Iconography Sant Jordi – Party Program 2020

 

Iconography of Sant Jordi published in the Festival Program 2020

Download document »


Un guió és un estendard o bandera que enarbora la persona que guia. The Script of Sant Jordi, so, té la finalitat d’encapsalar les manifestacions religioses organitzades per la Confraria de Sant Jordi i guiar així als veïns i veïnes fidels de la població.

It was gifted by D. Gregorio Molina Ribera in the town of Banyeres de Mariola in order to restore the previous Guió del Sant, which, was destroyed on 27 of July of 1936 to the Civil War.

It is made of silk taffeta, seguint formes asimètriques, i profusament brodat a mà a l’estil barroc. A la part frontal destaquen les sanefes de flors i les roques multicolor, així com el medalló central amb la imatge de Sant Jordi a cavall. To the back side, llegim l’inscripció “Gloria a San Jorge”.

As is traditional, when he goes out into the street, és portat per un membre de la Filà de Cristians, i a cadascún dels seus costats un xiquet o xiqueta de la mateixa filà subjectant el corresponent cordó.

The new Sant Jordi Script was blessed on 27 May 1945, coincidint amb els actes festius del carrer La Creu. El primer diumenge de setembre del mateix any va eixir, for the first time, a la Solemne Processó de les festes de la Relíquia. So this year, we celebrate the 75 aniversari d’esta autèntica obra d’art, llegat dels nostres avantpassats.

later, i una vegada finalitzades les festes de Moros i Cristians de l’any 2009 el Guió va ser sotmés a un procés de neteja i restauració, per tal de recuperar el color i l’esplendor del seu brodat i de tots els seus elements, donant continuïtat així a esta peça de gran valor, per a major glòria de les nostres festes i del nostre Patró Sant Jordi.