Notizie sul quotidiano Crónica de Banyeres – aprile 2021 (4)

 

Scarica documento »

 

CONTROLLARE LA CAPACITÀ DEGLI ATTI RELIGIOSI DELLE VACANZE

Tiquets per a poder assistir a les diferents misses

La Parròquia i la Confraria de Sant Jordi es van veure en la necessitat de repartir tiquets a les persones que van voler assistir als diferents actes religiosos de les festes de moros i cristians. La pauta es va adoptar per a poder controlar l’aforament de les diferents celebracions religioses que van ser, amb excepció del disparament d’un castell de focs artificials i els concerts de música festera, els únics actes que van configurar el programa festiu d’enguany amb públic en directe.

Això va motivar que en diferents moments pogueren veure’s cues de gent per a poder recollir tiquets, una circumstància del tot anòmala, ja que no es recorda un fet igual en què s’haja hagut d’adoptar una mesura d’aquestes característiques per a poder participar en una celebració de tipus religiós.

Els passes van poder recollir-se a la Casa Abadia en horari de matí i en la seu de la Confraria de Sant Jordi en horari de vesprada a partir de les 19:30 orario. Es van disposar per a les celebracions que van fer a la parròquia el dia 21 da aprile a 20 orario (Messa del Trasferimento di San Giorgio); il giorno 22 da aprile a 20 orario (res de vespres i de l’Àngelus); e il giorno 23 d'abril, dia del Patró (masse di 9, 11, 18 io 19:30 hores -aquesta última es va correspondre amb la missa major de Sant Jordi i va ser retransmesa per TV Intercomarcal i Ràdio Banyeres de Mariola).

Allo stesso modo, il giorno 25 d'abril, que és quan es celebra el tradicional acte del Cementiri, va haver-hi misses a les 9, 10 ‘30 i 12 orario (aquesta última transmesa també per TV Intercomarcal i l’emissora de ràdio municipal). Així mateix va haver-hi una altra missa a les 9:45, en aquesta ocasió en l’ermita del Sant Crist.

Finalment també es van haver de retirar tiquets per a accedir a les misses de l’Octavari de Sant Jordi programat en les següents intencions: lunedi 26 d'abril, come 20.00 h, Cristians i Moros Vells; martedì 27 d'abril, li 20:00 h, Studenti e Nuovi Mori; mercoledì 28 d'abril, li 20.00 h, Maseros e il Marocco; giovedi 29 d'abril, li 20.00 h, Contrabbandieri e pirati; Venerdì 30 da aprile a 20.00 h, Giordani e Califes; Sabato 1 maggio, li 18.00 h, Società Musicale Mariola, Agrupació Musical “La Nova”, Colla de Dolçaines i Tabals “El Braçal” i Coral Mariola; domenica 2 maggio alle 18.00 h, Difunts de Banyeres de Mariola; Lunedi 3 maggio alle 20.00 h, Confraternita di San Giorgio; i dissabte 8 maggio alle 20.00 h, Missa “Trasllat Sant Jordi”.