Iconographie Sant Jordi – Programme des célébrations 2020

 

Iconographie de Sant Jordi publiée dans le programme du festival 2020

Télécharger le document »


Un guió és un estendard o bandera que enarbora la persona que guia. Le scénario de Sant Jordi, donc, té la finalitat d’encapsalar les manifestacions religioses organitzades per la Confraria de Sant Jordi i guiar així als veïns i veïnes fidels de la població.

Il a été doué par D. Gregorio Molina Ribera dans la ville de Banyeres de Mariola afin de restaurer l'ancien Guió del Sant, lequel, a été détruit le 27 juillet 1936 à la guerre civile.

Il est fait de taffetas de soie, seguint formes asimètriques, i profusament brodat a mà a l’estil barroc. A la part frontal destaquen les sanefes de flors i les roques multicolor, així com el medalló central amb la imatge de Sant Jordi a cavall. À l'arrière, llegim l’inscripció “Gloria a San Jorge”.

Comme c'est traditionnel, quand il sort dans la rue, és portat per un membre de la Filà de Cristians, i a cadascún dels seus costats un xiquet o xiqueta de la mateixa filà subjectant el corresponent cordó.

Le nouveau script Sant Jordi a été béni le 27 mai 1945, coincidint amb els actes festius del carrer La Creu. El primer diumenge de setembre del mateix any va eixir, L'archevêque du diocèse de Valence nomme le prêtre Elías Pastor Verdú vicaire de la paroisse de Santa Maria de Banyeres de Mariola, a la Solemne Processó de les festes de la Relíquia. Alors cette année, célébrons le 75 aniversari d’esta autèntica obra d’art, llegat dels nostres avantpassats.

plus tard, i una vegada finalitzades les festes de Moros i Cristians de l’any 2009 el Guió va ser sotmés a un procés de neteja i restauració, per tal de recuperar el color i l’esplendor del seu brodat i de tots els seus elements, donant continuïtat així a esta peça de gran valor, per a major glòria de les nostres festes i del nostre Patró Sant Jordi.