Portadilla Salutacions – Programa de Festes 2020

 

Portadilla Salutacions – Programa de Festes 2020

Descarregar document »


La Santa Relíquia de Sant Jordi Màrtir va arribar a Banyeres de Mariola el primer cap de setmana del mes de setembre de l’any 1780. Va descansar a la finca d’El Morer durant la nit del dissabte, sent rebuda per tots els festers de la vila, amb salves d’arcabusseria, el diumenge al matí.

La Relíquia està composada per un reliquiari realitzat amb plata fosa, cisellada, burinada, encunyada i tornejada, del s. XVIII. Presenta decoracions florals al voltant, sent rematat el conjunt per l’escut de Banyeres de Mariola, gravat a l’òval superior, i per una xicoteta creu. El seu autor és desconegut, però al peu figuren les inicials L.T.

L’any 1980, l’Ajuntament de Banyeres de Mariola li va imposar la medalla de plata del municipi, en commemoració del II Centenari de la seua arribada.

En l’actualitat, la Santa Relíquia presideix la Festa de la Relíquia de Sant Jordi, que se celebra des de l’any 1780 el primer diumenge del mes de setembre, sent venerada per tots els fidels al finalitzar la Solemne Processó de la Relíquia de Sant Jordi.