Crònica de la Confraria de Sant Jordi 2022

L’any passat ens acomiadàrem esperançats de poder organitzar els actes religiosos de les festes de Moros i Cristians en Honor de Sant Jordi Màrtir per a l’any 2022. Un any després donem gràcies a Déu i a Sant Jordi per la seua intercessió i a la volta deixem constància escrita de tot el que hem fet i organitzat després de dos anys de restriccions per la Covid-19.

La primera activitat de l’any fou la tradicional arreplegada de cartó, que com sempre es realitza el primer dissabte després de Reis i va ser, en aquesta ocasió, the 8 January 2022.

The 6 February, començàrem a ajuntar-nos els responsables dels grups de treball amb la presidenta, per tal de repassar el guió de les Festes de Sant Jordi, sense saber amb seguretat si es portaríem a terme. Ens reuníem complint totes les mesures sanitàries que, then, eren obligatòries, com per exemple, l’ús de la mascareta.

The 20 February, llançàrem a les xarxes socials les bases del II Concurs de Dibuix Confraria de Sant Jordi, animàrem als xiquets i xiquetes del poble a participar-hi.

The 23 February, a la cotxera de de la Seu de la Confraria, deixàrem les peces identificades i penjades que es pogueren salvar de la restauració de les portes d’accés del Temple Parroquial que, per iniciativa de la junta directiva presidida per Rafael E. Belda Doménech manaren restaurar a la fusteria local de Jordi Sempere.

EL 27 February, participàrem juntament amb altres Confraries de la Parròquia, portant el pal·li en la processó claustral pel 93 aniversari de la Consagració de la vil·la de Banyeres de Mariola al Sagrat Cor de Jesús.

The 5 de març celebràrem la 14a Assemblea General de la Confraria de Sant Jordi, que per motius sanitaris des del 7 of March of 2020 no havíem pogut celebrar-ne cap.

The 30 March, la presidenta i el vicepresident eren entrevistats pel locutor Joan Lluís Escoda Parra d’Intercomarcal Televisió. Sempre és un plaer conversar amb els mitjans de comunicació comarcals, perquè és una manera d’apropar l’Entitat i les festes a cada una de les persones que segueixen aquest canal televisiu. Agraïm a Pinar Gastronòmic l’acolliment i a l’Ajuntament de Banyeres de Mariola aquest servici.

The 31 March, féiem públic el nom del predicador per a la Missa Major del dia de Sant Jordi, l’Il·lustríssim Sr. Jesús Soriano Murgui, bisbe emèrit d’Oriola-Alacant.

The 3 d'abril, una vegada remodelat el paviment de la plaça Major, sol·licitàrem a l’Ajuntament i a la Policia Local poder traure la carrossa de Sant Jordi i també la imatge, per fer una primera prova.

The 5 d'abril, ens visitava a la Seu de la Confraria, Rosana Guill Fuster, locutora de tvA per entrevistar a la presidenta per al programa Sentim la Festa, emés el 15 d'abril. Agraïm moltíssim l’atenció rebuda per aquesta televisió comarcal.

The 9 d'abril, férem la segona arreplegada de cartó de l’any.

The 13 d'abril, ens vàrem reunir el jurat del II Concurs de Dibuix Confraria de Sant Jordi, format per la presidenta, la secretària i dos tècnics de dibuix membres de la Junta Directiva.

Una vegada oberts els diferents sobres amb els dibuixos i classificats per categories, its artistic and compositional revision proceeded. En aquesta edició es varen presentar un total de 24 drawings. Cal destacar el gran treball fet per tots els xiquets i xiquetes. Els seus dibuixos mostren una gran coneixença de Sant Jordi, de les Festes i del poble. Queda així manifestat la labor de les famílies per tal de mantenir viva la devoció al Patró Sant Jordi.

Les setmanes prèvies a les Festes de Sant Jordi, els grups de treball estaven immersos cadascun en les seues tasques per tal d’enllestir tots els detalls per als dies grans del nostre Patró. Aprofitàrem els festius de Setmana Santa per preparar tot el material necessari, les imatges i les corresponents andes per a les processons. El Divendres Sant després de la Processó del Sant Enterrament, traguérem la carrossa i a Sant Jordi. Per primera vegada, a mans de Roberto Silvestre Calatayud, membre de la junta directiva, que s’estrenava en el seu càrrec com a conductor. Vam recórrer els carrers de la Processó, per tal que el 23 no hi haguera cap contratemps.

El Diumenge de Glòria, a l’Ermita de Sant Jordi, hissàrem les banderes d’Espanya, de la Comunitat Valenciana i de les deu filades, a la volta que llançàvem coets de canya. A les nou del matí revoltàrem la campana de l’Ermita, junt amb les de la Parròquia, anunciant que el Nostre Senyor havia ressuscitat, foundation of our faith, sent així un matí d’alegria, música i germanor.

The evening of 21 d'abril, vàrem ser testimoni a l’entrada del parc de l’Ermita del traspàs de càrrec, entre Vicente Francés Francés el portaestendard durant anys del Guió de Sant Jordi, i Mª Pilar Albero Asensio, tots dos membres de la filà Cristians. El primer li passà el Guió a la novella a l’entrada del parc de l’Ermita de Sant Jordi. Gràcies a Vicente Francés Francés pels anys en els quals ha desenvolupat aquest càrrec, i a Mª Pilar Vañó Asensio l’enhorabona per ostentar aquest càrrec.

then, quatre membres de la Junta Directiva de la Confraria de Sant Jordi, de l’Ermita tragueren al Sant, traspassant la imatge als responsables de les andes.

Then, començà la Processó del Trasllat fins al Temple Parroquial on deixàrem entronitzada la imatge de Sant Jordi i cantàrem l’Himne.

The 22 d'abril, la presidenta, el vicepresident, la secretària i la tresorera rebíem a les portes del Temple Parroquial a festers, captains, bandereres, presidents and presidents, sergents amb les banderes, a les dues entitats musicals i dolçainers, a l’alcalde de Festes, la presidenta, i el secretari i a la Comissió de Festes de Sant Jordi i per últim a la Corporació Municipal.

La resta de la Junta Directiva estava als peus de l’Altar de Sant Jordi rebent els ramells de flors que els fester, músics i paisans ofrenaven al Patró.

At 12 del migdia, D. Ramón Micó Colomer va fer el res d l’Àngelus.

At the beginning of 23 d’abril la presidenta de la Confraria de Sant Jordi telefonava personalment als xiquets i xiquetes que havien resultat guanyadors en el II Concurs de Dibuix, a la volta que els instava per a lliurar-los els premis al 7 May, dia del Trasllat de Sant Jordi a l’Ermita, Permalink to Relief on the Board of Directors of the Brotherhood of St. George. Els premiats van ser, Pol Puig Molina en la categoria infantil, Noa Herrero Cerdá en el 1r cicle de la categoria primària, Anaís Martínez Ortuño en el 2n cicle i Pablo Navarro Sanchis en secundària.

then, D. Ramón Micó Colomer i M. Elena Vilanova Calatayud rebien a la casa abadia a l’Il·lustríssim Sr. Jesús Soriano Murgui, bisbe emèrit d’Oriola-Alacant, predicador convidat per la Parròquia i per la Confraria a presidir i predicar a la missa major d’aquest dia.

Revestit amb la casulla roja de Sant Jordi, i gran coneixedor de la nostra devoció a Sant Jordi i de la nostra festa, va agrair i va expressar la seua felicitat per compartir la Paraula de Déu i l’Eucaristia amb tots nosaltres. Ens animà a valorar i viure el que significa aquest dia, un poble-família, a no perdre la fe i a seguir l’exemple del nostre Patró, moreover, ens felicità per conservar tradicions i valors que mantenen i enriquixen la fe.

Per a la celebració concelebraren junt al bisbe emèrit huit sacerdots i un diaca. Ajudaren xiquets i xiquets de Primera Comunió, Antonio Reig, Antonio Sempere i Juan Luis Beneyto. Les lectures van ser proclamades per Sandra Ferre García de la filà Jordians i per Rafael Vicedo Alal de la filà Califes, el salm cantat per la Coral Mariola, l’Evangeli proclamat pel diaca i els precs per Mª Teresa Doménech Montava, membre de la Confraria.

La Coral Mariola i un grup de músics acompanyaren en la celebració litúrgica interpretant part de la composició: La Missa de Sant Jordi de Banyeres de Mariola, released on 23 d'April 2010.

Una vegada finalitzada la celebració i ja a les grades del Temple Parroquial, els veïns i les veïnes de la plaça Major llaçaren des dels balcons les decimetes multicolors, que la Confraria havíem preparat, felicitant el dia de Sant Jordi al poble de Banyeres de Mariola.

D. Jesús MurguiSoriano, signà al llibre d’or de la Confraria de Sant Jordi per segona vegada, ja que va predicar el 2 September 2012, diumenge de la Relíquia.

Per a la Junta Directiva de la Confraria de Sant Jordi, totes les signatures han estat especials, però sempre reduïdes a un petit nombre de persones a causa de les restriccions sanitàries per la COVID-19.

Aquest migdia, la presidenta va transmetre els sentiments de satisfacció i alegria per veure el saló ple i felicità el dia del nostre invicte Màrtir Patró Sant Jordi a tots els presents. Com a record, la presidenta va fer entrega al predicador d’un gravat del Guió de Sant Jordi, obra de l’artista local Manuel Granado.

Per la vesprada de manera especial i després de dos anys, acompanyàrem la imatge de Sant Jordi en processó pels carres del nostre poble.

La Junta Directiva editàrem els Gojos al Gloriós Màrtir Sant Jordi amb aquesta imatge i commemoraren el 82é aniversari (1940-2022) de la donació a la Parròquia de la Mare de Déu de la Misericòrdia i al poble de Banyeres de Mariola per part del Sr. Víctor Miguel Sempere Castelló, besoncle de tres membres de la junta actual, Macarena Albero Cortés, Estanislao Mataix Mora i Jorge Sempere Aracil.

Mentre la Processó estava eixint, es realitzava un acte senzill als peus del nostre Patró. The Board of Directors of the Brotherhood of Sant Jordi, representada per la presidenta i la secretària, feren entrega als xiquets batejats en aquests dos últims anys amb el nom del Sant, Gift of the story of Sant Jordi to the boy Jordi Mataix García Sant Jordi is coming to Banyeres de Mariola, dedicat. En aquesta ocasió han sigut dos xiquets: Jorge Vañó Albero i Jorge Ferre Mora. El nostre desig és que continuen batejant amb el nom del Patró.

The 25 d'April 2022, poguérem veure emocionats els festers disparar les salves als seus difunts, sentir els trons d’arcabusseria, olorar la pólvora i escoltar les marxes fúnebres que interpretaren les bandes que acompanyaven a cada una de les deu filades a l’entrada del cementeri.

El pal·li va ser subjectat pels presidents i presidentes de les deu filades,

D. Ramón Micó revestit amb la casulla morada de Sant Jordi oficià la missa junt amb el diaca Rodrigo Ferre Bodí.

Les lectures foren proclamades per les filades de Cristians i Moros Vells, Rodrigo Ferre Vicedo i Antonio Sempere Beneyto respectively, el salm va ser cantat per Mª Jesús Francés Belda, els precs llegits per Mª Dolores Segura Beneyto, ambdues membres de la Junta Directiva de la Confraria,

Els xiquets i xiquetes de Primera Comunió, vestits cadascun de la seua filà van ser els escolans i l’Evangeli va ser proclamat pel diaca.

Com és habitual, la filà de Moros Vells, representats pels seus capitans, feien la ofrena d’una corona de flors, que deixaren al peus de l’Altar.

Then, procedírem al sorteig d’un quadre de Sant Jordi entre tots els confrares.

L’agraciada fou Maria Grace Mollá Giménez.

A les dotze del migdia, la presidenta Mª Elena Vilanova Calatayud acudia a l’Ermita del Sant Crist junt amb l’alcalde Josep Sempere i Castelló, l’alcalde de festes Fidel Bodí García, la presidenta i el secretari de la Comissió de Festes Beatriz Francés Tortosa i Francisco Albero i Blanquer respectivament, convidats per la presidenta de la Confraria del Santíssim Crist, Irene Ferre Sempere, a l’acte de la signatura al Llibre d’Or per part dels nous capitans.

On Tuesday 26 d'abril, s’iniciaren les misses de l’Octavari de Sant Jordi amb les intensions dels difunts de les filades, entitats musicals, poble de Banyeres de Mariola i finalitzaren el dimarts 3 de maig amb els propis de la Confraria de Sant Jordi. Cada dia recordaven per les xarxes socials les intencions del dia amb imatges representatives.

En el XXXVI Edició concurs del cartell anunciador, l’accèssit a millor artista local fou per a Ana Belda Tudela. So, i com és tradicional, la presidenta de la Confraria de Sant Jordi contactà amb la dissenyadora gràfica, i li manà que il·lustrara el cartell de les XLII Jornades Musicals, que tingueren lloc els dies 29 i 30 d’abril i 1 May.

The first, in memoriam de D. Ricardo Diaz de Rabago and Verdeguer, va ser a càrrec de l’organista Josep Vicent Giner i la soprano Emilia Onrubia.

La segona Jornada Musical fou a càrrec dels estudiants itinerants de Guildhall Schooll of Music and Drama de Londres de la qual forma part la violinista banyerina, Laia Francés Pont. La acompanyaven al violoncel, Alexander Scott-Brown i al piano, Pau Vendrell Vilardaga.

L’última a càrrec de l’Orquestra Simfònica de la Societat La Primitiva de Rafelbunyol, sent el director, Pablo Marqués, clarinet solista, Daniel Belloví (Orquestra Palau de les Arts). Cal destacar que, una integrant d’aquesta orquestra és la violinista banyerina, Anna Payà Martínez. Un plaer compartir amb tots ells i elles els assajos, i el berenar en la Seu de la Confraria de Sant Jordi.

On Saturday 7 May, the Association of Relatives and Friends of Alzheimer's Patients of Banyeres de Mariola inaugurated the new Alzheimer Center. The president of the Brotherhood of St. George, M. Elena Vilanova Calatayud, delivered to the president of the Association, Raquel Ferre Albero, a pyro-engraved wooden Sant Jordi for the users of the new Centre, per agrair la invitació rebuda i tot el treball realitzat per l’Associació per portar a terme la construcció del centre de dia que tan afavoreix el poble.

The evening of 7 May, a la Seu de la Confraria de Sant Jordi va tindre lloc el lliurament, a la confrare agraciada amb el quadre de Sant Jordi sortejat el 25 d'abril.

També es lliuraren els trofeus als xiquets i xiquetes guanyadors del II Concurs de Dibuix Confraria de Sant Jordi. En aquesta ocasió el trofeu consistia en un relleu de fusta de la imatge de Sant Jordi de l’Altar, personalitzat amb el nom del guanyador/a, el lema del dibuix i un diploma acreditatiu.

Then, acudírem a la missa d’abans del Trasllat, que oficià D. Mico Ramon Colomer.

Per segon any consecutiu des de la cúpula del Temple Parroquial llançàrem una gran petalada en el moment que entonàrem l’Himne de Sant Jordi. Agraïm a Antonio Reig Gisbert la col·laboració amb la recol·lecció dels pètals, i als regidors de l’Ajuntament que pujaren, junt amb Antonio, a llançar-los des de la cúpula.

Una vegada acabada la celebració començàrem la Processó del Trasllat de la imatge de Sant Jordi a l’Ermita.

Fou una processó en la qual destaquem que, les deu filades estaven representades per Capitans i Bandereres de dret. L’entrada del corredor d’accés a l’Ermita estava custodiada pels xiquets i xiquetes Scouts amb els ciris flamejant, va ser una estampa inoblidable i reconfortant.

Una vegada estava la imatge damunt de la taula de l’Altar, D. Ramón Micó dirigí unes paraules a tots els presents, Corporació Municipal i Junta Directiva de la Confraria i ens animà a acariciar la imatge amb gest de gratitud.

The 18 June, férem la tercera arreplegada de cartó de l’any.

The 19 June, després de dos anys de restriccions per la pandèmia, la festivitat del Corpus Christi tornà als nostres carrers i la Junta Directiva de la Confraria amb el Guió de Sant Jordi, portat per Mª Pilar Albero Asensio, encapçalaren el grup de confraries i associacions. Per a nosaltres va ser motiu d’alegria acompanyar al Nostre Senyor pels carrers del nostre poble.

Eixa mateixa vesprada, Permalink to Relief on the Board of Directors of the Brotherhood of St. George, li férem un xicotet acte de reconeixement i agraïment a Mari Carmen Ferre Francés de Papereria Baldomero. The president will give him an engraving of the Sant Jordi Script, obra de Manuel Granado, by the provision and col·laboració dispensada al llarg de molts anys a la Confraria de Sant Jordi.

The days 16 i 17 of July, muntàrem paradeta a la plaça Major, als quatre cantons, i allí s’oferiren novetats del catàleg de la Confraria, com per exemple les samarretes i tasses infantils dissenyades per Sara Serrano Francés i les samarretes per adults dissenyat per Jorge Esteve Molina, membre de la Confraria. També llançàrem a la venda polseres i medalles de Sant Jordi en argent i ciris aromàtics. És la primera i l’última en la qual participem, ja que les dues anteriors edicions varen quedar suspeses per la pandèmia. Sempre recordarem la complicitat i bon ambient dels membres de la junta i al mateix temps manifestem el nostre agraïment a tots els veïns i veïnes que s’aproparen a la nostra paradeta.

The 8 August 2022, around the 13:00 h, arribava a Banyeres de Mariola amb el mother-mobile la imatge pelegrina de la Mare de Déu dels Desemparats. La primera parada fou al Geriàtric, i la segona a la plaça Major. La junta directiva de la Confraria de Sant Jordi preparàrem la imatge de Sant Jordi i la col·locàrem al cancell del Temple Parroquial. A les grades ens col·locaren els guions de totes les confraries i associacions de la Parròquia. Per a sempre quedarà en la nostra memòria, la multitud de veïns i veïnes esperant a la Mare de Déu, el so de les campanes tocades manualment per la colla de campaners del nostre poble i el sentiment de goig i alegria. Alegra’t, plena de gràcia, el Senyor està amb tu Lluc 1,26-38.

The 31 August, Intercomarcal TV amb el locutor Joan Lluís Escoda Parra, ens visitava en la Seu de la Confraria de Sant Jordi i entrevistava a la presidenta, per al programa especial amb motiu de la celebració de les Festes de la Relíquia 2022 que es va emetre el 2 September.

L’1 de setembre, la junta directiva muntàrem al Temple Parroquial el docell i el reliquiari de fusta a l’altar major i les estovalles quedaren col·locades a l’altar de Sant Jordi.

Al llarg dels mesos de juliol i d’agost els dedicàrem a organitzar i preparar el 242é aniversari de l’arribada a Banyeres de Mariola de la Relíquia de Sant Jordi. Tot el que preparem és important, així i tot destaquem, la invitació cursada a presidir i a predicar a D.Santiago Piñeiro Mollá, vicari de la Parròquia de l’Asunción de Nuestra Señora d’Alboraia, i família de la presidenta de la Confraria de Sant Jordi, i la imatge escollida per als Gojos al Gloriós Màrtir Sant Jordi i les estampetes de l’Himne de Sant Jordi, que en aquesta edició escollírem la imatge de la santa Relíquia de Sant Jordi.

At the end of the celebration, the preacher will sign the Golden Book of the Brotherhood of St. George at the headquarters of the entity. 4 September, them 10:30 h, la presidenta i un grup molt reduït de la junta directiva rebien a les portes de la Casa Abadia al predicador, D. Santiago Piñeiro Mollá.

Concelebraren a la Missa Major, D. Josep Miquel Francés Camús, D. Francisco Vañó Asensio, D. Ramón Micó Colomer i el diaca D. Rodrigo Ferre Bodí. Van ajudar en la celebració, Antonio Reig Gisbert, Antonio Sempere Beneyto i un grup d’escolans format per xiquets i xiquetes de Primera Comunió. Les lectures van ser proclamades per Francisco Monteagudo Oliver de la filà Estudiants i Mª Carmen Bodí Vicedo de la filà Moros Nous, el salm cantat per la Coral Mariola, l’Evangeli proclamat pel diaca i els precs per la secretària de la Confraria. L’homilia de D. Santiago va arribar al cor dels allí presents, mostra del sentiment que va moure, va fer que la celebració acabara amb un aplaudiment. Repartírem entre tots els assistents el ventall, que l’any passat ens regalà Imprenta Albero, S.L. de Biar i l’estampeta de la Relíquia amb l’Himne de Sant Jordi.

Després del disparament de la mascletada, començà l’acte d’acompanyament a la Seu de la Confraria.

Una vegada reunits al saló de la Seu de la Confraria de Sant Jordi el protocol habitual, a més de l’alcalde i els membres de la Corporació Municipal del poble agermanat de Campan (Franca), la presidenta donà la benvinguda i agraïment a tots els presents i en especial a D. Santiago Piñeiro Mollà, el qual va escriure i signà al Llibre d’Or de la Confraria

L’escrit deixa constància de la seua presència entre nosaltres. La presidenta l’obsequià amb un gravat del Guió de Sant Jordi de l’artista local Manuel Granado.

Després de la desfilada infantil de caps i esquadres, començà la Solemne Processó de la Relíquia de Sant Jordi. L’última en celebrar-se fou l’any 2019.

Aquesta tornava a recórrer els carrers del nostre poble. Mentre eixia la Processó, en representació de la Confraria de Sant Jordi, la presidenta i la secretària feren entrega als xiquets batejats en aquests mesos amb el nom de Sant Jordi i també al fill d’un membre de la junta, que al mes de maig va prendre la Primera Comunió, Gift of the story of Sant Jordi to the boy Jordi Mataix García Ja Arriba Sant Jordi a Banyeres de Mariola dedicat. Jordi Francés Mut i Jordi Francés Gil, i Mauro Reig Tree, són els que han rebut aquest detall.

La Santa Relíquia va ser portada amb molta estima pel mossén del Camp de Mirra, D. Josep Miquel Francés Camús, apropant la Relíquia a majors i menuts.

Vàrem viure i sentir moments de molta emoció. Agraïm enormement als portadors del pal·at the, l’escolta i portadors dels banderins, pel seu bon fer.

Els fidels passàrem les estampes dels Gojos per la Relíquia de Sant Jordi, convertint-se aquestes en relíquies de tercer grau. Miquel Payà Molina ens acompanyà a l’orgue per al cant dels Gojos mentre entrava la Relíquia al Temple Parroquial. Per a finalitzar interpretà l’Himne a Sant Jordi.

The 6 September, dos dies després de la Relíquia, ens deixava el nostre amic i membre de la Junta Directiva de la Confraria de Sant Jordi, Vicente Frances Huertas. Al llarg d’aquests dos anys, ens hi ha transmès i manifestat la seua devoció a Sant Jordi, hem compartit el seu bon humor, la facilitat davant de les dificultats, la disposició en col·laborar en totes les activitats, i la cura de l‘Ermita de Sant Jordi. Conegut al poble per gran fester i pirata de cor. Cada vegada que entonem l’Himne a Sant Jordi i sonen les campanes de l’església estaràs present en la nostra memòria. Gràcies de tot cor, Vicent! D.E.P.

Cada segon diumenge de setembre, l’any 2022 fou el dia 11, la comunitat parroquial celebràrem amb goig el dia de la nostra titular, the Mother of God of Mercy. On this occasion, unírem en la celebració eucarística l’acció de gràcies a Déu pels cinquanta anys de la fundació de la Coral Mariola (ja eren cinquanta-dos anys, celebració ajornada per la COVID-19) i els vint-i-cinc anys que D. Ramón Micó Colomer oficià aquesta missa solemne, la primera en Banyeres de Mariola, després d’haver sigut ordenat rector el 28 June 1997.

Per a la participació del sorteig de Nadal, la imatge de Sant Jordi escollida va ser el taulell que va donar Antonio Reig Gisbert al poble de Banyeres de Mariola l’any 1991 i que està a la façana sud-est de l’Ermita del Sant Crist. Reprodueix la imatge del Sant que es venerava al seu altar del Temple parroquial fins que va ser destruïda a la Guerra Civil. A més és la primera imatge de Sant Jordi de la qual tenim constància al nostre poble. Agraïm als comerços col·workers, als anunciants que ens ajuden a continuar difonent la iconografia del nostre Patró i a totes les persones que col·laboren incondicionalment, any rere any, amb la Confraria de Sant Jordi comprant les participacions i els dècims.

Des d’ara, al mes de setembre i coincidint en el quart dissabte de més, se celebrarà la missa pels difunts de la Confraria de Sant Jordi a la seua Ermita. Tan sols la Filà Marrocs celebra anualment una missa en aquest estimat lloc. The 24 September, D. Ramón Micó Colomer oficià l’Eucaristia a les 19:00 h. Allí ens reunírem part de la Junta Directiva i un grup de fidels per a resar i donar gràcies per totes les persones que ens han precedit i ens han deixat un testimoni d’amor a Jesucrist i devoció a Sant Jordi.

At the end of the celebration, the preacher will sign the Golden Book of the Brotherhood of St. George at the headquarters of the entity. 25 September, convocats per l’Arxiprestat de la Mare de Déu d’Agres a participar en la peregrinació i de l’Eucaristia, part de la Junta Directiva ens posàrem en marxa per a peregrinar, des de Banyeres de Mariola fins a Santuari d’Agres i així, venerar la imatge de la Mare de Déu. At 12 del migdia, participàrem de la missa de benedicció de la campana “Mare de Déu del Castell”. Fou un matí de germanor i de compartir el camí, que sempre es fa més lleuger quan es va acompanyat.

The days 7 i 8 October 2022 portàrem a terme la quarta arreplegada de cartó de l’any. Agraïm enormement a les empreses i als veïns i veïnes de Banyeres de Mariola el gest de guardar i preparar el cartó que, al voltant de cada tres mesos passem a recollir.

The 12 d’octubre a la Seu de la Confraria de Sant Jordi tingué lloc l’acte de donació d’un llenç a l’oli de Sant Jordi per part dels fills de Cristóbal Albero Francés i Carmen Ribera Belda. The 28 del mateix mes hi va haver una altra donació, en aquesta ocasió una làmina de l’Acapte, un taulell i un plat amb la imatge de Sant Jordi dels hereus de José Antonio Blanes Verdú. Agraïm moltíssim aquestes donacions, les quals queden dipositades en la Seu i augmenten el patrimoni de la Confraria de Sant Jordi.

The 4 de novembre vam celebrar una junta ordinària de la Junta Directiva en la Confraria de Sant Jordi.

The days 5 i 6 de novembre visità la Imatge Pelegrina de la Mare de Déu dels Desemparats la vicaria VI, amb motiu de l’Any Jubilar del Centenari de la Coronació Canònica. El Poble escollit d’aquesta vicaria fou Ontinyent. Allí acudírem un grup de la Junta Directiva de la Confraria de Sant Jordi i participàrem dels actes programats per aquesta celebració. Per a nosaltres un sentiment de gratitud i alegria per compartir el cant, l’oració i la Solemne Eucaristia amb tots els fidels allí reunits.

The Brotherhood of St. George, represented by M. Elena Vilanova Calatayud, Chairwoman, i Macarena Albero Cortés, secretària, assistiren el 18 of November at the solemn swearing-in ceremony of new Knights of the Centenary of the Plum in the church of Sant Joan de la Creu, one of the oldest in the city of Valencia. The event was chaired by His Excellency. Jaime Sancho Andreu, former rector of the Basilica of the Virgin of the Despairs and Canon of the Cathedral of Valencia assisted by the Superior of the Discalced Carmelite Order Fray Miguel Hernansaiz López. La Cerimònia va començar amb l’entrega de les Creus de l’Almoina de Sant Jordi. Aquestes s’imposen Ius Sanguinis i Pro Meritis a aquells que, for their brilliant career in favor of the Valencian or family bond in the Centenar de la Ploma they are considered worthy of this distinction. Seguidament es va realitzar l’acte d’investidura dels nous Cavallers. Aquests de genolls i davant de Déu, they swore to defend the Real Senyera, the territorial integrity of the Kingdom of Valencia, on llengua i on cultura com a dignes hereus de l’antiga milícia Foral Valenciana. Next, and as established by the tradition of the Chapter, the Lieutenant General of the Centenary, the Mass of the Feast of the Relic has been presided over by the former vicar of our parish. Mr. Bernardo Celda and Muñoz on behalf of S.A.I. i R. N’Andrés Salvador d’Habsburgo-Lorena i Salm-Salm Arxiduc d’Àustria, he drew a cross touching the novice's shoulders and named him Knight. we will finish, celebrant un Sopar de Gala en el Casino d’Agricultura amb un brindis d’honor per tots ells. The Confraternity of Sant Jordi is grateful for the invitation and the attention received by the members of the Centenary of the Ploma and especially to His Excellency. Mr. Bernando Celda Muñoz, Lieutenant General of the Insignia Chapter and his wife Mrs. María José Palacios Zaragozá.

Per al calendari de l’any 2023, la imatge escollida és, a watercolor·la propietat de la Confraria de Sant Jordi adquirida en maig de 1991. L’obra es del pintor alcoià D. Rafael Guarinos Blanes. This represents Sant Jordi on a horse, throwing to the dragon and in the background the Tower of Homage of our Castle. The Board of Directors of the Confraternity of Sant Jordi is extremely grateful to the local company Albero Forte Composite, S.L. el patrocini del calendari. With this gesture they allow Sant Jordi to arrive at the brothers' house.

Sant Jordi is one of the most revered saints in the world, i no per això deixem de sorprendre’s quan veiem en altres països com celebren la seua festivitat i com n’és la seua iconografia. We have an example in the city of Modica (Ragusa) Sicily, from where for the month of April 2022 circulava pels nostres WhatsApps un vídeo de la processó que cada 23 d'April walks the streets of this city. What impressed us the most is the way the image is carried. El recorregut el fan a pas ràpid i a vegades, even, corrent, Simulating the gallop. The local band accompanying them plays a joyful and festive march called, The King (Archibald Mizzi). Una altra particularitat és que els portadors van vestits amb una samarreta de color roig i tot el món allí reunit entona la marxa. Ens posàrem en contacte, via postal mail, with San Giorgio Martyr Patron of Modica,with the Association of bearers of San Giorgio, also with San Giorgio Martyr Patron of Ragusa and with a gentleman from the island of Malta called Neville Attard, devotee and bearer of the image of Sant Jordi in the city of Qormi, to be able to exchange prints and information on the celebrations in honor of the Megalo-Martyr Sant Jordi. Nosaltres els enviàrem estampes dels Gojos i de l’Himne de Sant Jordi, the book of Sant Jordi is coming to Banyeres de Mariolaamong others and they have done the same with us. From the islands of Malta and Gozo, he sends us a good cabbage·collection of prints, stamps, stickers, some keychain, imants i inclús un programa de les seues festes. A partir d’ara formen part de l’arxiu de la Confraria de Sant Jordi.

La Junta Directiva de la Confraria de Sant Jordi junt amb la Parròquia tenim un projecte en marxa, es tracta de renovar les campanes del campanar de la Mare de Déu de la Misericòrdia. En un principi començarem per la campana nomenada Sant Jordi i que està situada al mestral (nord-oest).

És el nostre desig que quede materialitzat abans de Festes de Moros i Cristians en Honor de Sant Jordi de 2023 i abans que acabem el nostre període al front la Confraria. Cal assenyalar que, la UNESCO va declarar el 30 of November 2022 el toc manual espanyol Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

The 3 May 2023 es compliran vint-i-cinc anys de la inauguració de la Seu de la Confraria de Sant Jordi per part de l’Excm. i Rvdm. Sr. En Rafael Sanus i Abad, Bisbe Auxiliar de València. Recordem aquesta efemèride i a la Junta Directiva presidida per Vicente Belda Vázquez que, amb esforç, implicant a tot un poble, paciència i gratitud, vam fer realitat el seu projecte. Les juntes que els hem precedit, hem cuidat aquest espai i el que significa; punt d’encontre, lloc de treball, lloc d’acolliment i felicitacions, place of gratitude and tradition. Per a celebrar aquest aniversari organitzarem unes jornades de portes obertes per a totes les persones que vulguen visitar la Seu.Després de quasi tres anys al front de la Confraria de Sant Jordi, vos transmet el sentiment de gratitud cap a totes les persones que m’haveu acompanyat en aquesta aventura. Plus, per la vostra il·hope, treball, implicació i estima a l’hora de mantenir i transmetre el gran llegat que ens han confiat els nostres majors, que és la fe en Jesucrist i la devoció a Sant Jordi. També agraïsc als membres de la Junta Directiva presidida per Rafael E. Belda Doménech, el meu antecessor, per haver pensat amb mi per a exercir aquest càrrec. However, als Majorals de Sant Jordi, que sempre han estat disponibles per a les meues consultes. Equally, li agraïsc a la Parròquia Nostra Senyora de la Misericòrdia amb D. Mico Ramon Colomer, al seu capdavant, per guiar-me i reconfortar-me en tot moment. Finally, i per això menys importat, la meua gratitud a la meua família que, discretament, ha estat al meu costat, i m’ha transmès el seu amor i presència en cada instant.

Agraïsc enormement a confrares, ermitans, col·workers, patrocinadors, comerços i empreses locals, als veïns i veïnes, pel vostre suport i disponibilitat amb el que ha necessitat la Confraria.

Agraïda també em sent cap els presidents i les presidentes de les deu filades, de les entitats musicals, colla de xirimiters, coral, alcalde de festes, Chairwoman, secretari i els membres de la Comissió de Festes. Ha sigut una satisfacció organitzar i portar a terme conjuntament les nostres Festes de Moros i Cristians en Honor de Sant Jordi.

El meu reconeixement també a l’Ajuntament de Banyeres de Mariola, representat pel l’alcalde i la corporació municipal, per acompanyar-nos i facilitar-nos el necessari per portar a terme els actes religiosos de les nostres Festes.

Tinc present i mantinc un record especial a les famílies que al llarg d’aquest any heu tingut pèrdues d’éssers molt estimats. Vos done una calorosa abraçada d’ànim que vos reconforte.

Compartisc la més sincera enhorabona a les famílies i amics que enguany ostenteu els càrrecs de capitans i bandereres representant a les vostres filades. És satisfactori que enguany les deu tinguen càrrec de dret. Vos desitge una capitania entranyable i plena de bons moments.

Vos anime a gaudir de la Festa i a cuidar el seu sentit, que no es més que honrem a Sant Jordi Màrtir, fidel imitador de la Passió de Jesucrist, exemple i model per a tots nosaltres.

Long live St. George!