Iconographie Sant Jordi – Programme des célébrations 2020

 

Iconographie de Sant Jordi publiée dans le programme du festival 2020

Télécharger le document »


Un guió és un estendard o bandera que enarbora la persona que guia. Le scénario de Sant Jordi, donc, té la finalitat d’encapsalar les manifestacions religioses organitzades per la Confraria de Sant Jordi i guiar així als veïns i veïnes fidels de la població.

Il a été doué par D. Gregorio Molina Ribera dans la ville de Banyeres de Mariola afin de restaurer l'ancien Guió del Sant, lequel, a été détruit le 27 juillet 1936 à la guerre civile.

Il est fait de taffetas de soie, seguint formes asimètriques, i profusament brodat a mà a l’estil barroc. A la part frontal destaquen les sanefes de flors i les roques multicolor, així com el medalló central amb la imatge de Sant Jordi a cavall. À l'arrière, llegim l’inscripció “Gloria a San Jorge”.

Comme c'est traditionnel, quand il sort dans la rue, és portat per un membre de la Filà de Cristians, i a cadascún dels seus costats un xiquet o xiqueta de la mateixa filà subjectant el corresponent cordó.

Le nouveau script Sant Jordi a été béni le 27 mai 1945, coincidint amb els actes festius del carrer La Creu. El primer diumenge de setembre del mateix any va eixir, per primera vegada, a la Solemne Processó de les festes de la Relíquia. Alors cette année, célébrons le 75 aniversari d’esta autèntica obra d’art, llegat dels nostres avantpassats.

plus tard, i una vegada finalitzades les festes de Moros i Cristians de l’any 2009 el Guió va ser sotmés a un procés de neteja i restauració, per tal de recuperar el color i l’esplendor del seu brodat i de tots els seus elements, donant continuïtat així a esta peça de gran valor, per a major glòria de les nostres festes i del nostre Patró Sant Jordi.