Comissió Proclamació Canònica Patronatge de Sant Jordi 1927

1927

Es crea una Comissió per ultimar els preparatius i executar els actes programats per a la celebració de la Proclamació Canònica del Patronatge de Sant Jordi, formada pel President: En Marcelino Enrique Madrid, Tresorer: N´ Enrique Castelló Belda, Secretari: En Rafael Dobón Navarro. I com a vocals: en representació del Clero: N’ Emilio Berenguer Ribera y En Valero Carbonell Vañó. Vocals en representació de l’Ajuntament: En José Mora Ribera, En Simeón Belda Doménech. Vocals en representació de l´ Industria i del Comerç: En Victoriano Mora Navarro, En Miguel Sempere Castelló, En José Doménech Ferrero. Vocals en representació de la clase obrera: En Casimiro Jordá Albero, En Rafael Dobón Navarro, N’ Agustín Pérez Revert. Vocal en representació de la Banda de Música «La Primitiva»: N’ Enrique Castelló Belda. Vocal en representació de la Banda de Música «Nueva»: En José Ma Berenguer Barrachina. Vocals en representació de les filaes: En Remedios Ferre Ferrero, Cristians. En Ismael Sanjuán Ribera, Estudiants. En Vicente Pascual Albero, Moros Vells. En Pedro Berbegal Calabuig, Moros Nous. N’ Eladio Esplugues Soler, Moros Marrocs. Vocal en representació del Círculo Unión Patriótica: En José Vicente Tortosa Bodí. Vocal en representació de la Sociedad «La Unión»: En José Berenguer Albero. Vocal en representació del Sindicat de Regs: N’ Evaristo Doménech Francés. Vocal en representació de la Sociedad Socorros Mutuos: En Victoriano Nicasio Cerdá.

18 d’agost: es proclama oficialment Sant Jordi com a Patró de Banyeres de Mariola, per Sa Santedat Pius XI.

27 d´ agost: a les 18 hores totes les campanes de la població «tocaban alegres, retozanas y arrebatadoras lanzando al vuelo sus timbres metálicos anunciando al pueblo, que el Papa había decretado, con su autoridad suprema, la Proclamación de San Jorge como Patrón de Banyeres…»

2, 3 i 4 de setembre: es celebren tres dies de festes extraordinàries per commemorar la Proclamació Canònica del Patronatge de Sant Jordi, juntament amb la celebració de la Festa de la Relíquia. Per a ressaltar aquesta efemèride es van il•luminar les siluetes del castell, la torre campanar i silueta de la façana principal del temple parroquial, així com també tots els carrers de la població.