Iconografia Sant Jordi – Party Program 2020

 

Iconografia di Sant Jordi pubblicata nel Programma del Festival 2020

Scarica documento »


Un guió és un estendard o bandera que enarbora la persona que guia. La sceneggiatura di Sant Jordi, pertanto, té la finalitat d’encapsalar les manifestacions religioses organitzades per la Confraria de Sant Jordi i guiar així als veïns i veïnes fidels de la població.

È stato regalato da D. Gregorio Molina Ribera nel comune di Banyeres de Mariola per restaurare il precedente Guió del Sant, quale, è stato distrutto 27 luglio 1936 alla guerra civile.

È realizzato in taffetà di seta, seguint formes asimètriques, i profusament brodat a mà a l’estil barroc. A la part frontal destaquen les sanefes de flors i les roques multicolor, així com el medalló central amb la imatge de Sant Jordi a cavall. Sul retro, llegim l’inscripció “Gloria a San Jorge”.

Come da tradizione, quando esce in strada, és portat per un membre de la Filà de Cristians, i a cadascún dels seus costats un xiquet o xiqueta de la mateixa filà subjectant el corresponent cordó.

La nuova sceneggiatura di Sant Jordi è stata benedetta 27 maggio 1945, coincidint amb els actes festius del carrer La Creu. El primer diumenge de setembre del mateix any va eixir, procedendo alla sua benedizione per portarlo fuori nella processione della Reliquia di Settembre e per ricoprire l'altare nella Messa del Cimitero come si faceva in passato, a la Solemne Processó de les festes de la Relíquia. Quindi quest'anno, Anniversario della Benedizione della Grande Immagine di San Giorgio 75 aniversari d’esta autèntica obra d’art, llegat dels nostres avantpassats.

più tardi, i una vegada finalitzades les festes de Moros i Cristians de l’any 2009 el Guió va ser sotmés a un procés de neteja i restauració, per tal de recuperar el color i l’esplendor del seu brodat i de tots els seus elements, donant continuïtat així a esta peça de gran valor, per a major glòria de les nostres festes i del nostre Patró Sant Jordi.