Salutations de couverture – Programme des célébrations 2020

 

Salutations de couverture – Programme des célébrations 2020

Télécharger le document »


La Santa Relíquia de Sant Jordi Màrtir va arribar a Banyeres de Mariola el primer cap de setmana del mes de setembre de l’any 1780. Va descansar a la finca d’El Morer durant la nit del dissabte, sent rebuda per tots els festers de la vila, avec des salves de barrage, el diumenge al matí.

La Relíquia està composada per un reliquiari realitzat amb plata fosa, ciselé, burinada, frappé et tourné, des s. XVIII. Il présente des décorations florales tout autour, sent rematat el conjunt per l’escut de Banyeres de Mariola, gravé sur l'ovale supérieur, i per una xicoteta creu. Son auteur est inconnu, però al peu figuren les inicials L.T.

L'une 1980, l’Ajuntament de Banyeres de Mariola li va imposar la medalla de plata del municipi, en commemoració del II Centenari de la seua arribada.

aujourd'hui, la Santa Relíquia presideix la Festa de la Relíquia de Sant Jordi, que se celebra des de l’any 1780 le premier dimanche de Septembre, sent venerada per tots els fidels al finalitzar la Solemne Processó de la Relíquia de Sant Jordi.