Conte infantil

El dia 5 d’abril de 2009, Diumenge de Rams,  en vespres de les festes patronals, va ser presentat aquest llibre al Teatre Principal. Es tracta d’una versió de la cèlebre llegenda de sant Jordi escrita per Vicent i Clara Berenguer, amb il·lustracions de Josep Miquel Martínez.

El text és àgil i amé i tracta de conjugar la tradicional llegenda adaptada al nostre entorn més pròxim: Banyeres, Serrella i la Mariola. Les il·lustracions ho reflecteixen d’igual manera: apareixen racons coneguts del poble, com ara la plaça Major, el castell, la Torre de la Font Bona o una vista que recorda el gravat de Cavanilles, o una altra més actual des del tossal de l’Àguila amb les orenetes al fons com  anunci de la primavera.

És una versió de la llegenda clàssica que l’acosta als més menuts des d’una perspectiva més pròxima. La Confraria va pretendre amb el foment d’aquesta publicació, a més d’homenatjar els qui porten el nom de Jordi, promoure que augmente el nombre de jordis en les pròximes generacions de joves.

L’edició va anar a càrrec de la Confraria de Sant Jordi, amb el suport de l’Ajuntament de Banyeres i d’altres comerços.

Fitxa tècnica:
Primera edició: abril de 2009
Edita: Confraria de Sant Jordi de Banyeres de Mariola
Adaptadors del text: Clara Berenguer Revert i Vicent Berenguer Micó
Il·lustracions: Josep Miquel Martínez Ferre
Impressió i enquadernació: Colorgraf Albaida, SL. (València)
Enquadernació: Cartoné a quatricromia, llom de tela en roig amb el títol termogravat en plata.
Núm. pàgines: 32 amb dues guardes
Mesura: 22 x 22 cm
Dipòsit legal: V-1192-2009
ISBN: 84-613-0593-3
Printed in Spain / Unió Europea