutat del Túria el 21 de agost.

1846

16 de juny, Giovanni Maria Mastai Ferretti es elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de Pío IX.

1841

10 de juliol, dissabte, entra la nova imatge de Sant Jordi solemnement en Banyeres, acompanyada, unter anderem, von “una gran porción de disparadores moros y cristianos, vestidos de uniforme “. L’endemà va haver-hi Missa Solemne i processó en honor del sant.

1840

Les autoritats decideixen encomanar al famós escultor Antonio Esteve, de la Real Acadèmia de Pintures de València, una nova imatge de Sant Jordi.

1832

24 Februar: el Papa Gregorio XVI anomena com a Arquebisbe de València Joaquín López Sicilia.

18 Mai: pren possessió de la Diòcesi de València l’Arquebisbe Joaquín López Sicilia per mitjà del seu Procurador, fent la seua entrada en la ciutat el dia 3 de juny.

1831

2 Februar: Bartolomeo Alberto Cappellari és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de Gregorio XVI.

1829

31 März: Francesco Saverio Castiglioni és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de Pío VIII.

1823

28 September: Annibale Sermattei della Genga és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de León XII.

El Papa León XII anomena com a Arquebisbe de València Simón López García.

16 de novembre: pren possessió de la Diòcesi de València l’Arquebisbe Simón López García per mitjà del Canonge de la Catedral José Urrutia. Fent la seua entrada en la ciutat del Túria el mateix dia 23.

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Rector de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Juan Martí Figols.

1818

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Rector de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Joaquín Martí Figols.

1816

S’inaugura l’ anomenat Cementeri Vell, o antic Cementeri Parroquial, al final del carrer Sant Jordi, que es va utilitzar fins al 1893.

1815

25 März: pren possessió de la Diòcesi de València l’Arquebisbe Veremundo Arias-Teixeiro y Rodríguez per mitjà del seu Procurador Antonio Roca i Pertusa, fent la entrada en la ciutat el dia 1 April

1814

9 de desembre: el Papa Pío VII anomena com a Arquebisbe de València Veremundo Arias-Teixeiro y Rodríguez .

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Rector de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Agustín Ferre.

1810

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Rector de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Manuel Galiana.

1809

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Vicari de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Mossèn Juan Iváñez.

1800

14 März: Barnaba Gregorio Chiaramonti és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de Pío VII.

2 de agost: el Papa Pío VII anomena com a Arquebisbe de València a Joaquín Company Soler.

7 de novembre: pren possessió de la Diòcesi de València l’Arquebisbe Joaquín Company Soler per mitjà del Canonge de la Catedral, Antonio Roca. Fa l’entrada en la ciutat el dia 23 des Monats.

1796

28 Februar: pren possessió de la Diòcesi de València l’Arquebisbe Juan Francisco Ximénez del Río, per mitjà del seu Procurador i Canonge de la Catedral de València José Ribero Medrano, entrant en la ciutat el dia 7 de agost.

1795

1 Februar: el Capità General Duc de la Roca, anomena governador de l’Arquebisbat de València Antonio Despuig y Dameto, a l’haver sigut detingut l’Arquebisbe de la Diòcesi.

1 de juny: el Papa Pío VI, anomena com a Arquebisbe de València Antonio Despuig y Dameto.

18 de desembre: el Papa Pío VI, anomena com a Arquebisbe de la Diòcesi de València Juan Francisco Ximénez del Río.

1792

23 d’abril del 1792: en la seua primera estada a Banyeres de Mariola, el Botànic José Cavanilles fa una descripció de les nostres festes en el seus “Quaderns d´ excursions”, que podem considerar com a la primera crònica coneguda, a dia de hui, de la celebració de la nostra festa en honor al Patró Sant Jordi, i en la què deixava testimoni de la festa del nostre poble dient el següent:

“Hacian los de Bañeres en ese día la fiesta de San Jorge, la que continuaron en el siguiente con grande estruendo de tyros y ataques, representando la toma del castillo por los moros y la represa que después hicieron los christianos”.

1790

A l’Ermita del Conjurador ja no es podia celebrar Missa, encara que com allí estava la Imatge de Sant Jordi “el Vellet”, els dies de tronada anava el rector per conjurar-la i que no fera mal al camp.

1786

Es concedeix permís a Banyeres de Mariola per a disparar arcabusseria dins la població durant les Festes que la vila celebra en honor al seu Patró Sant Jordi.

1783

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Rector de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot José Olivares.

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Vicari de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Alejos Francés.

1781

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Rector de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Damián Ferrándiz.

1780

7 September: entra solemnement a Banyeres la Relíquia de Sant Jordi que va dur el Pare Juan Bautista Doménech, fill d’esta vil•la des de Roma el dia 6 September, passant la nit a la finca El Morer. La Relíquia va ser concedida el 16 d'April 1780, referendada amb el segell propi de l’Il•lm. Sr. Francisco Antonio Marcucci, bisbe assistent al Solio Pontificio i del seu secretari Nicolas Porselli, firmant els dos el document d’autenticitat de la mateixa.

1778

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Rector de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Ignacio Calatayud Sempere.

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Vicari de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Pedro Pascual Albero.

1775

15 Februar: Giovanni Angelico Braschi és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de Pío VI.

1773

13 September: el Papa Clemente XIV, anomena com a Arquebisbe de València a Francisco Fabián y Fuero.

14 de novembre: pren possessió de la Diòcesis de València l’Arquebisbe Francisco Fabián y Fuero, per mitjà del seu Procurador Francisco José Mayoral, arcediá de la Catedral. Fa la seua entrada en la ciutat el dia 21 des Monats.

1770

12 März: el Papa Clemente XIV, anomena com a Arquebisbe de València a Tomás de Azpuru.

1769

19 Mai: Giovanni Vincenzo Antonio Ganganelli és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de Clemente XIV.

1758

6 de juliol: Carlo della Torre di Rezzonico és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de Clemente XIII.

1752

25 de desembre: es col•loca la primera pedra del nou Temple Parroquial de Santa Maria.

1742

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Vicari de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Lorenzo Pastor.

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Vicari de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Juan José Molina.

1740

17 de agost: Prospero Lorenzo Lambertini és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de Benedicto XIV.

1737

25 Januar: el Papa Clemente XII, anomena com a Arquebisbe de València a Andrés Mayoral Alonso de Mella.

31 März, pren possessió de la Diòcesi de València l’Arquebisbe Andrés Mayoral Alonso de Mella, per mitjà del seu Procurador Jerónimo Monzonis, entrant en la ciutat el 8 September.

1730

12 de juliol: Lorenzo Corsini Strozzi és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de Clemente XII.

1725

10 April: el Papa Benedicto XIII anomena com a Arquebisbe de València a Andrés de Orbe y Larreátegui.

13 de juny: pren possessió de la Diòcesi de València Andrés de Orbe y Larrategui, per mitjà del seu Procurador.

1724

29 Mai: Pietro Francesco Orsini és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de Benedicto XIII.

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Vicari de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Mossèn Miguel Ballester Francés.

1721

18 Mai: Michelangelo Conti és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de Inocencio XIII.

1720

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Rector de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Mauro Aparici.

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Vicari de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Mossèn Tomás Belda.

1706

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Vicari de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Mossèn Llorens.

1705

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Rector de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Nicolás Margalit.

1703

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Rector de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Mossèn Llorens.

1700

8 de desembre: Giovanni Francesco Albani és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de Clemente XI.

1699

3 Februar: el Papa Inocencio XI, anomena com a Arquebisbe de València a Antonio Folch y Cardona.

3 de juny: pren possessió de la Diòcesi de València Antonio Folch y Cardona, per mitjà del seu Procurador. Entra en la Ciutat l’1 d’octubre.

1691

15 de juliol: Antonio Pignatelli és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de Inocencio XII.

1689

16 Oktober: Pietro Vito Ottoboni és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom d’Alejandro VIII.

1677

8 Februar: el Papa Inocencio XI anomena com a Arquebisbe de València a Juan Tomás de Rocaberti.

29 de juny: pren possessió de la Diòcesi de València l’Arquebisbe Juan Tomás de Rocaberti, per mitjà del seu Procurador Francisco Fenollet, fent l’entrada en la ciutat el 9 d´ octubre.

1676

4 Oktober: Benedetto Giulio Odescalchi és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de Inocencio XI.

1670

29 April: Emilio Bonaventura Altieri és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de Clemente X.

1668

14 Mai: el Papa Clemente IX anomena Arquebisbe de València a Luís Alfonso de los Cameros.

19 de agost: pren possessió com a Arquebisbe de València Luís Alfonso de los Cameros, per mitjà del seu Procurador Tomás Antonio Martínez Rubio. Fa la seua entrada en la ciutat el 18 September.

1667

23 de juny: pren possessió de la Diòcesi de València l’Arquebisbe Ambrosio Ignacio Spínola y Guzmán, per mitjà del Bisbe Auxiliar José Barberá.

26 de juny: Giulio Rospigliosi és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de Clemente IX.

1666

9 d'abril: el Papa Alejandro VII anomena Arquebisbe de València a Ambrosio Ignacio Spínola y Guzmán.

1659

6 Februar: pren possessió l’Arquebisbe de València Martín López de Ontiveros per mitjà del seu Procurador José Sanz, fent la seua entrada en la ciutat el 9 Mai.

1658

16 d'abril: el Papa Alejandro VII anomena com a Arquebisbe de València a Martín López de Ontiveros.

1655

18 April: Fabio Chigi és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de Alejandro VII.

1651

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Rector de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot José Belda.

1649

28 de juny: el Papa Inocencio X anomena com a Arquebisbe de València a Pedro de Urbina y Montoya.

18 de desembre: pren possessió de la Diòcesi de València l’Arquebisbe Pedro de Urbina y Montoya, per mitjà d’un procurador; arribant a la ciutat el 31 des Monats.

1644

15 September: Giovanni Battista Pamphili és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom d’Inocencio X.

1629

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Rector de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Thomás Brotóns.

1623

29 September: Maffeo Barberini és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom d’ Urbano VIII.

1621

14 Februar: Alessandro Ludovisio és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de Gregorio XV.

1618

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Rector de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Antonio Berenguer Barberá.

1612

30 Mai: pren possessió de la Diòcesi de València l’Arquebisbe Isidoro de Aliaga.

1611

12 September: el Papa Pablo V, anomena com a Arquebisbe de València a Isidoro de Aliaga.

1610

24 Oktober: l´ Arquebisbe i Virrei de València, Sant Joan de Ribera, en la seua visita a Banyeres de Mariola mana que es faça un Altar per a la Imatge de Sant Jordi en l’Ermita del Conjurador situada al costat del castell.

1605

1 d'abril: Alessandro Ottaviano de Médici és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de León XI.

16 Mai: Camillo Borghese és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de Pablo V.

1603

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Vicari de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Josep Francés.

1592

30 Januar: Ippolito Aldobrandini és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de Clemente VIII.

1591

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Rector de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Josep Francés.

3 de novembre: Gian Antonio Facchinetti és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom d’Inocencio IX.

8 de desembre: Niccolò Sfondrati és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de Gregorio XIV.

1590

15 September: Giovanni Battista Castagna és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom d’Urbano VII.

1589

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Rector de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Mossèn Ausias Calbo.

1585

1 Mai: Felice Peretti és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de Sixto V.

1572

25 Mai: Ugo Buoncompagni és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de Gregorio XIII.

L’Arquebisbe de la Diòcesi de Valéncia nomena com a Rector de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Miguel Maiques.

1569

21 März: entra en la ciutat del Túria com a Arquebisbe de la Diòcesi de València, San Juan de Ribera.

1568

30 April: el Papa Pío IV anomena com a Arquebisbe de València a San Juan de Ribera.

1567

3 Mai: el Papa Pío V anomena com a Arquebisbe de València a Fernando de Lozes, qui li havia conferit el títol de Patriarca Honorífic de Antioquia.

26 de juliol: pren possessió de la Diòcesi de València l’Arquebisbe per mitjà del seu Procurador, el Canònic Miguel Jerónimo Vich.

1566

7 Januar: Antonio Ghislieri és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de Pío V.

Promogut com per Sa Santedat com a Arquebisbe de València, Francisco de Mendoza y Bobadilla, mor abans de prendre possessió de la Diòcesi.

1564

27 Januar: el Papa Pío IV anomena com a Arquebisbe de València a Acisclo de Moya y Contreras; concedint-li el Pal•li Arquebisbal el dia 8 März.

6 September: el Papa Pío IV anomena com a Arquebisbe de València a Martín Pérez de Ayala.

23 d'abril: l’Arquebisbe Martín Pérez de Ayala feia la entrada en la ciutat del Túria.

1559

25 de desembre: Giovanni Angelo Medici és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de Pío IV.

1556

4 Mai: el Papa Pablo IV anomena com a Arquebisbe de València a Francisco de Navarra.

16 Oktober: pren possessió de la Diòcesi de València l’Arquebisbe Francisco de Navarra per mitjà del seu Procurador, fent la seua solemne entrada en la Ciutat el mateix dia.

1555

9 d´ abril: Marcello Cervini és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de Marcelo II.

23 Mai, Giovanni Pietro Caraffa és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de Pablo IV.

1553

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Rector de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Miquel Terroz.

1550

7 Februar: Giammaria Ciocchi del Monte és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de Julio III.

1544

Sa Santedat anomena com a Arquebisbe de València a Tomás de Villanueva, qui anys més tard arribaria a ser Santificat.

1538

27 März: el Papa Pablo III anomena com a Arquebisbe de València al flamenc Jorge de Àustria, fill de Maximilià I, Emperador d’Alemanya.

1534

13 Oktober: Alejandro Farnesio és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de Pablo III.

1530

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Vicari de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Pedro de Almodóvar.

1523

26 de novembre: Giulio di Giuliano de Medici és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de Clemente VII.

1522

9 Januar: Adrián Florisz Boeyens és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom d’ Adriano VI.

1520

28 März: Sa Santedat León X anomena com a Arquebisbe de València l’alemany de Lieja i Carnoy Erardo de la Marca.

25 de juny: pren possessió de la Diòcesi de València l’Arquebisbe Erardo de la Marca per mitjà del seu Procurador, Simón Tisnach.

1513

11 März: Giovanni di Lorenzo de Médici és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de León X.

1512

23 Januar: el Papa Julio II anomena com a Arquebisbe de València a Alfonso d’Aragó.

4 d'abril: pren possessió de la Diòcesi de València l’Arquebisbe Alfonso de Aragó per mitjà del seu Procurador Gil Español.

1510

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Rector de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Mossèn Falcó.

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Rector de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Mossèn Antoni Pascual.

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Rector de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Mossèn Salgno.

1503

22 September: Francesco Nanni Todeschini Piccolomini és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de Pío III.

28 de novembre: Giuliano della Rovere és elegit Papa de l’església Catòlica, amb el nom de Julio II.

1500

29 de juny: el Papa Alejandro VI anomena com a Arquebisbe de València a Pedro Luís Borja.

29 de agost: pren possessió de la Diòcesi de València l’Arquebisbe Pedro Luís Borja per mitjà del seu Procurador Guillem Ramón Centelles.

1499

9 de agost: el Papa Alejandro VI, anomena com a Arquebisbe de València a Juan Borja.

11 Oktober: per mitjà d’acta notarial, van prendre possessió en el seu nom de la Diòcesi de València els canònics Juan Vera i Guillem Ramon Centelles.

1492

11 de agost, Rodrigo de Borja és elegit Papa de l´ Església Catòlica, amb el nom d’Alejandro VI.

31 August: el Papa Alejandro VI, anomena com a Arquebisbe de València a César Borja, qui tenia 16 Jahre.

12 Oktober: Cristóbal Colon arriba i descobreix Amèrica.

1471

9 August: Francesco della Rovere és elegit Papa de l´ Església Catòlica, amb el nom de Sixto IV.

1464

30 August: Pietro Barbo és elegit Papa de l´ Església Catòlica, amb el nom de Pablo II.

1463

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Rector de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Guillem dEsperandéu.

1458

30 de juny: el Papa Calixto III anomena com a Arquebisbe de València a Rodrigo Borja, qui anys més tard arribaria a convertir-se en el Papa Alejandro VI.

21 de juliol: va prendre possessió de la Diòcesi de València, per mitjà del Canònic de la Catedral, Antonio Bou.

19 de agost: Eneas Silvio Piccolomini és elegit Papa de l’Església Catòlica, amb el nom de Pío II.

1455

8 April: Alonso de Borja és elegit Papa de l’Església Catòlica, amb el nom de Calixto III.

1447

6 März: Tommaso Parentucelli és elegit Papa de l’Església Catòlica, amb el nom de Nicolás V.

1431

3 März: Gabriele Condulmer és elegit Papa de l’Església Catòlica, amb el nom d’Eugenio IV.

1429

El Papa Benedicto XIII anomena com a Arquebisbe de València a Alfonso Borja, qui anys més tard arribaria a convertir-se en el Papa Calixto III.

1417

11 de novembre: Oddone Colonna és elegit Papa de l’Església Catòlica, amb el nom de Martín V.

1406

30 de novembre: Angelo Correr és elegit Papa de l’Església Catòlica, amb el nom de Gregorio XII.

1404

17 Oktober: Cosimo de Migliorati és elegit Papa de l’Església Catòlica, amb el nom d’Inocencio VII.

1398

El Papa Benedicto XIII anomena com a Arquebisbe de València a Hug de Llupià

1395

L’Arquebisbe de la Diòcesi de Valéncia nomena com a Rector de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Pedro Cheuent.

1389

2 de novembre: Piero Tomacelli és elegit Papa de l’Església Catòlica, amb el nom de Bonifacio IX.

1378

8 d'abril: Bartolomé Prignano és elegit Papa de l’Església Catòlica, amb el nom d’Urbano VI.

1375

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Rector de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Pedro Llobregat.

1370

30 de desembre: Pierre Roger de Beaufort és elegit Papa de l’Església Catòlica, amb el nom de Gregorio XI.

1369

El Papa Urbano V, anomena Arquebisbe de València a Jerónimo de Aragón.

1362

28 September: Gillaume de Grimoard és elegit Papa de l’Església Catòlica, amb el nom d’ Urbano V.

1356

EL Papa Inocencio VI, confirma l´ elecció del Cabildo Catedralici com a Arquebisbe de València de Vidal de Blanes.

1352

18 de desembre: Étienne Aubert és elegit Papa de l’Església Catòlica, amb el nom d’ Inocencio VI.

1348

El Cabildo Catedralici elegeix Hugo de Fenollet com a Arquebisbe de València.

1342

7 Mai: Pierre Roger de Beaufort és elegit Papa de l’Església Catòlica, amb el nom de Clemente VI.

1334

20 de desembre: Jacques Fournier és elegit Papa de l’Església Catòlica, amb el nom de Benedicto XII.

1329

L’Arquebisbe de la Diòcesi de València nomena com a Rector de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola al Sacerdot Guillermo Brugat.

1316

5 September: Jacques Duèze és elegit Papa de l’Església Catòlica, amb el nom de Juan XXII.

1312

El Papa Clemente V confirma l’elecció del Cabildo Catedralici de Ramón de Gastón com a Arquebisbe de València.

1305

5 de juny: Bertrand de Got és elegit Papa de l’Església Catòlica, amb el nom de Clemente V.

494

El Papa Gelasi I santifica Sant Jordi; incloent-lo juntament amb «aquellos cuyos nombres son justamente reverenciados, pero cuyos actos sólo son conocidos por Dios».

303

L’emperador Dioclecià ordena una persecució contra els cristians; però Sant Jordi es nega a complir-la i actuar perquè és cristià.

23 d’ abril: im Alter von 33 Jahre, per ordre de l’emperador Dioclecià, Sant Jordi mor decapitat a Nicomèdia en Bitínia.

270

Naixement de Sant Jordi a Diòspolis en Palestina; fill de l’ oficial romà, d’origen persa i creença pagana, Geronci i de la capadòcia cristiana Policromia.