Nouvelles dans le journal Crónica de Banyeres – avril 2021 (4)

 

Télécharger le document »

 

CONTRLER LA CAPACITÉ DES ACTES RELIGIEUX DES JOURS FÉRIÉS

Tiquets per a poder assistir a les diferents misses

La Parròquia i la Confraria de Sant Jordi es van veure en la necessitat de repartir tiquets a les persones que van voler assistir als diferents actes religiosos de les festes de moros i cristians. La pauta es va adoptar per a poder controlar l’aforament de les diferents celebracions religioses que van ser, amb excepció del disparament d’un castell de focs artificials i els concerts de música festera, els únics actes que van configurar el programa festiu d’enguany amb públic en directe.

Això va motivar que en diferents moments pogueren veure’s cues de gent per a poder recollir tiquets, una circumstància del tot anòmala, ja que no es recorda un fet igual en què s’haja hagut d’adoptar una mesura d’aquestes característiques per a poder participar en una celebració de tipus religiós.

Els passes van poder recollir-se a la Casa Abadia en horari de matí i en la seu de la Confraria de Sant Jordi en horari de vesprada a partir de les 19:30 heures. Es van disposar per a les celebracions que van fer a la parròquia el dia 21 d'avril à 20 heures (Messe du transfert de Saint-Georges); le jour 22 d'avril à 20 heures (res de vespres i de l’Àngelus); et la journée 23 d'abril, dia del Patró (des masses de 9, 11, 18 je 19:30 hores -aquesta última es va correspondre amb la missa major de Sant Jordi i va ser retransmesa per TV Intercomarcal i Ràdio Banyeres de Mariola).

De même, le jour 25 d'abril, que és quan es celebra el tradicional acte del Cementiri, va haver-hi misses a les 9, 10 ‘30 i 12 heures (aquesta última transmesa també per TV Intercomarcal i l’emissora de ràdio municipal). Així mateix va haver-hi una altra missa a les 9:45, en aquesta ocasió en l’ermita del Sant Crist.

Finalment també es van haver de retirar tiquets per a accedir a les misses de l’Octavari de Sant Jordi programat en les següents intencions: Dilluns 26 d'abril, comme 20.00 h, Cristians i Moros Vells; Mardi 27 d'abril, a les 20:00 h, Étudiants et nouveaux Maures; Mercredi 28 d'abril, a les 20.00 h, Maseros et le Maroc; jeudi 29 d'abril, a les 20.00 h, Contrebandiers et pirates; Vendredi 30 d'avril à 20.00 h, Jordaniens et Califes; samedi 1 mai, a les 18.00 h, Societat Musical Banyeres de Mariola, Agrupació Musical “La Nova”, Colla de Dolçaines i Tabals “El Braçal” i Coral Mariola; dimanche 2 mai à 18.00 h, Difunts de Banyeres de Mariola; lundi 3 mai à 20.00 h, Confrérie de Saint-Georges; i dissabte 8 mai à 20.00 h, Missa “Trasllat Sant Jordi”.