Notizie sul quotidiano Crónica de Banyeres – marzo 2021 (2)

 

Scarica documento »

 

Concurs de dibuix amb Sant Jordi com a protagonista

La Confraria de Sant Jordi ha organitzat un concurs de dibuix dirigit a la població infantil de Banyeres de Mariola en els nivells d’ensenyament d’Infantil, Primario e secondario. L’activitat s’organitza per a promoure i enaltir la figura del Patró en uns moments en què no és possible fer-lo a través dels mecanismes habituals, atés que no hi haurà festes per segon any consecutiu

Els participants hauran d’entregar els seus treballs els dies 10 io 11 d'abril (sabato e domenica) en horari d’11 a 13 orario, e 16 d'abril (Venerdì) di 18 un 21 orario, en la seu de la Confraria de Sant Jordi, finalitzant el termini de presentació aquest últim dia.

La temàtica haurà d’estar relacionada amb la festa de moros i cristians i haurà d’incorporar la imatge de Sant Jordi com a protagonista. Es valoraran aspectes com la creativitat i l’originalitat i els participants tindran llibertat de procediment, tecnica e plastica, sempre que no genere dificultats de reproducció. El format podrà ser vertical o horitzontal i la grandària A4 com a mínim.

La giuria sarà composta dal presidente, la secretària i dos tècnics de dibuix de la junta directiva de la Confraria de Sant Jordi. Els premis es comunicaran el dia 23 d’abril de manera telefònica i posteriorment es faran públics a través dels comptes oficials de l’entitat en les xarxes socials, lloc en el qual també estan exposades al complet les bases del concurs.

 

Enguany es commemora el 75 aniversari dels Sant Jordiets

Enguany es commemora el 75 compleanno (21 d'aprile 1946 – 21 d'aprile 2021) de la donació de les imatges dels Sant Jordiets per part de Gregorio Molina Ribera a cadascuna de les comparses festeres que existien en aquell moment: cristiani, Vecchi Mori, Studenti, noi Moros, Maseros e il Marocco. El diumenge següent a la celebració de les festes d’eixe any les imatges van ser entregades als nous capitans de les diferents filaes perquè foren acollides en els seus domicilis. Des d’aquell moment els capitans tenen a casa al Sant Jordiet de la filà durant tot l’any de la seua capitania. Aquesta informació ha sigut plasmada per la Confraria de Sant Jordi en l’estampa dels gojos a Sant Jordi que ha editat enguany.

 

La programació festiva serà bàsicament religiosa

Els actes de les festes de moros i cristians d’enguany es veuran reduïts, excepte la presentació del Programa de Festes (4 da aprile a 18 hores per la TV-Intercomarcal) i el disparament d’un castell de focs artificials (23 da aprile a 22 orario), als de caràcter religiós que ha programat la Confraria de Sant Jordi i la parròquia de Santa Maria. A pesar de tot estaran supeditats a què les normes derivades de l’evolució de la pandèmia no impliquen la seua modificació o suspensió.

giorno 21 d'abril, mercoledì, li 20 orario, s’oferirà la missa del “Trasllat de Sant Jordi”. giorno 22, per 1 la mattina, es voltejaran les campanes, i a les 12 del migdia tindrà lloc el rés de l’Àngelus. giorno 23, Venerdì, li 7:30 h, es voltejaran de nou les campanes i a les 11:30 es celebrarà la Solemne Missa Major a Sant Jordi. A l’eixida de la celebració el predicador signarà en el Llibre d’Or de la Confraria de Sant Jordi en la seu de l’entitat.

giorno 25 d'abril, li 9:30, es celebrarà en el Cementeri la Santa Missa en sufragi per tots els difunts. il 26 d'aprile 3 de maig tindrà lloc l’Octavari del Patró Sant Jordi, amb la celebració de les misses en intenció de les diferents filaes i entitats relacionades amb la festa. Finalment el 8 maggio alle 20 hores serà la missa pel “Trasllat de Sant Jordi”.

CONCERTI D'OTTAVARI

Els concerts de l’Octavari es celebraran en el temple parroquial. giorno 1 maggio, Sabato, li 19:30 orario, actuarà l’Orquestra Simfònica de la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera, dirigida per Carlos Garcés. El diumenge 2 maggio alle 19:30 hores està previst que actue el Cor Universitari Sant Yago, Valencia.