Chronique Célébrations de la Relique 04-05/09/2021

PREPARACIÓ

la 8 juillet se celebrà una Junta Ordinària de la Comissió de Festes de Sant Jordi, dans le but d'évaluer la situation des Fêtes de la Relique de Saint-Georges 2021. A continuació comissió i confraria emetien un comunicat conjunt signat per les presidentes de les dues entitats i informàvem de la suspensió de les Festes de la Relíquia de Sant Jordi 2021 i que la Confraria de Sant Jordi portaria a terme la celebració dels actes religiosos.

Els dies previs a la celebració de la festivitat de La Relíquia, la Junta Directiva ens reunírem per a preparar i organitzar els actes religiosos. jour 2 septembre al Temple Parroquial deixàvem muntat el dosser, cortines, reliquiari de fusta i suports per a les banderes de les filades i entitats musicals. jour 3 septembre quedaven engalanats amb garlandes florals l’Altar Major i l’Altar de Sant Jordi. Igual que per a les celebracions religioses de Sant Jordi al mes d’abril, repartírem tiquets per a controlar l’aforament del Temple Parroquial.

Per a commemorar el 241é aniversari de l’arribada de la Santa Relíquia de Sant Jordi Màrtir a Banyeres de Mariola, la junta directiva de la Confraria de Sant Jordi editàrem l’Himne a Sant Jordi Màrtir en format de paleta-ventall. La imatge utilitzada és una aquarel·la de la Relíquia i reliquiari, pintada per Manuel Granado i propietat de la Confraria. També vam publicar un llibret per seguir l’ofici de les Solemnes Primeres Vespres.

La vesprada del dissabte dia 4 septembre, va haver-hi dues celebracions al Temple Parroquial, una a les 18:00 h i l’altra a les 20:00 h, presidides per la Relíquia de Sant Jordi. En aquesta última d. Ramón Micó es va revestir amb la capa pluvial de Sant Jordi per tal d’oficiar les Primeres Solemnes Vespres a Sant Jordi Màrtir. Asseguts en uns tamborets davant dels primers bancs, i de cara a l’Altar Major, es trobaven d. Ramón Mico, els xiquets i les xiquetes acòlits, Antonio Pastor, Toni Sempere i Rafael Ferre. Ja en els bancs estaven col·locats les autoritats civils i del món de la festa, part de la junta directiva de la Confraria, Maires de Sant Jordi, capitaines, drapeaux, presidents i presidentes de les filades i de les entitats musicals, commissaires, ambaixadors moro i cristià i fidels fins a completar l’aforament. Per a la celebració ens acompanyà la Coral Mariola i un grup de músics. En acabar la celebració la secretària, Macarena Albero, nomenà a Lolita Belda i al seu marit, mentre la presidenta els acompanyà a les cadires que tenien preparades al presbiteri. La secretària dirigí unes paraules d’agraïment pels anys dedicats a preparar les estovalles per l’altar de la Missa del Cementeri cada 25 d’abril i la presidenta l’obsequià amb un gravat del Guió de Sant Jordi. La junta directiva vam participar proclamant les lectures i el salm, arreplegant tiquets, repartint les paletes-ventalls amb l’Himne, llibret de les Primeres Vespres i desinfectant el temple. També muntàrem una paradeta al cancell del Temple Parroquial, amb articles del nostre catàleg i loteria per al sorteig de Nadal.

Le dimanche 5, Festivitat de la Relíquia, va haver-hi quatre celebracions Eucarístiques: 8:00 h, 10:00 h, 11:30 h Missa Solemne i 19:00 h. Per a totes les celebracions ens guiàrem amb el mateix protocol que en les Primeres Vespres. A més de repartir la paleta-ventall de l’Himne a Sant Jordi en totes les Eucaristies, Miguel Albero Picó, jubilat d’arts gràfiques, imprimia per última vegada a la seua impremta ubicada a Biar, una tirada d’estampes i paletes-ventall amb una imatge de Sant Jordi. Seguint el seu desig, les vàrem obsequiar entre tots els assistents a la Missa Solemne. En la part del revers de la postal resa: “oli sobre coure de F. Sánchez Monzó, cedit, amb molt de gust, per Vicent Pérez. Obsequi de l’antiga Imprenta Albero, S.L. a la Confraria de Sant Jordi, estampat, a les acaballes de gener de 1999. 2a Estampació i, última, en 2021 amb permís del propietari”. Ens sentim plenament agraïts pel seu valuós gest.

Per a la Missa Solemne del diumenge de la Relíquia de Sant Jordi, la junta de la Confraria vam convidar a d. Pablo Sanchis Cano, vicari de la Parròquia de Sant Josep d’Ontinyent, per a predicar i presidir la celebració. Junt amb ell concelebraren d. Ramón Micó Colomer i el Diaca d. Rodrigo Ferre Bodi. També ajudaren en l’Eucaristia Rafael Ferre, Toni Sempere i xiquets i xiquetes acòlits de la Primera Comunió. Per a la celebració l’oficiant es revestia amb el conjunt de la casulla roja de Sant Jordi. La Primera i Segona Lectura eren proclamades respectivament per un membre de la Filà Contra-bandistes, Alicia Jiménez Torres, i de la Filà Pirates, José Antonio Segura Beneyto, el salm cantat per la Coral Mariola i els músics que els acompanyaven, l’Evangeli pel diaca i els precs per Macarena Albero Cortés. Tot va ser retransmés en directe pel canal de Facebook de Ràdio Banyeres de Mariola i per Intercomarcal Televisió.

Després de l’Eucaristia i al pati de la Casa Abadia, la pirotècnia contractada per l’Ajuntament disparà una gran mascletada.

A continuació i sense acompanyament acudiren, l’alcalde, el predicador i la presidenta, au siège de la Confrérie, perquè d. Pablo Sanchis Cano signara al Llibre d’Or de l’entitat. Allí esperaven, la Junta Directiva de la Confraria, els Majorals de Sant Jordi i d. Mico Ramon Colomer

Després de la firma al Llibre d’Or, la presidenta obsequià el predicador, amb un gravat del Guió de Sant Jordi i s’acomiadava de tots els presents amb l’esperança que per a les festes de Sant Jordi de 2022, la crisi sanitària hi haja remés.

Ens sentim esperançats d’organitzar els actes religiosos de les festes de Moros i Cristians en Honor de Sant Jordi Màrtir 2022 per a que el poble de Banyeres de Mariola els puga compartir i gaudir amb harmonia.

Vítol à notre patron Saint Georges