Saluti di copertina – Party Program 2020

 

Saluti di copertina – Party Program 2020

Scarica documento »


La Santa Relíquia de Sant Jordi Màrtir va arribar a Banyeres de Mariola el primer cap de setmana del mes de setembre de l’any 1780. Va descansar a la finca d’El Morer durant la nit del dissabte, sent rebuda per tots els festers de la vila, con salve di sbarramento, el diumenge al matí.

La Relíquia està composada per un reliquiari realitzat amb plata fosa, cesellato, burinada, encunyada i tornejada, della s. XVIII. Presenta decoracions florals al voltant, sent rematat el conjunt per l’escut de Banyeres de Mariola, inciso sull'ovale superiore, i per una xicoteta creu. Il suo autore è sconosciuto, però al peu figuren les inicials L.T.

L'any 1980, l’Ajuntament de Banyeres de Mariola li va imposar la medalla de plata del municipi, en commemoració del II Centenari de la seua arribada.

oggi, la Santa Relíquia presideix la Festa de la Relíquia de Sant Jordi, que se celebra des de l’any 1780 la prima Domenica di Settembre, sent venerada per tots els fidels al finalitzar la Solemne Processó de la Relíquia de Sant Jordi.