Notícias do jornal Crónica de Banyeres – abril 2021 (4)

 

Baixar documento »

 

PARA CONTROLAR A CAPACIDADE DOS ATOS RELIGIOSOS DOS FERIADOS

Tiquets per a poder assistir a les diferents misses

La Parròquia i la Confraria de Sant Jordi es van veure en la necessitat de repartir tiquets a les persones que van voler assistir als diferents actes religiosos de les festes de moros i cristians. La pauta es va adoptar per a poder controlar l’aforament de les diferents celebracions religioses que van ser, amb excepció del disparament d’un castell de focs artificials i els concerts de música festera, els únics actes que van configurar el programa festiu d’enguany amb públic en directe.

Això va motivar que en diferents moments pogueren veure’s cues de gent per a poder recollir tiquets, una circumstància del tot anòmala, ja que no es recorda un fet igual en què s’haja hagut d’adoptar una mesura d’aquestes característiques per a poder participar en una celebració de tipus religiós.

Els passes van poder recollir-se a la Casa Abadia en horari de matí i en la seu de la Confraria de Sant Jordi en horari de vesprada a partir de les 19:30 horas. Es van disposar per a les celebracions que van fer a la parròquia el dia 21 de abril a 20 horas (Missa da Transferência de São Jorge); o dia 22 de abril a 20 horas (res de vespres i de l’Àngelus); e o dia 23 d'abril, dia del Patró (massas de 9, 11, 18 Eu 19:30 hores -aquesta última es va correspondre amb la missa major de Sant Jordi i va ser retransmesa per TV Intercomarcal i Ràdio Banyeres de Mariola).

de forma similar, o dia 25 d'abril, que és quan es celebra el tradicional acte del Cementiri, va haver-hi misses a les 9, 10 ‘30 i 12 horas (aquesta última transmesa també per TV Intercomarcal i l’emissora de ràdio municipal). Així mateix va haver-hi una altra missa a les 9:45, en aquesta ocasió en l’ermita del Sant Crist.

Finalment també es van haver de retirar tiquets per a accedir a les misses de l’Octavari de Sant Jordi programat en les següents intencions: segunda-feira 26 d'abril, como 20.00 h, Cristians i Moros Vells; terça 27 d'abril, eles 20:00 h, Alunos e novos mouros; quarta-feira 28 d'abril, eles 20.00 h, Maseros e Marrocos; quinta-feira 29 d'abril, eles 20.00 h, Contrabandistas e piratas; sexta-feira 30 de abril a 20.00 h, Jordians i Califes; sábado 1 maio, eles 18.00 h, Sociedade Musical Banyeres de Mariola, Agrupació Musical “La Nova”, Colla de Dolçaines i Tabals “El Braçal” i Coral Mariola; domingo 2 pode, a 18.00 h, Difunts de Banyeres de Mariola; Segunda-feira 3 pode, a 20.00 h, Brotherhood of St. George; i dissabte 8 pode, a 20.00 h, Missa “Trasllat Sant Jordi”.