Crònica Festes de la Relíquia 05-06/09/2020

 

CELEBRACIÓ DE LA RELÍQUIA DE SANT JORDI

6 DE SETEMBRE 2020

La Relíquia de Sant Jordi va ser el primer acte religiós preparat amb molta il•lusió per part dels membres d’aquesta nova junta de la Confraria de Sant Jordi. En els dies previs es va realitzar neteja general en la Seu de la Confraria, i es va preparar l’Altar de Sant Jordi deixant-lo engalanat per a la celebració de la Missa Major del diumenge. A causa de les circumstàncies del moment no es va considerar oportú fer el muntatge del dosser, i del reliquiari de fusta en l’Altar Major.

Dissabte 5-09-2020

2020 va ser un any  especial, la nostra Seu ha tingut l’honor de rebre en ella a la Relíquia de Sant Jordi venerant-la amb devoció pels membres de la Confraria, orant i cantant els Gojos. Seguidament es va fer el trasllat de la Relíquia i del Guió de Sant Jordi des de la Seu  al Temple Parroquial de Santa Maria. Excepcionalment la Sagrada Relíquia va ser col•locada  a la fornícula de l’Altar Major des d’on va presidir, totes les misses del dissabte,també les del  diumenge, inclosa la Missa Major de la Relíquia i fins i tot un soterrament.

Diumenge 06-09-2020

Celebració Relíquia de Sant Jordi 6 de setembre de 2020.
Aquest any es commemora el 240é aniversari de l’arribada a Banyeres de Mariola des de Roma de la Santíssima Relíquia del nostre venerat Patró Sant Jordi Màrtir.
A causa de la situació motivada per la pandèmia “Covid-19”, no es va  celebrar cap acte fester, mantenint-se únicament la celebració de la Solemne Missa Major amb les restriccions marcades per les autoritats sanitàries.
La celebració va estar presidida pel Capellà de la nostra Parròquia, En Ramón Micó Colomer, acompanyat pel diaca Rodrígo Ferre Bodí, els quals van acceptar la invitació oferida des de la Confraria de Sant Jordi. La Missa va ser retransmesa en directe per Intercomarcal TV i Ràdio Banyeres de Mariola.
En representació de l’Ajuntament de Banyeres de Mariola va estar present l’alcalde En Josep Sempere i Castelló, la presidenta de la Comissió de Festes Na Beatriz Francés Tortosa,l’ alcalde de Festes En Fidel Bodí García, un representant de cada partit polític de l’Ajuntament,  els Capitans de les Filaes de Cristians, Estudiants, Moros Vells, Marrocs, Pirates i Califes, presidents de les filaes, i fidels fins a completar l’aforament permés que en aquell moment era del 75%.
En la celebració va estar present la Coral Mariola representada per quatre components acompanyats al piano per Francis Blanes.
Fou una celebració molt emotiva a causa de les circumstàncies extraordinàries que estàvem vivint. En Ramón Micó a la seua homilia, ens va fer reflexionar sobre la no celebració de les Festes, ensenyar-nos a parar en el dia a dia i unir-nos com a poble en la nostra devoció al Patró Sant Jordi Màrtir.

Una vegada finalitzada la Solemne Missa Major, acudiren a la seu de la Confraria per a celebrar l’acte de signatura al Llibre d’Or, En Ramón Micó Colomer, rector de la nostra Parròquia i predicador de la Missa Major d’aquest dia, En Josep Sempere i Castelló, alcalde de Banyeres de Mariola, M. Elena Vilanova Calatayud, presidenta de la Confraria de Sant Jordi, Jordi Silvestre Beneyto, vicepresident, Macarena Albero Cortés, secretaria, María Belda Silvestre, tresorera i una xicoteta representació de la Junta de la  Confraria. La Presidenta saludava al rector i a l’Alcalde i els donava la benvinguda a la seu i convidava a En Ramón Micó a deixar constància escrita i a estampar la seua firma al Llibre d’Or. Per a finalitzar l’acte i després de la lectura del seu testimoni, la Presidenta li va fer entrega d’un gravat del Guió de Sant Jordi, fet per l’artista local Manuel Granados.

El diumenge de vesprada i després de la celebració de la missa de les 18:30 h, part dels membres de la Junta de la Confraria, anaren al Temple Parroquial per arreplegar  el Guió de Sant Jordi i així deixar-lo a la vitrina de la seu. En Ramón Micó va portar la Relíquia de Sant Jordi a visitar als malalts que ho van sol·licitar. La jornada va acabar rebent de nou la Relíquia de Sant Jordi a la seu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Missa Reliquia

 

 

Missa Reliquia

 

Missa Reliquia