News in the newspaper Crónica de Banyeres – April 2021 (4)

 

Download document »

 

TO CONTROL THE CAPACITY OF THE RELIGIOUS ACTS OF THE HOLIDAYS

Tiquets per a poder assistir a les diferents misses

La Parròquia i la Confraria de Sant Jordi es van veure en la necessitat de repartir tiquets a les persones que van voler assistir als diferents actes religiosos de les festes de moros i cristians. La pauta es va adoptar per a poder controlar l’aforament de les diferents celebracions religioses que van ser, amb excepció del disparament d’un castell de focs artificials i els concerts de música festera, els únics actes que van configurar el programa festiu d’enguany amb públic en directe.

Això va motivar que en diferents moments pogueren veure’s cues de gent per a poder recollir tiquets, una circumstància del tot anòmala, ja que no es recorda un fet igual en què s’haja hagut d’adoptar una mesura d’aquestes característiques per a poder participar en una celebració de tipus religiós.

Els passes van poder recollir-se a la Casa Abadia en horari de matí i en la seu de la Confraria de Sant Jordi en horari de vesprada a partir de les 19:30 hours. Es van disposar per a les celebracions que van fer a la parròquia el dia 21 from April to 20 hours (Mass of the Transfer of St. George); the day 22 from April to 20 hours (res de vespres i de l’Àngelus); and the day 23 d'abril, dia del Patró (masses of 9, 11, 18 i 19:30 hores -aquesta última es va correspondre amb la missa major de Sant Jordi i va ser retransmesa per TV Intercomarcal i Ràdio Banyeres de Mariola).

Similarly, the day 25 d'abril, que és quan es celebra el tradicional acte del Cementiri, va haver-hi misses a les 9, 10 ‘30 i 12 hours (aquesta última transmesa també per TV Intercomarcal i l’emissora de ràdio municipal). Així mateix va haver-hi una altra missa a les 9:45, en aquesta ocasió en l’ermita del Sant Crist.

Finalment també es van haver de retirar tiquets per a accedir a les misses de l’Octavari de Sant Jordi programat en les següents intencions: Monday 26 d'abril, as 20.00 h, Old Christians and Moors; Tuesday 27 d'abril, them 20:00 h, Students and New Moors; Wednesday 28 d'abril, them 20.00 h, Maseros and Morocco; Thursday 29 d'abril, them 20.00 h, Smugglers and Pirates; Friday 30 from April to 20.00 h, Jordians i Califes; Saturday 1 May, them 18.00 h, Banyeres de Mariola Musical Society, Agrupació Musical “La Nova”, Colla de Dolçaines i Tabals “El Braçal” i Coral Mariola; Sunday 2 May at 18.00 h, Difunts de Banyeres de Mariola; Monday 3 May at 20.00 h, Brotherhood of St. George; i dissabte 8 May at 20.00 h, Missa “Trasllat Sant Jordi”.