News in the newspaper Crónica de Banyeres – March 2021 (2)

 

Download document »

 

Concurs de dibuix amb Sant Jordi com a protagonista

La Confraria de Sant Jordi ha organitzat un concurs de dibuix dirigit a la població infantil de Banyeres de Mariola en els nivells d’ensenyament d’Infantil, Primary and Secondary. L’activitat s’organitza per a promoure i enaltir la figura del Patró en uns moments en què no és possible fer-lo a través dels mecanismes habituals, atés que no hi haurà festes per segon any consecutiu

Els participants hauran d’entregar els seus treballs els dies 10 i 11 d'abril (Saturday and Sunday) en horari d’11 a 13 hours, and the 16 d'abril (Friday) of 18 a 21 hours, en la seu de la Confraria de Sant Jordi, finalitzant el termini de presentació aquest últim dia.

La temàtica haurà d’estar relacionada amb la festa de moros i cristians i haurà d’incorporar la imatge de Sant Jordi com a protagonista. Es valoraran aspectes com la creativitat i l’originalitat i els participants tindran llibertat de procediment, technique and plastic, sempre que no genere dificultats de reproducció. El format podrà ser vertical o horitzontal i la grandària A4 com a mínim.

The jury will be made up of the president, la secretària i dos tècnics de dibuix de la junta directiva de la Confraria de Sant Jordi. Els premis es comunicaran el dia 23 d’abril de manera telefònica i posteriorment es faran públics a través dels comptes oficials de l’entitat en les xarxes socials, lloc en el qual també estan exposades al complet les bases del concurs.

 

Enguany es commemora el 75 aniversari dels Sant Jordiets

Enguany es commemora el 75 birthday (21 d'April 1946 – 21 d'April 2021) de la donació de les imatges dels Sant Jordiets per part de Gregorio Molina Ribera a cadascuna de les comparses festeres que existien en aquell moment: Christians, Old Moors, students, We Moros, Maseros and Morocco. El diumenge següent a la celebració de les festes d’eixe any les imatges van ser entregades als nous capitans de les diferents filaes perquè foren acollides en els seus domicilis. Des d’aquell moment els capitans tenen a casa al Sant Jordiet de la filà durant tot l’any de la seua capitania. Aquesta informació ha sigut plasmada per la Confraria de Sant Jordi en l’estampa dels gojos a Sant Jordi que ha editat enguany.

 

La programació festiva serà bàsicament religiosa

Els actes de les festes de moros i cristians d’enguany es veuran reduïts, excepte la presentació del Programa de Festes (4 from April to 18 hores per la TV-Intercomarcal) i el disparament d’un castell de focs artificials (23 from April to 22 hours), als de caràcter religiós que ha programat la Confraria de Sant Jordi i la parròquia de Santa Maria. A pesar de tot estaran supeditats a què les normes derivades de l’evolució de la pandèmia no impliquen la seua modificació o suspensió.

The day 21 d'abril, Wednesday, them 20 hours, s’oferirà la missa del “Trasllat de Sant Jordi”. The day 22, to 1 in the morning, es voltejaran les campanes, i a les 12 del migdia tindrà lloc el rés de l’Àngelus. The day 23, Friday, them 7:30 h, es voltejaran de nou les campanes i a les 11:30 es celebrarà la Solemne Missa Major a Sant Jordi. A l’eixida de la celebració el predicador signarà en el Llibre d’Or de la Confraria de Sant Jordi en la seu de l’entitat.

The day 25 d'abril, them 9:30, es celebrarà en el Cementeri la Santa Missa en sufragi per tots els difunts. Of the 26 d'April 3 de maig tindrà lloc l’Octavari del Patró Sant Jordi, amb la celebració de les misses en intenció de les diferents filaes i entitats relacionades amb la festa. Finalment el 8 May at 20 hores serà la missa pel “Trasllat de Sant Jordi”.

OCTAVARI CONCERTS

Els concerts de l’Octavari es celebraran en el temple parroquial. The day 1 May, Saturday, them 19:30 hours, actuarà l’Orquestra Simfònica de la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera, dirigida per Carlos Garcés. El diumenge 2 May at 19:30 hores està previst que actue el Cor Universitari Sant Yago, Valencia.