La Llegenda de Sant Jordi, el drac i la princesa – Programa de Festes 2021

 

Descarregar document »

 

La Llegenda de Sant Jordi, el drac i la princesa – Programa de Festes 2021

40 Anys de Llegenda
L’Associació

 

El dia 9 de febrer de 2020 vam constituir la nova junta de l’Associació de la Llegenda de Sant Jordi, presidida per Elvira Ferre Tortosa, amb una situació complicada. De tota manera vam decidir assumir-la, per tal d’evitar que finalitzara una associació i un projecte teatral comunitari que tant ha significat i continua significant per a la nostra gent i per al poble de Banyeres de Mariola.

A més a més, posteriorment a la nostra decisió i, sense poder pensar ni previndre-la, una nova situació esdevenia, per a sorpresa de tothom, fent-nos fer front als problemes que, com tots sabeu, ha provocat la pandèmia que estem patint col·lectivament i que ha impedit posar en marxa amb normalitat qualsevol projecte col·lectiu. Lamentablement, s’ha convertit en un “any de llegenda” molt especial. La situació sanitària i la lògica normativa pública han determinat el nostre programa d’acció.

Hem aprofitat aquests mesos per anar avançant feina en la mesura que hem pogut en qüestions internes: posar en marxa la tresoreria de l’Associació regularitzant els comptes, obrir un compte bancari, on fer els ingressos i pagaments corresponents, actualitzar la secretaria de l’Associació posant en ordre els registres i arxius, revisar i actualitzar els estatuts i el reglament de règim intern, preparar un esborrany dels mateixos per quan puguen ser aprovats i presentar-los de nou a les autoritats competents, revisar el vestuari i atrezzo de la representació, endreçar, netejar i ordenar els locals cedits per l’Ajuntament, comunicar-nos amb totes les persones sòcies, i un llarg etc. En resum, mantenint la nostra associació com sabem i podem. Amor a la representació de la Llegenda, bona voluntat i ganes de fer feina no ens falten. Agraïm des d’aquestes línies la col· laboració de totes les persones i entitats que segueixen a la nostra Associació i que ens han ajudat i ens estan ajudant a realitzar aquesta complexa tasca.

L’any 2021 farà 40 anys de la primera representació de la Llegenda a Banyeres de Mariola, escrita per Jordi García Vilar (actualment membre de la nova junta per dirigir la representació) i estrenada a la plaça de les Monges o de l’Ajuntament l’any 1981. Una data especial que, a pesar de totes les circumstàncies, volem celebrar, com no pot ser d’altra manera. Així doncs, aquesta celebració i representació no es podrà fer com altres anys, degut sobretot al fet de no poder-se reunir les persones en grups grans ni per a assajos, indubtablement necessaris, ni tampoc a l’hora de les dues esperades representacions. Atenent a tot això, s’ha decidit celebrar aquest 40 aniversari, al qual tothom esteu convidats, de la següent manera:

S’ha informat adientment a l’Ajuntament, que sempre ha col·laborat generosament amb aquest projecte, i tal com ens ha dit i sempre s’ha fet, s’ha exposat el projecte d’aquest any especial, s’ha presentat un pressupost i s’ha demanat una subvenció. S’ha realitzat l’edició d’un llibre, 40 anys de Llegenda, de Jordi Garcia, que estarà a l’abast de tothom i a benefici de l’Associació. Es farà una projecció cinematogràfica realitzada per “Foto-vídeo Morenet”, amb breus actuacions en directe, al Parc Municipal de Vila Rosario a l’estiu, respectant les normes de seguretat sanitàries marcades. Esperem poder dur-ho avant.

Desitjaríem de tot cor que enguany es pogueren celebrar les festes de Sant Jordi i poder viure-les i gaudir d’elles plenament, amb molta salut i benestar per tothom.

Visca Sant Jordi! Visquen les nostres festes en el seu honor!