Iconografia Sant Jordi – Party Program 2020

 

Iconografia di Sant Jordi pubblicata nel Programma del Festival 2020

Scarica documento »


Un guió és un estendard o bandera que enarbora la persona que guia. La sceneggiatura di Sant Jordi, pertanto, té la finalitat d’encapsalar les manifestacions religioses organitzades per la Confraria de Sant Jordi i guiar així als veïns i veïnes fidels de la població.

È stato regalato da D. Gregorio Molina Ribera nel comune di Banyeres de Mariola per restaurare il precedente Guió del Sant, quale, è stato distrutto 27 luglio 1936 alla guerra civile.

È realizzato in taffetà di seta, seguint formes asimètriques, i profusament brodat a mà a l’estil barroc. A la part frontal destaquen les sanefes de flors i les roques multicolor, així com el medalló central amb la imatge de Sant Jordi a cavall. Sul retro, llegim l’inscripció “Gloria a San Jorge”.

Come da tradizione, quando esce in strada, és portat per un membre de la Filà de Cristians, i a cadascún dels seus costats un xiquet o xiqueta de la mateixa filà subjectant el corresponent cordó.

La nuova sceneggiatura di Sant Jordi è stata benedetta 27 maggio 1945, coincidint amb els actes festius del carrer La Creu. El primer diumenge de setembre del mateix any va eixir, per primera vegada, a la Solemne Processó de les festes de la Relíquia. Quindi quest'anno, celebrem el 75 aniversari d’esta autèntica obra d’art, llegat dels nostres avantpassats.

più tardi, i una vegada finalitzades les festes de Moros i Cristians de l’any 2009 el Guió va ser sotmés a un procés de neteja i restauració, per tal de recuperar el color i l’esplendor del seu brodat i de tots els seus elements, donant continuïtat així a esta peça de gran valor, per a major glòria de les nostres festes i del nostre Patró Sant Jordi.